Junior-DM, lørdag. DREAM TEAM OG ALLE DE ANDRE.

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 32
 • 33
 • 34
 • 35
 • 36
 • 37
 • 38
 • 39
 • 40
 • 41

Endelig var det blevet tid til junior-DM. Det var Sorø LF der var arrangør, og de havde valgt at der skulle fiskes i Pedersborg sø. I ugen op til, var de sidste pladser blevet ryddet, så der nu kunne sidde 20 juniorer, fordelt på de 5 tilmeldte hold. Sektionerne var placeret således, at A og B sad sammen, hvorefter der var et stykke med træer, inden C og D kom (også sammenhængende).

Grindsted med hjælp fra Peter Schytt, stillede med et ganske ungt og nyt hold (godt at se), hvor det kun var Viktor der havde fisket DM før. Nyborg kom med samme hold som sidste år, hvor de på hjemmebane blev nr. 3. Sorø stillede selv med 2 hold, med hjælp af Jonas fra Ishøj, også her var der to fiskere, som var helt nye. Endelig var der Team Preston U18, hvor Kærgaard havde samlet nr. 1,2,3 og 6 fra sidste års danmarksmesterskab i et dream team.

Fra morgenstunden bød formand Peter Machholdt velkommen til de deltagende hold, og lovede godt vejr i weekenden. Han forklarede at der blev fisket efter de normale mederegler, dog med den lempelse, at juniorerne godt måtte ligge deres stang om bag sig, hvor en hjælper kunne rette kluder ud m.m. Dette for at de nye også fik en god oplevelse og et godt DM.

Kl. 11.30 blev fiskeriet fløjtet i gang, og straks fra start var der skaller på alle pladserne. Testfiskeriet op til stævnet havde vist, at der kunne gå lidt tid inden der kom brasen, så det var med at få fyldt godt med skaller i nettet. Næsten alle fiskede pole eller TAP, mens enkelte forsøgte lidt med feeder uden det store held.

I A-sektionen stod det hurtigt klart at Peter Schytt (Preston) fra kanten (A1) ikke kunne røres. Han kørte skaller ind i et tempo ingen kunne følge, og selv om han brugte meget tid på at fange en brasen, var hans 12,62 kg. mere end dobbelt så meget som nr. 2. Resten af sektionen var meget tæt, med vægte fra 4,08 til 5,70 kg. Her trak Magnus Wohlert (Nyborg) det længste strå, og snuppede 2. pladsen.

I modsætning til A-sektionen var der mere kamp om førstepladsen i B-sektionen. Den forsvarende danmarksmester Jakob Hansen (Preston) lå længe godt, men en god slutspurt fra Sorø 1´s Johannes Olesen, som på den sidste halve time fangede 7 brasen, gav ham en etter med 10,98 kg. Jakob endte på 9,96 kg, tæt forfulgt af Andreas Christiansen (Nyborg) med 9,2 kg.

C-sektionen havde ikke helt så høje vægte. Her kunne enkelte brasen blive afgørende, og det blev de. Længe lå Frederik Pedersen (Sorø 1) til at kunne vinde på skaller, men så fangede først Andreas Kristiansen (Nyborg) en brasen og i den sidste time Mathias Tolbøll (Preston) hele tre brasen som gav ham førstepladsen med 6,44 kg. foran Frederik med 5,38 kg.

På kanten i den sidste sektion (D5) sad Morten Kirkegaard (Preston). Ligeson sin makker i A-sektionen kørte han en sikker sektionssejr hjem med 9,92 kg. Resten af pladserne blev meget tætte. Med vægte fra 3,46 til 4,76 kg, var det kun få fisk der skilte pladserne, men Mathias Machholdt (Sorø 1) fik de vigtige ekstra fisk og dermed andenpladsen.

Resultatet af lørdagens fiskeri blev:

Nr. 1, Team Preston U18 1+2+1+1= 5 point
Nr. 2, Sorø 1/ISK 3+1+2+2= 8 point
Nr. 3, Nyborg 2+3+3+3=11 point
Nr. 4, Sorø 2 4+4+4+4=16 point
Nr. 5, Grindsted 5+5+5+5=20 point

Vægte fra 2,12 til 12,62 kg. Gennemsnit vægt: 5,89 kg.

Aftenen sluttede med fælles gril i Sorøs klubhus, for dem der havde lyst. Ungerne spillede fodbold, sejlede lidt på Sorø sø og enkelte fiskede også lidt, inden der skulle blandes foder til morgendagens fiskeri.

Junior-DM, søndag. SOL OVER SORØ.

Søndag morgen startede med mørke skyer og torden. DMI havde lovet skybrud over Sorø kl. 11, og da deltagerne pakkede ud, kunne man høre rumlen i det fjerne. Det skulle dog vise sig at drive uden om Sorø, og i stedet blev det solskinsvejr i mere end en forstand for Sorø.

Kl. 10.30 startede konkurrencen, og da vi ikke havde prøvet andendagsfiskeriet i søen, var det spændende hvordan det ville blive. Mange fodrede op efter skaller på den korte pole, mens de var forsigtige på den lange pole/TAP hvor der kun blev fodret sparsomt for ikke at skræmme eventuelle brasen væk. Der var dog ikke nogen der havde brasen fra start, så det blev hurtigt et ræs efter skaller. Enkelte gik helt ind på 1,5 m pole, hvor de kunne tæske skaller/rudskaller ind i et enormt tempo.

Igen var det Peter S. (Preston) der i A-sektionen kørte fra de andre. Han var bare hurtig med 3 meter pole, MEN, MEN, MEN, tre pladser fra ham sad Johannes O. (Sorø 1), og lige som dagen før fik han gang i brasen. Med sin 7 meter pole kørte han en overlegen sejr i hus, med stævnets højeste vægt på 22,16 kg. mod Peters 6,90 kg.

B-sektionen blev et opgør mellem flest fisk (skaller) eller rimeligt med brasen. Frederik P. (Sorø 1) fangede 12,26 kg. brasen på TAP, han var endda så flink, at tabe en brasen da han skulle have vejet ind. På kanten (B5) sad Morten K. (Preston) så med sine 334 fisk. Der blev regnet meget, Mortens skaller skulle veje 37 gr. i snit for at vinde (weekenden inden vejede skallerne 41 gr. i snit). Desværre for Morten havde hans skaller et snit på 32 gr. og han endte på 10,82 kg.

Sorø 1 tog også førstepladsen i C-sektionen. Her fangede Mathias M. 18,06 kg, hvilket var en sikker etter. Andreas C. (Nyborg) fik med 7,84 kg. andenpladsen.

Sidste sektion var D-sektionen. Her startede Anders Boye bedst fra (D5). Han fik hurtigt gang i skallerne og enkelte brasen. Men hans sidemand Laurits Sloth (Sorø 2) fik også brasen. Med hele 17 stk og 16,34 kg. skaffede han sit hold den eneste førsteplads. Anders endte på 7,24 kg.

Det der efter lørdagens fiskeri havde lignet en sikker førsteplads til Preston, var nu igen helt åbent efter tre førstepladser til Sorø 1. For anden gang i år var der pointlighed ved et DM, hvorfor flest førstepladser blev afgørende. Resultatet blev:

Nr. 1, Sorø 1/ISK 15 point, 84,20 kg. (4 førstepladser)
Nr. 2, Team Preston U18 15 point, 68,16 kg. (3 førstepladser)
Nr. 3, Nyborg 22 point, 51,52 kg.
Nr. 4, Sorø 2 30 point, 46,04 kg.
Nr. 5, Grindsted 38 point, 27,92 kg.

Individuelt:

Nr. 1, Johannes Olesen (Sorø 1) 2 point, 33,14 kg.
Nr. 2, Mathias Machholdt (Sorø 1) 3 point, 22,82 kg.
Nr. 3, Morten Kirkegaard (Preston) 3 point, 20,74 kg.
Nr. 4, Peter Schytt (Preston) 3 point, 19,52 kg.
Nr. 5, Frederik Pedersen (Sorø 1) 3 point, 17,64 kg.

Søndagens vægte fra 2,86 til 22,16 kg. Gennemsnit: 8,00 kg.

Der var præmier til alle holdene og derudover var der individuelle præmier til de 10 bedste.

TAK TIL ALLE SPONSORERNE!

Alle deltagerne fangede fangede over 100 fisk på de to dage, selv de helt nye, vi havde godt vejr og jeg håber at alle har haft en god weekend ved Pedersborg sø.

Bo P.

4 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.