Fede fights i Frankrig

Så er to ugers ferie i Frankrig overstået. 2 ugers ferie i Frankrig betyder også fiskeri tidligt hver morgen efter stør og karper. I år havde vi meget omskifteligt vejr, hvilket tydeligt kunne mærkes på fiskeriet efter karper – dette var ikke så godt som forrige år – men alligevel meget bedre end vi er vant til i DK. Fiskeriet foregik i 2 søer på campingpladsen. ”Den gamle sø”, hvor jeg primært fisker med method-feeder efter karper,- og ”den nye sø”, hvor der udover karper er pæne stør at fange. I den nye sø fisker jeg både med method-feeder og take-a-part. På stængerne med method-feeder brugte jeg Betain Mussel Mix, og 6 mm Halibut pellets, og agnen der fungerede bedst i år var Bloody Liver Paste og 10 mm boilies. På take-a-parten brugte jeg 4 meter 2,5mm hollow, og 0,20 line helt ud til en 6ér krog, Foder til tapén var 6 mm pellets, og agn Bloody Liver Paste. Min første morgen ved den nye sø skulle vise sig at blive turens bedste, her fik jeg på take-a-parten 3 stør på 7,8 – 9,0 og 9,2 kg – det var squ vildt  Store fisk det fighter 20-30 minutter, og hvor jeg var nød til at gå efter dem langs bredden med net og stang – nogle af fiskene nettede jeg 200 meter fra fiskepladsen. Jeg var heldig kun at springe linen på en enkelt stør, der strøg lige ud midt i søen. Det rusker godt i stangen når en 0,20 line springer på en take-a-part. På de 2 uger fik jeg i alt 8 stør med største på 9,2 kg, 49 karper med største på 13,3 kg (fanget på method-feeder), 2 suder, og nøjagtig 100 brasen (1-2,5 kg´). Savner allerede søerne…..

5 replies
 1. Allan Nielsen
  Allan Nielsen says:

  Sikke 14 dage du har haft der Peter ..Tillykke..

  Fede billeder må jeg sige / kunne være rigtigt fedt med evt. lidt video også af disse vilde fights..?

  JA – min den sidste måned er gået med at vi har dyrket en del havørredfiskeri ved kysten og i åen, men det har desværre givet alt-alt for lidt, så nu må sommervejret godt komme igen så medestængerne kan blive luftet igen..!

  Mvh. Allan

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.