5 meteren på overarbejde !!!

Da fiskelysten pumper godt og grundigt i årene for tiden og man så samtidig har ferie “Hmm” er der simpelthen ikke andet at gøre end at klargøre medegrejet + pakke bilen som altid alt-alt for sent ud på aftenen, så den er klar til at rykke ud kl. 4,00 om morgenen til den netop udvalgt sudersø jeg ikke har besøgt i mange mange år, nemlig moserne omkring ejby på fyn, hvor det hele startede for ca 25-27 år siden, nøj hvor tiden den dog går !!!

Nå – men jeg kom afsted og slæbt grejet de ca 30 meter der var ned til den udvalgte plads, og stillet boxen op og rigget 2 stk 5 meter polestænger op, (1 backup hvis fiskeriet skulle blive rigtigt vildt) begge monteret med 1 grams poleflåd da dybden kun er mellem 75-90 cm !!!, pladsen blev hurtigt fodret op, knap 20 min skulle der gå før fiskeriet virkelig startede op for fuldt blus, på et tidspunkt huggede suderne med ca. 2 minutters mellemrum – “vildt-vildt” men før jeg fik set mig om var klokken allerede 7,30 og suderne stoppede totalt med at hugge, på grund af gedder inde i fodringen, 3 gange blev skallerne brutalt angrebet når de blev trukket mod overfladen, fik dog 5 sudere mere i posen inden jeg næsten var ved at opgive fiskeriet.

Jeg vejede fiskene løbene under fiskeriet i en plastikpose (nænsomt) med saltervægten i 5 kilo modellen, netop for at slippe for at veje dem ind til sidst, så valgte at pakke grejet sammen ved 9 tiden, og kunne lægge tallene sammen på notes blokken til 51 kilo rent, fordelt på 49 sudere, største vejede 1,3 kg, samt de 2 kg skaller…

Video med suderfight her : http://www.youtube.com/watch?v=l_1EAbZVMcQ

Mvh. Allan N – VENDS
www.allans-medeside.dk

11 replies
 1. moltrup32
  moltrup32 says:

  Det er sgu godt nok vildt at der kan være så mange fisk i det lille hul, men det er der! Tillykke Allan, du får betaling for at stå tidligt op, det er der vist mange af os andre der kunne lære en del af!

 2. Elo Kjerside
  Elo Kjerside says:

  Ja Nu skrev jeg at jeg har prøvet at fange suder på 7 m. Pole Det er sjovt men nogle gange har man følelsen af stangen er nippet til knække over så jeg vil nok hellere fange dem på match hvis det ikke er alt for dybt til det. Men selvfølgelig hvis man fisker med et 5 m. Langt stål stang så kan det selvfølgelige lade sig gøre.

  mvh Elo.

 3. Allan Nielsen
  Allan Nielsen says:

  Nu har jeg sku hørt den med Elo 🙂

  Tro mig – næste gang bliver det nok med en 3 og 4 meter pole efter de lidt mindre sudere op til de 1,5 kg, no problemo (Teknik Teknik)

  Selvfølgelig hvis jeg fisker vande med mulighed for en 3+
  suder, så bliver Tappen eller matchen rigget op…

  Med fiskehilsen Allan N

 4. Elo Kjerside
  Elo Kjerside says:

  Nej det med et stål rør var en spøg det var for at få lidt gang i tråden.
  Ja du har ret det kan godt lade sig gøre med kort Pole men jeg ville nok tilpasse forfanget til de store fisk så de ikke stikker af med hele tacklet. Men man skal nok have en meget stærk Pole for ikke at knække den. Derfor mente jeg det ville være bedre med en Matchstang til jobbet for at få alle så vidt muligt størrelse af fisk ind på Land så man kan få krogen ud. Men du må vise mig en dag hvordan dit tackle er sat op så kan jeg se om det ikke er nogen lunde som jeg gør det.

  Mvh. ELO

 5. Allan Nielsen
  Allan Nielsen says:

  Der en ikke så meget hurlumhej i dette tackel jeg brugte til denne mose, mulighederne med den begrænsede dybde på kun ca. 75 cm, var ikke store, men vil dog nok anbefale 0,18-0,20mm line som min. hvis man skal ned i en 3-4 meter pole, vil endda sige at den ene af mine 5 meter poles er lige blød nok, ved ikke om man kan ane det på youtube klippet, mener ikke jeg fik så meget af spidsen af stangen med denne gang – Men sjovt var det !!!

  En anden grusgrav ligende sø jeg har med suder op til knap samme størrelse ca 1,5 kilo er dybden minimum 2 meter, og der må jeg tilstå at der bliver man simpelthen nød til at fiske take a`part i minimum 9,5 – 11 meter med hollow elastik i – fordi der fighter de helt anderledes vildt…

  Med fiskehilsen – Allan N

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.