Kanonfangster i Næstved Kanal

Jeg har været en flittig gæst ved fiskevandene under min barsel, primært takket været en soveglad søn, og denne fredag havde jeg en aftale med Claus “30kg” Jakobsen fra Næstved.

Planen var egentlig at fiske Tryggen, og jeg nåede også at købe fiskekort inden vi fandt ud af at der var så meget vand i åen at det var umuligt at fiske der i gummistøvler. Den høje vandstand gjorde at keepnettene i så fald skulle ligge indenfor sivene, hvilket vi ikke ville byde de kære små fisk.

Vi kørte derfor til Næstved i stedet, og besluttede at prøvefiske den frygtede Næstved Kanal…

Forholdene var noget nær perfekte, svag vind, udadgående strøm og store stimer af skallyngel i overfladen, lige udenfor sivene.

Vi pakkede begge TAP frem, og mens Claus valgte at fiske 13m, gik jeg et skridt kortere og fiskede 11m. Strømmen var moderat, så et 2g’s flåd var rigeligt til at kunne holde 100% tilbage.

Jeg var den første der fik fisk, men jeg havde også nedstrøms kant. Der gik ca. 15 minutter, så lå den første lille skalle i keepnettet. Fiskene var forsigtige, og man skulle være koncentreret for at føre agnen rigtigt. Claus startede noget mere langsomt, men han kom godt igen med en “big billy” (aborre), og stillingen var lige igen.

Vi nåede at fiske 4 timer, og mens jeg fik næsten rent skaller (22 styk og en enkelt aborre), fik Claus 3 aborrer, 2 skaller og så lige en skimmer på 400g. Skimmeren gjorde at Claus havde 700g, mens jeg måtte nøjes med 400g, og det fra nedstrøms kant 🙁

Det er dog et dejligt fiskevand, man kan parkere lige bagved pladsen 🙂

7 replies
 1. John E.
  John E. says:

  Jeg selv, Bjarne og Claus Voss var der i torsdags, og fiskede i een time (så ville de andre ikke mere) men jeg fik faktisk også fint med skaller på løjegrejet og 9m TAP.
  vi sad lige overfor hvor kajen på modsatte bred slutter.
  vi havde forøvrigt lavvande

 2. superadmin
  superadmin says:

  Vi kunne have pløjet skalleyngel (<10 cm) ind, hvis vi havde fisket kortpole.

  Faktisk bragte fiskeriet minder frem om Kanal Ulgi i Polen - så få fisk var der 😉

  Hvis det er et vand man seriøst skal overveje til udtagelser o.l. i fremtiden, så er det nødvendigt at der bliver fisket oftere end tilfældet er, for at se hvor stabilt det er.

 3. mk fisker123
  mk fisker123 says:

  Hvad snakker i om?! det er da et vildt vand!, både aborre og skaller i mængder vi kun drømte om i polen!:) der er ikke meget næstved anal over det;) oops tror det var canal jeg mente:)

 4. John E.
  John E. says:

  uden at skulle lægge hovedet på blokken er det min overbevisning at fiskene i den kanal er længere ude mod brakvandet jo varmere det er, og jo koldere det er desto længere oppe mod ferskvandet er de. de gange jeg har fisket der i de varme måneder har det været Løje og aborre og en enkelt rimte der har stået fangsten, og det har været i de varme måneder og der har vandet været en smule brak.
  kanalen har efter mit bedste skøn været mere salt i bunden på de 6,5m dybde end den har været fra kanten og de ca 10m ud til faldet mod de 6,5m for alvor begynder, og det har været her “på det lave” ca 2,5-3,5m der skulle fiskes.
  endvidere har det været sådan at fiskeriet blev bedre efterhånden som vandstanden steg, og dårligere når vandet faldt.
  jeg var derfor noget overrasket over at det faktisk gik så godt som det gik på trods af at vandstanden var meget langt nede.
  foderet var forøvrigt
  1kg duelort
  3kg Rekord 515
  1/2kg Gaude de Mais
  100ml ristede birkes
  fugtet til kosistens som våd tø sne

 5. superadmin
  superadmin says:

  Det var første gang jeg fiskede i Næstved Kanal, så jeg aner ikke hvordan fiskeriet “plejer” at være. Jeg har dog hørt rigeligt dårligt om stedet, så jeg betvivler ikke dem der ikke bryder sig om det.

  De fysiske forhold er dog fantastiske, bare ærgeligt at fiskeriet ikke er sådan lidt “Silo-light”

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.