På tur med Sorø – kapitel 1

Lørdag den 30. april skulle 1. del af klubmesterskabet i Sorø afholdes. Der er i alt 6 afdelinger. I programmet stod der Køge å, men da der i den seneste tid, er fanget en del gode brasen i Tryggevælde å, blev det besluttet, at flytte stævnet hertil.
Således ankommet i biler og på cykler, blev der trukket lod om pladserne. Vi var i dag 8 mand. 4 jun. og 4 sen. Juniorerne fik som altid kanterne, mens vi seniorer, måtte tage til takke med midter pladserne.
For en del af deltagerne, var det årets første medetur, og flere skulle prøve nye stænger, bokse og andet grej, for første gang. Der var også et par nye ansigter i blandt os. Franz som ikke havde medefisket i mange år og Bennymus fra Køge, som er ny konkurrencemedefisker.
Kl. 10 gik startsignalet, og der blev lagt foder ud. Nogle valgte at bombe 10-12 store boller ud, mens andre var mere forsigtige. Fra start var der ingen strøm, og dette kan gøre fiskeriet meget svært. Der var meget langt imellem fiskene, og de få fisk der kom op, var så små, at de ikke kunne give udslag på vægten. 5 mand fiskede TAP, mens de øvrige fiskede pole/match.
Efter 40 min. kommer der endelig en lidt større fisk. Det er Mathias der på opstrøms kant, fik en lille brasen på sin nye TAP.
Efter en time har de fleste kun 3-5 fisk i nettet, og ingen har over 1 kg. Næste brasen er også til Mathias, men nu er der begyndt at komme lidt strøm, og det giver efterhånden flere og større fisk til alle. Der kommer brasen på alle pladserne, i større eller mindre mængde. Det er dog ikke muligt at holde dem på pladsen. Man får typisk 1-2 fisk af gangen, efterfulgt af en død periode. Der fiskes med flåd på 1-3 gr. Nogle fisker med langt slæb, mens andre fisker lige over bunden. Begge metoder giver fisk, det er svært at sige hvad der er bedst. Dog virker det som om, at de to der har orm med (Mathias og Peter M.), har held med at klippe orm i foderet. Det giver ikke i første omgang brasen, men flere og større skaller.
Time 2 og 3 er der en jævn strøm, og alle mærker brasen. Flere gange spændes elastikken langt ud af en brasen over 2 kg. Ikke alle får dem op (Benny), men det er god underholdning.
Midt i det hele sidder Franz. Pakket ind i TAP på begge sider, fanger han flest fisk af alle på sin pole. Han mangler dog de helt store brasen, til at kunne klare sig i samlet vægt.
Time 4 dør strømmen igen helt. Der fanges stadig enkelte fisk, men ikke i samme mængde. Det er med at passe på, når man har en stor brasen, for de vil helt sikkert blive afgørende. På den sidste ½ time putter Peter M. (med sin nye Sensas TAP) 2 store skimmers?? i rusen (samlet vægt over 5 kg.). Dem fanger han på orm, ellers er de fleste fanget på madikker, majs har slet ikke givet fisk denne dag.
Da der mangler 2 minutter, kroger Mathias dagens sidste brasen. Han presser den alt hvad han kan, og den skovles ud af vandet i god tid inden slutsignalet.
Resultatet af dagens fiskeri blev:

Plads 1: Mathias Machholdt (jun.) 18,86 kg.
Plads 2: Peter Waagø (jun.) 9,74 kg.
Plads 3: Bo Pedersen 25,52 kg.
Plads 4: Franz Thomsen 11,72 kg.
Plads 5: Peter Machholdt 24,76 kg.
Plads 6: Benny Kristensen 5,46 kg.
Plads 7: Laurits Sloth 6,20 kg.
Plads 8: Frederik Pedersen 10,52 kg.

På trods af den dårlige start, blev det alligevel en god dag, med brasen op til 3,1 kg. Alt sammen fanget i flot solskinsvejr og med en nysgerrig mink som tilskurer under indvejningen.

Bo P.

4 replies
 1. Kærgaard
  Kærgaard says:

  Bo for sat’n… Men tillykke med sejren… Ikke dårligt..

  Så skulle man jo næsten tro dig og Peter M. fik snakket lidt om junior DM? 🙂 Så lad os endelig høre..

  Casper

 2. bennymus
  bennymus says:

  Det var rart at komme igang som konkurrece fisker…Selvom jeg endte sidst og mistede 3 gode brasner så fik jeg nogle nye fiske kammerater og det var det jeg kom efter,,men tro nu ikke at jeg er tilfreds med min sidste plads! Tak til Peter M og alle andre fot den fine modtagelse.. de har styr på det i Sorø..

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.