Skaller var målet med en tur til jels men!!

Ja som overskriften siger var jeg taget til jels i fredags for at fiske match og bund efter de store skaller. Da jeg kom til søen blæste det ekstrem meget så kørte lidt rundt for at finde en fornuftig plads hvilket ik var muligt så jeg endte ved springvandet i nedersø. Jeg riggede en matchstang til med et 16gr flåd og en bundstang med en 20gr feeder. Fiskede ca 40-45 meter ude og efter der var fodret gik der ca 10 min før den første skalle kom i nettet. Fiskerei tgik fint med matchstangen de første 30 min men så forsvandt fiskene pludselig. Så jeg prøvede med feederstangen og det gav en brasen i første kast. Ud igen og ind med endnu en brasen. Så fik jeg hurtigt klippet en stak orm og skudt det ud med bøssen og en stor feeder og det blev startskuddet til det vildeste brasenfiskeri jeg har oplevet. I løbet af de næste 5 timer kommer der så mange brasen ind over min fodring så jeg til tider har lidt svært ved at følge med. Vi snakker fisk mellem 1 og 3,5kg og så lige 3 rudskaller mellem 1-1,5kg. Det gode fiskeri bliver kun afbrudt af 45min total kaos med 5-6 gange knækket hovedline og et knækket netskaft osv osv. Så efter 6 timers fiskeri kan jeg i fællesskab med anders indveje 91,6kg!!!

Vi prøvede at skyde lidt billeder men da jeg ik selv kan løfte knap 100kg og anders er blevet opereret i armen og iøvrigt kom i sit fine arbejdstøj så blev det kun til billeder med fiskene i vandet. Der var ingen steder hvor man kunne trække nettet op.

Fed dag ved vandet som jeg sent glemmer

7 replies
 1. Søren
  Søren says:

  Jeg blandede 2kg gros gardon noire og 2 kg spezial angleize. Men brugte max 2,5kg foder. Fiskene var der bare og de var sultne. Og ja det var ny pr. Men den ryger senere i år ;o)

 2. breamsupreme
  breamsupreme says:

  Super flot fangst, Søren. De har vel enten været presset ned i bunden eller begyndt at samle sig til legen. Jeg synes, at det er imponerende, at du har kunne holde så mange fisk med 2,5 kg foder, det er godt fisket! Hvor er billederne af de store rudskaller og de store brasen, det er lidt svært, at se de flotte fisk i nettet:) Er fiskene ikke normalt noget mindre i Jels eller?

  Takker for infoen omkring Fårup, fik 11 fisk op til 1200 g.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.