Interpole 2010 – Den fulde historie MED FLERE BILLEDER

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Et blandet dansk hold var i weekenden 8-10 oktober med til en stor international konkurrence i Holland, nærmere bestemt Julianakanaal ved byen Echt. Denne konkurrence er bygget op således at man fisker i kanalen fredag og søndag og så har lørdag til enten at træne i kanalen, eller at deltage i den valgfri par-konkurrence i en carp-o-drom, der er det tysk/hollandske svar på de engelske fisheries.

Indbydelsen til dette stævne er ikke ny, den har ligget på medesiden i et par år nu, men det var først i år at der var nok folk til at samle et hold. Holdet bestod af: Ulrik Møller, Team Browning Danmark, Tim Percival, Esbjerg, Rikard Jensen, Morud og Casper Kærgaard fra Jels.

Vi havde hjemmefra nogenlunde styr på hvem der kørte med hvem, hvor vi skulle bo og hvornår vi skulle fiske, men i bagklogskabens lys kunne vi godt have været endnu mere forberedt, mere om det senere.

Vi kørte torsdag aften fra Danmark, og ankom med ½ times mellemrum på campingpladsen, hvor vi havde booket et fint hus. I huset ventede der os lidt foder vi havde bestilt, og alt det agn vi skulle bruge denne weekend. Det var heldigvis ikke specielt meget, og derfor var det en billig tur mht. agn. Vi fik installeret os i huset, og omkring kl. 2 gik vi i seng.

Fredag morgen var der lodtrækning ved kanalen, og til dette stævne vidste alle hvilket sektion de skulle sidde i, f.eks. vidste jeg at jeg skulle sidde i B begge dage. Dog ved man ikke hvor sektionen er henne, før på selve dagen, hvor man trækker lod om hvor sektionen er henne. En ganske smart løsning på lodtrækningsproblemet.

Det endte med at jeg sad i rød sektion, casper i gul, tim i grøn og ulrik i blå.

Vi fik os kæmpet ud til sektionerne, specielt den blå var ikke helt nem at finde, og begyndte at pakke grejerne ud. Julianakanaal er en stor og dyb kanal, og der er heftig bådtrafik, så der var konstant ændringer i hvilken vej vandet løb, og hvor meget vand der var i kanalen. En kæmpe udfordring, for os som ikke er vant til den slags. Dybden på 13m var perfekt til et top5-kit, faktisk var der omkring 80cm tilbage at give af. Vi havde hjemmefra læst lidt på lektion og riggede flåd op i størrelsen 1 til 4g. Flådtypen var allround-flåd a la det vi normalt ville bruge i gudenåen, og så evt. et pladeflåd til at holde helt stille.

Fodermæssigt kørte vi med stort set det samme, nemlig et tungt, klæbrigt foder der skulle kunne nå ned på bunden og lokke en masse fisk til pladsen. Ulrik blandede Grand Slam og River fra Browning, mens resten af os blandede Turbo fra VdE enten med Secret eller Grote Voorn. Dertil tilføjede vi noget ler, for at få foderet ned.

Kl. 12.00 lød startskuddet til heavy-baiting, og vi var igang. Det skulle dog vise sig at være en ganske forfærdelig dag, for det var meget svært fiskeri, sandsynligvis fordi vinden var i øst, og der var et højt lufttryk. Enden på det hele blev derfor at vi efter en times tid begyndte at ringe rundt til hinanden, for at høre om der var nogen der havde fanget noget, og heldigvis nåede vi alle 4 lige præcis at kunne indveje 1 fisk hver, hvilket trods alt var ok, antallet af tomme fisk taget i betragtning. Laveste vægt var Rikard med 5g (1 hork) nr. 6 I sektionen, derefter Tim med 8g (1 hork) nr. 10 I sektionen, Casper med 43g (1 skalle) nr 7 I sektionen og bedste mand med 120g: Ulrik (1 skalle) og nr. 12 I sektionen. Der blev givet point pr. Halvsektion, dvs. max. 14 point. Rent fiskemæssigt var vi noget fra de bedste hold, specielt manglede vi at fange de helt store skaller (store skaller til over 1 kg bliver fanget i hver sektion), men vi måtte jo prøve noget mere om søndagen. For hold lå vi nr. 21 ud af 28

Lørdag var afsat til en tur I en karpesø 1 times kørsel fra campingpladsen. Det var ikke alle hold der ville med her, vi var således kun 13 hold af 2, hvilket dog var fint nok, da der så var god plads mellem holdene. Vi ankom til en helt firkantet sø med pladser på alle 4 sider. Iflg. Ejeren var vinderpladserne dem lige ved parkeringspladsen (har man ikke hørt det før??), så vi var ikke specielt tilfredse med at trække plads nr. 11 og 12 der lå stik modsat parkeringspladsen.

Konkurrencen løb fra kl. 9.30 til 17.00, så der var altså masser af tid. Det var heldigt nok, for de første par timer løb hurtigt uden den store aktivitet, dog blev der landet lidt karper rundt om fra de andre pladser, specielt på den side der havde sol. Langsomt kom vi dog også med I gamet og specielt duoen Casper & Ulrik viste sig skarpe og lagde ud med en serie mindre hybrider. Tim og jeg var bedst til at give modhug for tidligt og mistede derfor en del potentielle hug. Det var dog hyggeligt at sidde og småsnakke mens man ventede på den næste fisk. I løbet af eftermiddagen kom der mere og mere gang I fiskeriet og vi havde nogle drabelige fights med fisk der virkelig kunne trække noget elastik. Dagens måske største fisk stod Tim for, en fin skæller omkring 4 kg, men vi kunne dog ikke følge Kærgaard/Møller der så ud til at hive fisk ind efter behag. Ved indvejningen blev Percival/Jensen nr. 6 ud af 13 med 13,5 kg (7 fisk), mens Kærgaard/Møller blev nr. 2 med lige over 20 kg, med kun 2 kg op til nr. 1. Godt gået!

Søndag var det endnu engang tilbage til kanalen, og denne dag havde vi mega-travlt, da vi skulle skynde os tilbage til Danmark. Det var derfor 4 stressede fiskere der udover at skulle finde de rigtige sektioner også lige skulle fixe nogle sandwiches fra lokale tankstationer, for at have noget at spise. Det kan vi gøre bedre en anden gang…

Vejret var igen bragende flot, +20 grader og høj solskin, hvilket vel er lidt usædvanligt for oktober. På trods af forsinkelserne fik vi igen pakket grejet ud så vi var klar til start og denne gang havde vi trods alt lært lidt fra fredagens fiskeri, for der var ikke gået længe inden ulrik via sms meldte om 8 skaller, mens jeg selv på dette tidspunkt havde en 5-6 stykker. Der gik lidt længere, så kunne Tim og Casper også melde om fisk, altså ingen 0-bon’er! Selvom vi var bedre med var vi også langt fra, for de der kendte fiskeriet I kanalen ventede ofte blot på det ene gode hug der kunne ødelægge det for os der gik efter de små fisk. Tims ene sidemand fik således en skalle på 1,2 kg med kort tid igen. En så solid fisk er rigtig mange point værd.

Efter endt fiskeri kunne vi gøre dagens fiskeri op således at tim havde en skalle og en hork, samlet 238 gram for 12 point. Rikard havde 12 skaller for samlet 1040g og en 5’er I sektionen. Casper havde 405 gram, hvilket rakte til en 12’er, mens Ulrik havde 766g for en 9’er.

For hold røg vi desværre lidt ned, og sluttede som nr. 23 ud af 28 med ialt 73 point.

Dog havde vi en kanon tur, fiskeriet var faktisk mere interessant end ventet og dagen I karpesøen var rigtig god for os, specielt fordi vi har det bedst med en masse fisk I nettet :). Vi håber på at få en invitation igen til næste år, dog er der intet max. antal hold, så alle der har lyst kan tilmelde sig. Stævnet er billigt at deltage I, og overnatning, agn, forplejning er absolut også rimeligt. Det mest negative er vel de ca. 700 km’s kørsel derned (og hjem, ikke mindst)

4 replies
 1. superadmin
  superadmin says:

  We had a terrific time, the weather was spot on, fishing got increasingly better plus we learned a lot from our opponents who were not shy to spill the beans, at least after the competition 😉 The camp site was very good, it was full houses and not just small cabins. Bait was also very good, nothing to complain about.

  I think the competition will stay at the current venues, i.e. 2 days canal and 1 day carp puddle. The first day at the canal was very poor, however the second day just proved that there was fish to catch if you knew how to, and worked for it

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.