Mindeværdig tur til skanderborg sø

Så kom den længe ventede tur til skanderborg sø efter de brune bamser, og efter de gode meldinger jeg havde fået for knap 1 måned siden, var Jesper og jeg toptændte på en medetur lige inden smukfest-2011 vil spærre området af de næste ca 10 dage, så vi pakkede bilen og drog afsted vestpå mod det mørke jylland for det regnede desværre rimeligt konstant de næste mange timer, Nå men vi ankom til søen ca ved 10 tiden og valgte 2 pladser og udpakningen kom igang, vi var rimelige enig om at stangvalget nok skulle være som sidste år, nemlig en enkelt 7 meter pole, samt 2 bundmede stænger. så der var lidt forskelligt at arbejde med.
Vi startede begge med en del skaller på feeder, og efter 1 -1 1/2 times tid kom Jesper hen og sagde han lige havde nappet en enkelt stor bamse, jeg havde dog ikke andet end skaller lige pt. men i det samme jeg kigger ud over søen vender en stor fisk i min fodring og optimismen får lige et nøk opad, der går da heller ikke mere end 10 minutter før jeg får den første brasen kanet i land, den vejede præcis 4,1 kg, de næste timer gir godt med spredte fisk til os begge, for da solen bryder igennem regnvejrsskyerne og vinden stille og roligt lægger sig bliver fiskeriet meget meget svært og brasenerne forsvinder, vi vælger derfor at pakke sammen og gøre fangsterne op.

Jespers 3 største brasener vejede :
4,0-4,0-3,9 kg – samlet vægt på 34,9 kg.

Mine de 6 største brasener vejede :
4,2-4,1-4,1-4,05-4,0-4,0 kg – samlet vægt på 49,8 kg.

Kunne simpelthen ikke lade være med at monterer kameraet ude i vandet på et stativ, og det kom der denne lille video ud af.
Video kan ses her : http://www.youtube.com/watch?v=nlajx_uG9-I

Tak til de brune bamser og Jesper for en super fed tur…

Med fiskehilsen Allan N – VENDS

6 replies
 1. Elo Kjerside
  Elo Kjerside says:

  Hej Allan!

  Ja Ja det er sådan det skal gøres..! Tillykke med de fine Bamser. Jeg vil giver dig ret i er det er noget underligt fiskeri i Skanderborg Sø det er lige som om når bamserne har været ved morgen bordet smutter de afsted igen når solen kigger frem.

  Mvh Elo

 2. Søren
  Søren says:

  Godt at se at der er nogen der kan fange de store deroppe. Jeg har haft 3 ture og det har kun givet en brasen på 3,5kg. De gange jeg fiskede der sidste år havde jeg præcis samme oplevelser som du nævner Allan. Enkelte fisk og så lange pauser og så enkelte fisk igen. Ingen store fisk på pole. Jeg har sejlet rundt og tjekket dybden på de første 10 pladser(under sandartfiskeri) og der er meget jævn dybde på ca 4,5 meter så snart man er 10-15 meter ude og så 70-80 meter ud. Jeg var deroppe da mark fangede fisk på pole og han fiskede mest med bund da det må ha kørt mere jævnt

 3. Allan Nielsen
  Allan Nielsen says:

  Danmarks Smukkeste Festival 2011 afholdes den 10. til 14. august, campingstart og Live Camp fra mandag den 8 august.

  Men hvornår der er 100% åbent bagefter koncertdagene ved skoven i den dybe ende af søen hvor vi fiskede tør jeg ikke sige !!!

  Kan huske vi var nogle stykker deroppe sidste år, altså bare og kigge og det var helt tosset !!!
  Allerede nu var der vagter overalt – så deres ting ikke bliver ødelagt/stjålet…

  Allan N

 4. TK
  TK says:

  Allan fik i dem på orm eller maddiker?
  For de to gange Mark og jeg var der oppe sidste år kunne vi kun få på maddiker.
  Mark fik vel 50 kg på 7 m og resten på bund, og den dag hvor de 0,1 ton kom på land var det vind stille og hjøt solskin, og vi stod næsten nede ved p-pladsen.

 5. Allan Nielsen
  Allan Nielsen says:

  Hej TK…
  Jesper fik mange af hans brasen på majs, og selvfølgelig maddiker, han døjede i perioder med mange mindre fisk.

  Jeg må indrømme at jeg fik alle mine brasen på 7-10 maddiker, på en 10`er krog, selvfølgelig nye på inden hvert kast, havde også voldsomt problemer med skaller, prøvede flere gange med nogle dejlige kompost orm, men ingen reaktion-Hmm

  Ved godt at i fangede rigtig godt på de første pladser, men det er stadig vildt at Mark fik 50kg på pole – Drømmesenarie.

  Bla. de første 2 pladser tror jeg at på den rigtige dag og vindretning lige ned i hjørnet kan fiskeriet eksplodere, da der 30-40 meter ude kommer spildevand direkte op i søen, Meget tydligt at se det i et område på ca. Ø 30 meter.

  Obs. De har nu fjernet de stationære standplads pæle…

  Med fiskehilsen – Allan N

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.