Foråret skudt igang med manér

Inspireret af Benny’s fornemme fangst i Tryggen (http://medesiden.dk/indhold/fint-medevand) besluttede jeg at give Odense Å chancen denne søndag. Vejret var fremragende, 8-10 grader, let skyet og kun en svag vind, og jeg valgte at sætte mig ved Ejby Mølle-strækket. Sidste år havde Bjarne og Ulrik fra Team Browning en god tur herinde på ca. samme tidspunkt, hvilket også vejede tungt.

Da jeg netop har solgt min Take-a-part var jeg nødt til at fiske alternativt, og i dag blev det så til lidt bundmedefiskeri. Det er egentlig meget hyggeligt, og man slipper for at slæbe sig halvt ihjel 🙂

Jeg valgte at lave et loop-tackel (http://medesiden.dk/indhold/loop-paternoster, feederen var en 20g’s cage feeder fra Drennan. Jeg prøvede også en tungere feeder (30g’s Drennan Gripmesh), men jeg fik alle fisk på den lette feeder. Tacklet hoppede stille og roligt nedstrøms, og jeg fik typisk hug når feederen var faldet til ro, og havde ligget der nogle minutter.

I mangel af bedre havde jeg medbragt 1/3 L casters som krogagn, en pose kogt hamp og en bøtte strawberry-pellets, hvis det gik helt amok. Jeg fandt dog ud af at Hans i Ækvator Sport havde fået maddiker hjem, så jeg kunne have hentet nogle i går…

Foderet var 1 kg VdE Secret og 1 kg VdE Gold Pro Breme, og det virkede som noget ganske udemærket foder til dette fiskeri. Det var lidt af et sats, da jeg ikke tidligere har fisket med denne kombination.

Nå, jeg fik rigget grejet op, blandet foder og generelt gjort mig klar. Jeg valgte ikke at smide keepnettet i, da det altid er lidt irriterende at tørre et keepnet, hvis der ikke har været brug for det.

Der gik en lille halv time før det første hug resulterede i fast fisk. En god fisk slog med hovedet i strømmen og ganske langsomt kom fisken ind mod land. Det viste sig at være en rimte på ca. 1,5 kg, hvilken glimrende start på fiskeåret 😀

Det skulle vise sig at der var lidt langt mellem snapsene denne dag, til gengæld var det de store fisk der var aktive. Efter en times fiskeri havde jeg rimten + 2 brasner mellem 1,5 og 2 kg. Her fik jeg så et rigtig godt hug, og det viste sig at være en rigtig flot brasen, som jeg skød til godt 3 kg.

Jeg nåede ialt at fiske lidt over 3 timer, og jeg fik ialt 7 brasen og den ene rimte. Kærgaard var så venlig at komme forbi og hjælpe med at veje, så jeg også kunne få nogle fede billeder. Ved indvejningen røg vægten ned på 12 kg for hele sækken, altså 1,5 kg i snit, hvilket jeg var pænt tilfreds med. Den store brasen blev vejet til 2,75 kg

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.