En god dansk dag i det nordtyske NU MED EN LILLE FORTÆLLING

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Da jeg har haft lidt om ørerne de sidste aftener, kommer der først et lille resume nu…

Søndag d.14 nov var vi 4 fiskere fra Kolding og Preston som var taget til Freidrichstads for at fiske winther leauge i nordtyskland. I denne by er der et fantastisk kanalsystem, hvor skaller og skimmers trækker op i vinterperioden. Peter Larsen og Simon Jensen kørte sammen, mens jeg måtte køre med Jesper Larses, da min bil var til doktor.

Vi ankom kl.09.00 så vi kunne få lidt morgenmad sammen, og kigge godt og grundigt på vandet. Dette fandt vi ud af var en rigtig god idé, idet der var kommet et par nye sektioner til, som var ukendt for os.

Vi var ialt 51 fiskere delt op i 5 sektioner. Den ene sektion lå 5 km. fra selve byen, og her skulle der fiskes i strømmende vand med Bolo og TAP med store flåd. Da vi så Peter Larsen skulle fiske her, gik verdenen under for den unge pilot, som resten af dagen (også de senere dage faktis) beklagede sig som en rigtig sjællænder formår at gøre det. Sikke en fest.

Jesper og Simon trak 38 og 39 så de skule holde fest på “det gode stræk” med masser af fisk, mens jeg trak den berømte A-sektion hvor det til tider har været rigtig svært.

Jeg havde været runner dernede 2 gange sidste år, så jeg havde en lille anelse hvad det handlede om.

Jeg riggede med det samme 2 stk. 4 m. poles til, og begyndte at måle dybden… Jeg måtte dog ret hurtigt gribe til kors, og finde 5 m.’ern frem for overhoved at nå bundet. Denne fiskede ca. midt i kanalen. Dertil riggede jeg 2 top 3’ere til modsatte bred hvis nu fiskeriet skulle blive svært, håbede jeg på at kunne niller lidt fisk derover.

Da starten gik havde jeg lavet 4 små foderkugler til hver plads som jeg cuppede ud. Mine sidemænd bombede 6-10 store kugler, så jeg var allerede bagud fra start, – følte jeg hvertfald. Efter 5 min. havde jeg min første fisk tilgode, mens begge mine sidemænd hvertfald havde 3-4 små fisk. Efter endnu en runde med cuppen, kom mit første hug. En fint skimmers på omkring 150 g. og det skule vise sig ikke være den eneste i suppen. Da jeg først kom ordentlig ind i rytmen med at lande fisken, gokke den, og derefter svinge tacklet ud, ville jeg skyde på jeg havde en fisk pr. 1 min. Alle disse fisk blev taget på polen, ca. 20 cm. over bunden. Jeg brugte str. 16 krog og 1-3 maddiker. Orm virkede ikke denne dag, hvilket jeg stadig ikke forstår. Efter 2 timer måtte jeg sku op og lade vandet, og efter dette var det som om at gik ned af bakke, fiskene var der ikke længere, og jeg gik derfor over med TAP’en og måtte niller 20 -30 g. skaller den sidste time.

Dagen endte dog med nogle rigtige fine resultater, som jeg syntes vi skal være rigtig stolte af.

Jesper Larsen blev nr. 1 i hans sektion

Simon Jensen blev nr. 2 i sektionen kun slået af den dygtige Koldingmand

Jeg blev nr. 2 i min sektion, kun slået af dygtig tysker, som iøvrig var medarrangør af stævnet

Peter Larsen blev nr. 4 i hans sektion, kun slået med 60 g. Dette gjorde ikke den unge mand mindre fustreret, og gud nåde Simon som kørte hele den lange vej til Odense med tudefjæset.

Caper Kærgaard

6 replies
 1. Bjarne
  Bjarne says:

  Godt gået drenge med 3 ud af 4 danskere i top 10. Skulle i købe fiskekort for at deltage ? Kommer til marienlund på søndag, selvom jeg har et travlt program med familie og job.

  MVH

  Bjarne Johansen

 2. Peter Juul Hansen
  Peter Juul Hansen says:

  Godt fisket i Tyskland!!

  Og øv til at jeg ikke selv kunne deltage dernede – specielt på en dag med så mange fisk, det har vist været underholdende 🙂
  Skal vi ikke høre lidt om hvordan fiskene kom på land? – var det på kortpole ved kanten (pga. det forholdsvis varme vejr/vand), eller midt i kanalen?

 3. bingo fuel
  bingo fuel says:

  og så er det vist sidste gang der har været en sektion ude i trene i west zielzug…

  Det er ikke sjov at møde op til et stævne i en lille kanal og så få besked om at man skal fiske ude i en flod hvor bedste taktik er bolo… men dagen før havde de fisket med 50g blad flåd… så bolo var ude, jeg var heldig at kunne låne et 6 gram tackel af jesper og med omkring 10 g bly på tacklet kunne jeg få det til at køre nogenlunde i strømmen….

  på dette stræk ligger der stadig mange fældede træer på tap linien, og en enkelt fisker mistede 10 tackler og 26 forfang… på 3 timer… jeg er bare imponeret over at han havde så meget grej med…

  min dag sluttede med 2 bustede tackler og 5 fisk… alle fanget den sidste 1 1/2 time efter jeg begyndte et kraftigt foder regiment…. og så fiskede lidt over træerne…

  peter

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.