Senior DM 2011 – Beretningen

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

DM 2011 var traditionen tro vest for Storebælt, og det var Odense Sportsfiskerklub der havde påtaget sig det store arbejde at arrangere dette stævne. DM er gennem årene stille og roligt vokset til det nuværende niveau på 14-15 hold, et antal der sætter store krav til fiskevandet.

OSK havde allieret sig med Søren der har P&T-søen Blue Rock på Sydfyn. Blue Rock består af 2 søer, den lille og den store, og indeholder udover de obligatoriske p&t-ørreder også en massiv bestand af skaller, aborrer, brasen, hork og de mere eksotiske stør, maller, karper og koikarper.

Blue Rock blev valgt først og fremmest på grund af et glimrende testfiskeri i efteråret 2010. Under dette fiskeri var der hovedsagligt gode fangster af primært skaller.

I ugen op til DM var vejrguderne ikke rigtigt med medefiskerne, for store mængder regn og generelt koldt vejr gjorde forholdene vanskelige for fisk og fiskere. For fiskene fordi det kolde vejr sandsynligvis lagde en dæmper på bidelysten, og på fiskerne fordi alt regnen gjorde bredderne ved Blue Rock til et mudderhul uden lige.

Nå, der skulle jo fiskes, og i år var der 14 tilmeldte hold: 3 fra Team Browning, 3 fra OSK, 3 fra Ishøj-området (ISK, Team Logen og Fiskeligaen), 3 fra Team Preston og 2 fra Sydvestjysk. Derudover stillede Benny fra Sorø op som individuel – god stil, sådan at gå efter det individuelle mesterskab 🙂

Lørdagens vejr var let skyet med nogle små byger undervejs, hvilket var ok, specielt når man tager i betragtning hvad der ventede os om søndagen.

Fiskeriet nåede aldrig rigtigt at blive fest, udover på nogle få, isolerede pladser. Bedst var nok C-sektionen hvor Ulrik Møller, Team Browning og Christian Wolf, Team Logen dystede om 1. pladsen. Ulrik endte med at trække det længste strå med lige over 9 kg fisk.

I B-sektionen var Mark Holmboe urørlig fra kantpladsen B14. På trods af nogle bonus-stør i denne sektion, endte Mark med at hive stikket hjem, foran Claus Jakobsen, Team Preston 3. I A-sektionen på modsatte side af dæmningen var fiskeriet meget tungt, og det var kun på nogle få pladser at fiskeriet var som vi ville have forventet. Peter Larsen tog 1. pladsen midt i sektionen, med Kasper Kristensen, OSK 1 og Dan Rasmussen, Fiskeligaen på de følgende pladser. I D-sektionen var de to holdkammerater Casper Kærgård og Kim Thomsen fra hhv. Team Preston 2 og 1 placeret på pladserne 13 og 14, hvilket de udnyttede til den glimrende start med et godt skallefiskeri. De kunne dog ikke stille noget op mod Victor Smidt der fra plads 5 begyndte at fange brasen. Casper endte med at tage 2. pladsen, foran Martin Christensen, Team Browning 2.

Resultatet efter 1. dags fiskeri var at Team Preston 2 var bedst med 19 point, OSK 2 var 2. bedst med 22 point, og herefter en lang række forfølgere med 24 point og op. Det var dog meget tæt og en 9. plads var kun 12 point væk fra førerholdet, hvilket ikke ville være umuligt at hente om søndagen.

Søndagens lodtrækning startede noget før end om lørdagen, så vi kunne komme hjem i ordentlig tid. Lodtrækningen magede sig således at mange hold havde de samme fiskere i de samme sektioner både lørdag og søndag. Sådan er det nye lodtrækningssystem skruet sammen, og det kan jo både være en fordel og en ulempe. Vejret startede ok, dog med noget mere vind end om lørdagen. Det ændrede sig dog med en time igen, da himlen åbnede sig og vandet væltede ned. Det skulle senere vise sig at være et såkaldt skybrud og der blev målt næsten 70 mm nedbør få kilometer væk fra fiskevandet. Så tror da pokker at grejet stadig er vådt.

I C-sektionen havde lørdagens fodring hjulpet på fiskeriet, dog var de sidste 4-5 pladser i sektionen ikke helt på samme niveau som de øvrige, hvilket også afspejledes i resultatet. Vinder i sektionen blev Martin Christensen, Team Browning 2, der med 13,15 kg skaller tog stævnets højeste vægt. Bo Pedersen, Team Preston 2 fulgte efter med en vægt lige over 10 kg. I B-sektionen var Mark Holmboe fra OSK 2 igen toneangivende da han fra plads B3 længe dystede med Simon Jensen, Team Preston 1, om højeste vægt i sektionen. Simon endte dog med at trække det længste strå, foran netop Mark.

I A-sektionen var fiskeriet ikke bedre end om lørdagen, og for mange var det en sej kamp bare at få noget i nettet. Peter Hansen, Team Browning 1, valgte den rigtige taktik på dagen ved at fiske en feeder, fremfor de ellers meget populære pole og tap. Peter lykkedes med taktikken ved at finde en stak brasen på distancen. Det kunne ingen af de andre matche. Det var tilmed Peters holdkammerat, Jakob Øskov, der var bedst af de næstbedste, og blev 2’er også med brasen fanget på distancen.

I D-sektionen var fiskeriet også en smule dårligere end om lørdagen, og dagens vigtigste begivenhed var såmænd da Victor Smidt efter 20 minutters fiskeri hev en brasen på 1,8 kg, og iøvrigt ikke fik flere fisk den dag! Brasnen var imidlertid nok til at vinde sektionen, da næstbedste kun var istand til at fange 1,4 kg.

Efter indvejningen begyndte den sædvanlige småsnak om hvordan det var gået i sektionerne. Alle håbede på det bedste, men et enkelt dårligt resultat kunne skubbe et hold nedad i rækkerne.

Forløsningen kom ca. kl. 16.30, da det stod klart at Team Preston 1 og 2 begge lå med 37 point, foran OSK 2 med 42 point. Team Preston 1 fik dog hold-guldet, da de havde flest 1. pladser.

Individuelt vandt Victor Smidt, OSK 2, med 2 point samlet. Sølvvinder blev Mark Holmbo, ligeledes OSK 2. Mark havde 3 point. På 3. pladsen kom Martin Christensen fra Team Browning 2, 4 point.

Efter en lang og våd weekend begyndte holdene at køre hjemad, og vi håber på at se alle igen i 2012, hvor DM efter planen ligger øst for Storebælt.

2 replies
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Jeg er dybt imponeret , over at i holder modet oppe , efter sådan en weekend. Jeg har talt med tre fiskere der har deltaget , i hvad jeg syntes er et maridt , med ujævnt fiskeri og dårligt vejr. Men ingen jeg har talt med har sagt nået dårligt . Men har bare erkendt at sådan var det og at de bedste vandt. Det kalder jeg god moral. Jeg sider dog og tænker mit 🙂 jeg har ikke fisket mede stævner i 20 år , men med de fangst raporter der her på siden forstår jeg godt krisen i dansk mede fiskeri . Med krise mener jeg ikke der er nået galt med antal af fiskere , men mede vand med plads og fisk , så man kan få et spænende sævne. Men måske det bare skal opleves , kammeratskab osv. Godt gået og tillykke til de dygtige .

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.