Peter den Store – kapitel 2.

Overskriften hentyder ikke til zaren af Rusland, men derimod til en lige så mægtig mand når det gælder matchfiskeri i Tuel sø. Søen har tidligere lagt vand til bl.a. junior DM, men i weekenden var det 2. afdeling af klubmesterskabet i Sorø.

En i sidste øjeblik aflyst kanotur, gjorde at jeg nu igen (alt for tidligt om morgenen) sad på cyklen med 40 kg. medegrej i traileren. Himlen var sort af skyer og jeg havde heldigvis modvind det meste af vejen.

Vel ankommet til søen, var vejret dog klaret lidt op. Der var en frisk/hård pålandsvind, hvilket plejer at være ubehageligt for fiskeren, men giver gode fangster.

Tuel sø er meget lav inde foran, derfor foregår fiskeriet stående eller siddende i vand til knæene (ca. 10 m ude). Normalt skal fiskene fanges langt ude på match/feeder, hvor der er omkring 2 meter dybt.

2-2-2. Fiskeriet er lige startet og der var fisk med det samme. Pihl , Peter og undertegnede har alle 2 fisk. Det var her historien skulle være sluttet, inden man skulle ydmyges af Peter. Kort efter er det Benny der ligger sig i spidsen, da han fanger dagens første brasen. Med en fisk på ca. 1,5 kg tager han revanche, for de tre store brasen han smed på sidste klubtur i Tryggen.

Herfra går det kun ned af bakke. Fra min plads har jeg svært ved at se hvad Johannes og Franz fanger, men det ser ud til at de får jævnt med skaller. Pihl og især Peter der fisker en lille smule længere ude end os andre, har konstant fisk. Benny og jeg har lidt sværere ved det, mens det lykkes for Mathias på den sidste plads at overliste 5 brasen op til godt 1 kg.

Normalt kommer de fleste brasen ind fra højre side (lave pladser), men i dag var fiskene jævnt fordelt over strækket. Det var dog kun få og mindre brasen der ville lege med, til gengæld kom der nogle store flire op.

Den sidste time blæste det temmelig meget op. Det var en kold omgang, men regnen kom heldigvis først, da man skulle cykle de 2 timer hjem.

Dagens resultat blev:
Plads 1: Johannes Olesen (jun) 8,300 kg
Plads 2: Franz Thomsen 9,940 kg
Plads 3: Thomas Pihl 12,200 kg
Plads 4: Peter Machholdt 21,500 kg
Plads 5: Benny Kristensen 8,380 kg
Plads 6: Bo Pedersen 12,040 kg
Plads 7: Mathias Machholdt (jun) 9,920 kg

Som man kan se af resultatet var Peter helt suveræn. Den eneste der normalt kan true ham (Pihl), havde brugt alt sin tid på havkonkurrencer, men selv uden medetræning var han god nok til en andenplads. Derefter var det meget tæt. Kun godt 1,5 kg skilte plads 4 til 7.

Desværre var der ikke så mange med denne gang. Sidste skoledag dagen/natten inden, havde gjort nogle lidt “trætte”

Bo P.

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.