Morgentur

    NY
  • 0
  • 1

Det var på tide at komme igang igen efter et hårdt DM, og valget faldt på en mindre sø denne torsdag morgen.

Jeg vidste at der var en pæn chance for lidt action med karper og karusser, så jeg riggede 11m TAP op, med et lille 0,75g flåd. For at tæmme bæsterne fiskede jeg 0,16 hele vejen igennem og benyttede en af Trabucco’s serie 100-kroge i str. 14. Jeg havde både nogle “rigtige” karpeflåd, a la dem der bruges i de engelske commercials, samt ret ordinære poleflåd der dog var gennemløbere.

Jeg startede med en tynd hollow, monteret i en pull-bung, men måtte efter de første tabte fisk i sivene skifte til en 2,1mm hollow. SÅ skete der noget 😛

Jeg begyndte at fiske ved en 6-tiden, og ret hurtigt var der pænt med aktivitet på pladsen i form af bobler. Der skete dog ikke det store med min krogagn – hhv. dåsemajs og Strawberry hook pellets fra Dynamite. De første fik jeg fisk var små karusser og et par lidt bedre spejlkarper. Dog max. 100g.

Jeg havde fodret 2 pladser op: en ude i åbent vand op ad nogle features, og en anden til højre for min fiskeplads, helt inde foran nogle siv. Det var klar pladsen i det åbne vand der var mest aktivitet på, de første par timer så jeg ingen indikationer af fisk på den anden plads.

Efter 3,5 timers fiskeri var der max. 1 kg i rusen, primært lavet på mindre spejlkarper. Jeg aftalte med hjemmefronten at jeg fiskede en time ekstra, og umiddelbart efter denne aftale var på plads, så jeg nogle store bobler fra pladsen ved egen bred. Jeg fik listet en enkelt dåsemajs hen foran boblerne og der gik kun kort tid inden flådet sejlede væk og en stor fisk trak lystigt i min gule hollow. Den nåede at sætte sig i et par siv undervejs, men jeg fik fisken ind til sidst: En skælkarpe/karusse-hybrid på ca. 1,5-2 kg. Nu fik jeg virkelig smag for fiskeriet, og der kom yderligere nogle ørredpiller og feed pellets ud med cuppen. Fiskeriet blev nu gradvist bedre og bedre, men det var stadig primært mindre spejlkarper der var mest af, de store fisk slap væk når jeg fik dem på.

Jeg øgede nu slæbet fra 5 til 15 cm, og skiftede fra pellets til majs, og det gjorde forskellen. Der var længere mellem huggene, til gengæld var fiskene større. Jeg fik bl.a. en karusse på 5-600g, samt yderligere 2 hybrider lige over kiloet.

Kl. 11 vendte jeg snuden hjemad, efter en fin morgen med ialt 6 kg fisk i rusen.

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.