20+ konkurrence

Søndag den 17. oktober afholdt Sorø LF 5. afdeling af klubmesterskabet. Stedet hvor der skulle fiskes, var det fritlagte stykke af Susåen i Næstved by, hvor der blev afholdt junior DM 09.

Åen er her 10-12 meter bred. På begge bredder er der en cementkant, på den ene side er der græs, mens der på den anden side er en asfalteret sti.

Inden denne dag var der fisket 4 afdelinger:

Tryggevælde å (april), vægte fra 5-20 kg
Tuel sø (maj) 0-9 kg
Lammefjorden (juni) 0,4-4,2 kg
Lammefjorden (august) 0,4-3,0 kg

På hver tur har der deltaget 9-10 mand, ligeligt fordelt mellem juniorer og seniorer.

Denne søndag mødte vi op ved åen kl. 7.30. Vejret var koldt (nattefrost), men det skulle blive en dag med fint solskin. Der var ikke så meget vand i åen, men en pæn strøm og (da vi kom til åen) massere af ringende/springende skaller og mindre rimter (op til 1 kg).

Vi valgte at sidde på græsplænen, hvor det er nemt at sætte grejet op og man samtidig kan køre en take-apart bagud, uden at ramme cyklister og fodgængere. Her kunne man også uden problemer parkere bilerne lige bagved standpladserne!!! Der blev trukket lod om pladserne og som altid blev juniorerne placeret på kanterne.

Kl. 10 gik startsignalet og alle havde fisk med det samme. De fleste fiskede pole på 5-7 meter, men enkelte havde også rigget TAP til. Det skulle dog vise sig, at der var så mange fisk, så det gik hurtigst med pole. Inde ved bredden er der placeret nogle store sten 1,5 meter ud i vandet og herefter er der en rende på op til 1,5-2 meter dybde. Det var på yderkanten af stenene og i renden at de fleste fiskede, selvom man mellem de store sten kunne se store stimer af rimter.

De første 2 timer havde alle fisk konstant. Det var mest skaller mellem 100 og 300 gr. med enkelte op til 500 gr. Derudover blev der fanget enkelte små rimter i samme størrelse. Efter 2 timer blev fiskeriet sværere og opstrøms kunne det være svært, at holde skallestimerne. Det betød at vi nu fangede 2-5 skaller i træk, inden der kom en død periode på 5 min. Den døde periode var dog ikke helt død. Her kunne man fange et hav af tusindebrødre aborre, men de var alt for små, til at det gav noget i den samlede vægt. Nedstrøms havde de et mere jævnt fiskeri, hvor der hele tiden var skaller.

Da vi havde fisker i 4 timer, kun afbrudt af en kort pause, hvor to politifolk syntes at vores 3 biler stod og dækkede for stopforbuds-skiltet, gik vi til indvejning. Her skulle det vise sig, at det var en suverænt fiskende Thomas Pihl, der fra en plads midt i det hele, havde dagens højeste vægt. Han havde undgået en del af de mange små aborre, ligesom han ikke havde brugt tid på fangstnet, men løftet de store skaller ind. Fra plads 8 havde Mathias Machholdt også haft fisk hele tiden og endte dermed som bedste junior.

Resultatet blev:
plads 1, Frederik H. Pedersen (jun.) 20,28 kg (opstrøms)
plads 2, Johannes Olesen (jun.) 23,26 kg
plads 3, Peter Machholdt 31,84 kg
plads 4, Bo Pedersen 26,64 kg
plads 5, Thomas Pihl 34,06 kg
plads 6, Nikolaj Jensen 24,44 kg
plads 7, Søren Jeppesen 33,84 kg
plads 8, Mathias Machholdt (jun). 31,20 kg
plads 9, Laurits Sloth (jun). 20,32 kg

Samtlige juniorer slog deres PR i samlet vægt (konkurrence) og det samme gjorde et par af seniorerne.

Efter 5 afdelinger af klubmesterskabet er stillingen (4 tællende konkurrencer):
Junior: nr. 1, Mathias Machholdt 6 point (1+1+2+2)
nr. 2, Johannes Olesen 9 point (1+2+3+3)
nr. 3, Frederik H. Pedersen 13 point (1+1+4+7)

Senior: nr. 1, Peter Machholdt 6 point (1+1+1+3)
nr. 2, Thomas Pihl 7 point (1+1+2+3)
nr. 3, Peter Andersen 13 point (2+3+4+4)

Dette var muligvis sidste konkurrence i klubmesterskabet, så man må sige, at vi fik en perfekt afslutning på denne sæson.

Bo P.

4 replies
 1. superadmin
  superadmin says:

  Sindssyge vægte, jeg kan ikke mindes et eneste tilfælde i år hvor 9 mand har haft 20+, end ikke i Gudenåen. Hvis plænen har lignet en Colgate-reklame efter indvejningen forstår jeg godt hvorfor…

  Tillykke til Peter & Mathias med klubmesterskaberne, de prøver at holde det i familien kan jeg se 😀

  /Rikard

  PS: Er der billeder??

 2. Bo P.
  Bo P. says:

  Jeg har aldrig været til en 4-timers konkurrence hvor alle mand har over 2o kg. Det er sjovt når juniorerne, skal have hjælp til at løfte deres keepnet op af vandet.
  Desværre fik vi ikke taget billeder på turen – det husker vi næste gang.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.