Pedersborg sø (Junior-DM vand ???)

Søndag den 15/5 ville vi bruge til at kigge på et muligt vand til junior DM. Målet for vores anstrengelser var Pedersborg sø. Søen er beliggende i udkanten af Sorø by, og er den mindste af de tre Sorø søer (Tuel, Sorø og Pedersborg sø). Den blev i midten af 80´erne flittigt brugt til medetræning. Her samlede Sorø 12-15 mand til aftentræning en gang om ugen. Det er dog efterhånden nogle år siden og i de senere år, har søen fået lov at gro til. Nu er den mest kendt for sit karpefiskeri, med fisk op til over 15 kg, og de få pladser der ikke er groet til, er tit besat af karpefiskere.

Vi var tre der havde sat hinanden stævne ved søen. Claus, Frederik og Bo (alle Sorø). Mens vi ventede på Claus, gik Frederik og jeg en runde om søen, talte mulige standpladser, og målte dybden. Vi kon frem til, at der kunne være ca. 30 pladser langs østsiden af søen (med lidt rydning af siv og småbuske). På vestsiden kunne ryddes ca. 10 pladser, dog skulle motorsaven i brug her. Dybden lå på 5 meter pole mellem 1½ og 2½ meter. Så søen ville være et godt junior-/begyndervand, da der ikke kræves andet end en polestang på 4-5 meter.

Da Claus kom, fik vi hurtigt fjernet siv på tre pladser og gjorde os klar. Claus sad i midten og fiskede match og feeder, Frederik fiskede 4 og 7 meter pole og jeg fiskede 5 meter pole. Der blev lagt en del foder ud og vi satte os til at vente. Efter 10 minutter kom der gang i skallerne. Frederik og jeg fik småskaller op til 100 gr., mens der ikke skete så meget ude på Claus feeder. Efter 43 min. fik jeg den første brasen. En fisk på ca. 500 gr. som i den næste time, fik følgeskab af yderligere 7 stk. op til 1 kg. Derefter trak Frederik mine brasen og han fik nogle stykker den næste time. Jeg måtte nøjes med mindre skaller og nogle pæne flire. Claus begyndte også at få fisk, men nu var det på match, fisket inde på pole-distancen (næste gang kommer Claus helt sikkert med en 5 m. pole). De sidste 20 min. fik jeg igen brasen. Der var brasen i hvert kast, dog mistede jeg flere af dem.

Efter 4 timer havde Frederik 10,9 kg., Claus (der havde slappet af og samlet kræfter til at gi den gas til Spring Cup) ca. 2 kg. og Bo 17,9 kg. Vi fangede aborre, skalle, rudskalle, flire og brasen. Derudover er der enkelte suder, skæl- og spejlkarper i søen.

På trods af vores beskedne fangster, virker søen nem at gå til. Alle kan fange brasen (med undtagelse af Claus) dog i beskedne størrelser, og der er mange mindre skaller og gode flire. Alt hvad man behøver er en kort polestang, skrænten begynder lige uden for sivene (2-3 meter ude). Jeg havde 2 meters dybde på 5 meter pole, Frederik havde 3½ meter på 7 meter pole, og Claus opgav at måle dybden på match, da der var over 6 meter. Der er en grussti hele vejen rundt om søen, og der sælges dagkort på campingpladsen, som ligger ved vestbredden af søen.

Bo P.

2 replies
  1. Jakobssh
    Jakobssh says:

    Det ser dælme fint ud det fiskeri i har gang i over i Sorø håber på det snart bliver bestemt så man kan planlægge en dag der over og træne i sommerferien 😀

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.