På sidelinien i Italien

  NY
 • 0

Jeg er p.t. på ferie i Italien, og havde allerede hjemmefra planlagt at tage ud til en konkurrence hernede, hvis muligheden bød sig.

Da kæresten og jeg kom til Ferrara fandt jeg en lille fin fiskeshop, Guerra Sport, hvor jeg fik en længere snak med indehaveren, og bl.a. fandt ud af at der var en stor konkurrence den følgende søndag som jeg kunne tage ud og se.

Konkurrencen var et regionsmesterskab for Ferrara-regionen, og der var 160 deltagere. Dvs. det er et stævne der er ca. 3 gange så stort som vores DM, hvilket i sig selv var en oplevelse.

Stævnet blev fisket i en kanal, Ostellato, der helt tilfældigt også er kandidat til at blive VM-vand næste år. Udover kanalen var der også en masse karpesøer lige ved siden af, hvor hr. og fru italien brugte en dags tid på at fiske i, mens jeg var der.

Det var meget sjovt at se fiskerne pakke ud, for selvfølgelig er meget af grejet noget vi kender i forvejen, men der er også nye gadgets som vi ikke har fået endnu herhjemme. Noget af det jeg bl.a. kigger på sådan steder er fordelingen af TAP-stænger, og der var rigtig meget der tydede på at Milo stod stærkt i det område, primært fordi mange af holdene var sponseret af Milo, hvilket selvfølgelig også gjorde at mange af stængerne var fra Milo. Det næstmest populære var Tubertini og derefter Maver. Der var forbavsende få stænger fra Colmic, Trabucco og Sensas, selvom de efter min mening også laver gode stænger.

Fiskeriet i Ostellato er primært fiskeri efter skimmers på 50-300g, med enkelte større skimmers op til kiloet og endnu færre rigtige brasen over kiloet. Derudover var der caracio (karusse), karpe, malle og sandart. Fiskeriet foregik på 13m TAP med små flåd (0,3g og op) med maddiker som agn.

Jeg kunne naturligvis ikke overskue 160 mand, så jeg udvalgte en sektion hvor der var gode forhold for mig, dvs. der var næsten ingen siv, så jeg kunne rigtig gå og lure hvad de lavede af tricks. I de 3 timer jeg var der, så jeg en del spændende ting, og også en del ting hvor jeg tænkte “hold da op”, for selvom det var et regionsmesterskab, så var de bestemt ikke verdensmestre allesammen.

Efter de 3 timer så jeg også indvejningen, og en af de få italienere jeg havde snakket med, Luigi, vandt sin sektion med 6,690 kg, kun skimmers. Det er ekstra flot, fordi Luigi var 72 eller 73 år gammel, og således ikke havde alderen med sig. Luigi forklarede mig meget om hvordan han havde fisket og jeg må sige at det gav god mening det han fortalte. I en anden sektion lige ved siden af var der en anden gammel ræv der udover skimmers også havde fået 2 caracio, så han vandt sektionen med lidt over 7 kg. Det var meget sjovt at se ham fiske, for han fiskede med en æld-gammel Maver TAP, der var så blød at det stort set ikke var nødvendigt med elastik, fordi stangen bukkede så meget når han gav modhug 🙂

Efter at have se stævnet dernede vil jeg mene at der er flere fiskere herhjemme som kunne have gjort en god figur dernede, for fiskeriet var egentlig ret ligetil. Det bliver nok noget andet til VM, når der kommer nogle af de rigtig hårde fiskere forbi. Skimmers kan nemlig godt lide blodorm, og det er måske ikke her vi har vores største force. Men vi skal nok komme til at fange fisk.

4 replies
 1. Kærgaard
  Kærgaard says:

  Hej Rikart.
  Det er super fest du kunne komme forbi og se dette stævne. Og dine iagttagelser gør bestemt ikke vandet mindre spændende. Spottede du slet ikke noget Bruning grej, der kunne tændte dig? 😀 Godt arbejde fisker 😀 Vi ses d. første oktober..

  Casper Kærgaard

 2. superadmin
  superadmin says:

  Der var absolut intet bruning grej i Italien, så intet at hidse sig op over. Til gengæld var der flere der brugte Drennans grønne slangebøsse, så det var godt du ikke var med. Det ville jo have været ulideligt at høre på dig så 🙂

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.