Danehof Cup 2011

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Jeg var i år ikke deltager ved Danehof Cup, men derimod simpel bankrunner/fotograf. Min plan var egentlig at følger en enkelt fisker tæt, men det blev sku for sjovt at cirkulere rundt mellem de 3 sektioner, så det endte jeg med at gøre.

Der var i år sektioner i Ladegårdssøen, Slotsøen og Vandværksgraven. 7 hold havde tilmeldt sig til stævnet på denne lidt kølige og blæsende efterårsdag.

Jeg startede i Vandværksgraven, hvor jeg specielt holdt øje med Simon og Morten fra Team Preston. De valgte begge at starte kort (4m) og fik begge ok med skaller i første halvdel af konkurrencen. Udfra hvad jeg kunne se, stod slaget om 1. pladsen i sektionen mellem dem.

I Slotssøen var fiskeriet ikke specielt imponerende, og der var langt mellem fiskene for de fleste, og de var samtidigt små. I første halvdel af konkurrencen så det ud til at Lars Kroun, Bellinge og Casper Kærgaard, Preston dystede om 1. og 2. pladsen. Magnus, en af juniorerne fra Nyborg 1 holdet, kæmpede længe med en stor fisk, der viste sig at være en gedde. Gedden slap til sidst taget i skallen, og Magnus kunne lande en lemlæstet skalle på godt og vel 200g. Den skulle vise sig at blive vigtig senere.

I Ladegårdssøen var Ole Knudsen, OSK 1, startet på en kort 5-6m pole, og fiskede med et vindflåd. Det gav masser af fisk, desværre var de bare meget små. Det gjorde dog ikke så meget, da de øvrige fiskere også kun fangede mindre fisk.

Godt halvvejs i konkurrencen havde Morten Kirkegård i Vandværksgraven fået gang i nogle større fisk, et par mindre skimmers og så et rigtigt skib, en brasen omkring 2 kg. Simon, der sad lige ved siden af, var derfor presset, og var gået ud på 13m TAP, da huggene var døet ud på den korte linie. Det betalte sig også, da han fik et par mindre skimmers (og mistede en god). Stillingen var nu meget lige mellem de to, dog med en lille mental fordel til Morten.

I Slotssøen havde Stig Thomsen, OSK 1, fået en god fisk på kanten. Det satte de øvrige deltagere under pres, men der var ikke rigtigt noget at arbejde med i bunden af søen. Fangsten bestod stadig af få og små fisk, og der var ikke umiddelbare tegn på forbedring. Tværtimod gik fiskeriet nedad bakke.

I Ladegårdssøen var Ole Knudsen stadig i førertrøjen udfra min fornemmelse. Det gik simpelthen for stærkt med de små fisk, til at de øvrige TAP-fiskere kunne følge med for alvor. Peter Schytt fra Preston havde haft et gyldent kvarter på feederen, og fået en række gode aborrer og havde ad den vej meldt sig ind i topstriden. På den anden side af Ole var Bjarne Johansen, Bellinge, også på vej tilbage, takket været en god slutspurt med større skaller.

Den sidste time brugte jeg i vandværksgraven, da den mest interessante duel foregik her. Simon havde stille og roligt fisket sig ind på Mortens (måske) føring, og den sidste time dystede de fisk for fisk. Fik simon en lille skimmer, fulgte Morten op kort efter med en tilsvarende fisk, og omvendt. Morten fik en god rimte på anslået 1 kg, og der var kun gået få sekunder, før Simon gentog kunststykket. Simon nåede endda også 2 gode skimmers i de sidste 10 minutter, inden dagens arrangør, Steen Christensen fra Nyborg-forening, sagde Stop for i dag.

Indvejningen var vældig spændende, men Simon havde alligevel haft det bedste fiskeri den dag, og vandt over Morten med en margin på et par kilo. På tredjepladsen kom Nicklas fra Bellinge.

I slotssøen havde Stig Thomsen, OSK 1, under stor dramatik landet en god suder med få sekunder igen. Fisken vejede cirka et kilo, og udgjorde lidt over en femtedel af Stigs samlede fangst. Stig skulle vise sig at vinde sektionen ganske suverænt med ret præcist 3 kg ned til Casper på 2. pladsen. Tredjepladsen tog Magnus fra Nyborg 1 sig af, da han bl.a. takket været den skalle som gedden havde haft fat i tidligere, slog de nærmeste konkurrenter med under 100g. Tillykke Magnus, godt fisket 🙂

I ladegårdssøen kunne Peter Schytt indveje lige over 3 kg, hvilket primært var udgjort at små skaller og en stak pæne aborrer. Det var dog ikke nok til at slå hverken Ole Knudsen, OSK 1, eller Bjarne Johansen, der overgik Peter med lidt under 1 kg. Ole var et mulehår foran Bjarne, og løb derfor med sektionssejren.

I den samlede stilling var OSK 1 ganske suveræne, da de med to sektionssejre og en 2. plads, endte på 4 point. Preston var tæt på lige så suveræne 2’ere, via en 1., en 2., og en 3. plads og samlet 6 point.
De sidste pengepræmier gik til Bellinge, der havde 9 point.

Danehof Cup 2012 bliver som sædvanligt weekenden efter junior-DM.

Tak til steen og nyborg sportsfiskerforening for et godt arrangement, vi glæder os til 2012 🙂

4 replies
 1. Steen
  Steen says:

  Mange tak for god Rapportage og billeder fra Danehof Cup 2001 til dig Rikard.

  En tak til alle som deltog i stævnet, og som var med til at det blev en god dag trods vejret.

  Hilsen
  Voldgravens muntre dampbarn

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.