Scandinavian Masters 2011

Her er så første del af rapporten om Scandinavian masters 2011 i Sege Å.
Det er en lidt kort rapport jeg disker op med her men jeg glemte typisk nok mine notater i bilen.

Vandet er en ca 50m bred og lavvandet kanal, Jon Nørgård deltog i konkurencen og jeg var med som runner, efter det sædvanlige hav af stænger var sat op blev der loddet dybde og det viste sig at dybden faldt til 1,5m indtil 11,5m fra egen bred hvorefter den streg til ensartede 1,2m resten af vejen over, Og det blev derfor besluttet at lægge en fodring her det ville forhåbentlig gøre det muligt at bruge både TAP 11,5 og 6-7m pole på denne distance, meningen var så at der blev der lagt ca 5 store kugler i fra start og ellers løsfodret kontinuerligt gennem alle 5 timer på denne line.

Match ca 3/4 ovre mod modsatte bred blev gjort med 6-9grs flåd og blyet der fra start var sat midt på tacklet blev hurtigt kørt op under flåddet efter hånden som fiskeriet udviklede sig her ude fodredes med håndfulde af sticky mag, men lidt rust i “dasker armen”gjorde især de første 1,5 timer lidt træge, og da stævnet var godt inde i 2 time var Jon sat af både venstre og højre sidemand.
Da fiskene efter 3.die time kom ind på 6m distancen blev fodringen på match droppet og der blev blandet en ny omgang sticky mag som så brugtes her, og samlingen af fiskene med denne metode hjalp, en ca 1 time lang bagging spurt, hvor det tabte vandtes tilbage begyndte at tage form og da fiskeriet ca 3kvt tilbage af fisketiden klingede ud over hele strækket, var det faktisk gået godt med begge sidemænd slået og en 3.die plads i sektionen på 27,8kg.

TAP kom i brug men den gav ikke noget idag:)

Der er ikke så mange billeder idag og det skyldes at jeg samtidig skulle filme live med video kamera, denne film skal nok komme på nettet men den skal redigeres først og klippes sammen til en form for film der forhåbentlig præsentere kan pæsentere hele stævnet.

Opdatering 2 Onsdag

Med erfaringerne fra igår in mente var det meningen at der i rækkefølge skulle fiskes match 1/2 distancen – Pole 6-7m & TAP 11,5m altså bringe de to fodringer lidt tættere sammen ved at rykke match fodringen tættere på. Match fodringen skulle fortsat være stickymag, mens Pole/TAP grundfodringen blev lavet lidt om og nuy bestod af 2kg Browning BigFish / 1kg Browning Sweet Breemes / 1ps Bigfish duft
samt 1/2kg Black Magic der lige gjorde den skriggule farve til en grålig tone der matchede bunden perfekt.
der blev lagt 7jaffas ud på 11,5m distancen fra start som alle sad hvor de skulle og match kørte fint den første 3/4 time, og et pænt stykke inde i tiden efter skiftet til 6m pole kom var Jon godt med iforhold til de andre, ca 1/2 time inde i dette fiskeri gik topconnectoren på 6m polen og reserve 6meteren der var taklet med let waggler ville af en eller anden grund bare ikke fange fisk og der forsøgtes nu med 5m pole hvilket også gav fisk men desværre ikke nok. idag gav 25,10kg hvilket ikke rakte.
billed mæssigt kan jeg ikke diske op med så meget da kameraet jeg brugte optageri RAW-NEF formatet og det er ikke lige min stærke side at lave om på

Opdatering 3 Torsdag C Sektionen

Dagen idag gik godt. Taktikken var flg.
11,5m TAP og 6m pole fodring fra start med 6-7 jaffas med samme blanding som igår og match 1/2 – 3/4 ovre mod modsatte bred. og en kontinuerlig fodring med sticky begge steder hele tiden. og det klappede.
match skulle og blev fisket til den døde ud første gang ca 1 time inde i stævnet hvor efter det blev til en kort forsøg med 6m Pole der dod ikke producerede pga for meget vind så flåddet drev, og der skiftedes derfor til TAP 11,5m, og det producerede godt med vægt iforhold til de nærmeste sidemænd, dette fiskeri varede ca 1.time og ved begyndelsen af 3.die time lagde vinden sig igen og muligjorde matchfiskeri der så kørte i endnu en times tid hvorefter alt døde ud hen over hele striben. de sidste ca 40min var blev der kun fanget fisk i A sektionen (hvor Jon skal sidde imorgen).
dagens indsats rakte til med 13,3kg til en 4.de plads i sektionen, hvilket var rigtigt godt gået, de 3 sidemænd til venstre blev slået og min de første 4 sidmænd på højre fik også høvl så der blev ryddet op der det er helt sikkert.
jeg har lagt en del nye billeder op i kan kigge på

Opdatering 4 Fredag A sektionen
Jeg havde desværre ikkemulighed for at være med denne dag
men jon oplyste igår at Hele Paletten fra de foregående dage var belevet forsøgt, men at det vilde fiskeri fra de foregående dage var klinget af, det store optræk af fisk fra havnen var overstået og håbet om at ophente de manglende kilo ifht til de foreanstående fiskere skulle vise sig at være opad bakke, men han holdt på sin 10.ende plads i den samlede stilling, de to andre fiskere i top 10 fra 3.die dagen som også skulle sidde i A sektionen nemlig Klaus Fix sluttede som nr.1 (på en kantplads)og Bela Szenasi sluttede med at rykke 1 plads ned fra nr.6 til nr.7
så der var vitterligt ikke meget at gøre godt med.

14 replies
 1. Simon
  Simon says:

  Hej Jon og John

  Det ser ud til at det er godt fiskeri i Sege å, specielt når 25,10 kg ikke rækker.

  Kanon at i laver en lille opdate fra hver dag, så er der lidt at følge med i. Så må billederne komme senere.

  Knæk og bræk

  Simon

 2. superadmin
  superadmin says:

  Irfanview kan downloades gratis og kan håndtere NEF-filer (Nikon’s raw-format), hvis du får tid og lyst til at lege mere med billeder.

  Det lyder som noget ganske festligt fiskeri i det svenske 🙂

 3. Dan
  Dan says:

  Det er da utroligt så mange rosende ord, der kommer omkring Scandinavian Masters/Sege Å, med tanke på at den løber direkte ud i Østersøen / saltvand, man er jo ellers imod dette indtrængende, når Sjællandske hold søger om DM. Til orientering har vi i 90’erne fisket Sege Å igennem mange år, og visse sektioner er blevet afgjort på enkelte bonus fisk (læs rimte og skrubber). Sidste gang vi var der i starten af år 2000, var det primært aborre og nedfalds havørred der blev fanget. Vi har sågar haft sandorm med der ovre, just in case! Bevares Sege Å kan virkerlig producere fisk og så er det jo fedt, men hvilken dobbeltmoral!

  Tillykke til Jon med en flot 10. plads.

  Hilsen Fiskeligaen
  Dan med flere

 4. ulrik møller
  ulrik møller says:

  Hej Dan Jeg syndes at det kan du ikke være bekendt at sidder og skriver dette. Skandinavia master er lagt på det tidspunkt da stævnet er baseret på at fange mange fisk og det har knebet med tilmelding i flere år på grund af meget dårlig fangster .Du kan da også se at Svenskerne laver hverken udtagelse eller SM i dette da det er meget svingene .Jeg hørte at i var på et tidspunkt i gang med at lave stævne i strandsøerne i Foråret hvor fiskeriet er godt og stabilt. Jeg begyndte ellers at glæde mig over at vi kunne komme til sjælland igen at fiske stævne men vi hørte ikke mere til det ? Ellers en kanon ide. jeg tror at der er folk på Fyn og Jylland som gerne ville komme til dette stævne , Hvorfor får i ikke det i gang ? Det med DM i søer hvor saltvand kommer , tror jeg ingen har imod hvis der er en garanti for at fiskeriet bare er lidt fair og stabilt. Jeg hørte godt til DM i strandsøerne første dagen hvor dig og Peter Hansen blev anden og sidst i sektion at det være ikke et fair vand , Jeg mener at det er vel først gang at det er sket for jer 2 til DM da i er topfisker , men hvorfor skal vi så igennem dette en gang til med DM ? Dan vi har brug for et traditionsrig stævne på sjælland og det vil tage år at få det op igen med mange hold folk se bare på det i Gudenåen springcup først år 5 hold ! og i år med 16 hold . Jeg ved Dan at der er mange tysker som gerne vil herop og fiske og svenskerne boer også tæt på jer, så der er en god gro bund for at lave et godt stævne over ved jer og jeg ved at i er gode til at lave stævner.

 5. timpe
  timpe says:

  This doesnt tell us much or inspire entry :-

  Date:
  June 18, 2011
  DRAW:
  To be announced
  Fishing time:
  To be announced
  Place:
  To be announced
  Registration:
  To be announced

  Participation Fee:
  To be announced

  Organizer:
  To be announced
  To be announced

  Tim

 6. ulrik møller
  ulrik møller says:

  Hej Dan det lyder godt at i arbejder med det , at få et stævne igen som kan gå hen og blive en klassiker som i havde i mange år på Sjælland kunne være kanon. Jeg håber at kunne få tid til 8 timer i år . Vi ses Dan hilsen Ulrik

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.