Sensas Challenge 2011

Med lidt forsinkelse kommer der en lille beretning fra Sensas Challenge Super finale 2011..

Se også indlæget fra Rimtekongen Victoria (Sensas challenge super finale beretning man!)
Victors brugernavn passer jo meget godt.. Vi fik skrevet beretningen på samme tidspunkt..

Stig Thomsen havde fået en indbydelse til Sensas Challenge i Abbeville i nordvest frankrig. Hvor der så blev samlet et hold fra OSK.
Holdet bestod af Andreas Reinau (fisket 1 gang internationalt som junior – juniorlandskamp i Luxemburg), Victor Smidt (fisket Nordisk Mesterskab i Nyborg, og Browning cup 3 gange) Kasper Kristensen (kun deltaget i danske stævner) og Stig Thomsen (1 x EM, 6 x VM og en del udlandske stævner). Jeg var med som holdkaptajn, og den der vartede gutterne op.

Jeg havde fundet et stort hus, der lå helt ugeneret i en lille landsby. Prisen var utrolig – 480,- DK kr. pr. person for 9 dage. Det var lige til at overkomme.
Vi havde desværre ikke net dernede, så her kommer de små update jeg lavede, i håb om at finde et åbent net inde i byen…

Fredag den 30/9 mødtes Andreas Reinau, Victor Smidt og Kasper Kristensen alle hos os (Stig og Karina), hvor vi fik pakket biler og trailer, så vi var klar til at køre til Abbeville i nordfrankrig – ca 1150 km.
Vi havde fået en invitation til at deltage i Sensas Challenge superfinale 2011 i canal Somme, hvor der er 256 hold a 4 personer. Heraf er ca. 16 forskellige lande representeret/fået indbydelse. Ellers er det vindere af diverse sensas challenge rundt omkring i Europa, der deltager – så i alt 1024 deltagere fordelt på et fiskestræk , hvor der er ca 65 km kørsel fra A1 til D256….
Andreas, Victor og Kasper kørte fra Aarup lørdag eftermiddag, og Stig og jeg kørte lørdag aften, da Stig kom retur fra klubmesterskabet i Vamdrup. Vi mødtes med de andre da vi kom til Belgien, hvor vi lige sov 2 timer, og derefter kørte til vores hus i Frankrig. Samt gutterne fik kigget på lidt af strækket (eller rettere ca ½ af A-sektionen).
Mandag fiskede gutterne i A sektionen, mens jeg var ude og hente agn og proviant til dem. Fiskemæssigt gik det ikke så godt, måske taget i betragtning af at de ikke havde blodorm den første dag. Fra 0 til 11 fisk pr snude.
Tirsdag kørte vi til C sektionen, som strækker sig over ca. 15 km stræk. Her gik fiskeriet lidt bedre, Stig havde 2 fisk, hvoraf den ene var en pæn brasen. De andre havde ca. 15 små fisk hver.
Onsdag blev l der fiskes i C sektionen inde i Abbeville – det var ellers meningen de ville ud i den sidste ende af C sektionene, men da vi kørte forbi og tjekkede noget af C sektionene i byen, besluttede de sig for at sidde der i stedet . det viste sig at være et godt sted mht fisk, men det var ikke de nemmeste skråninger der var bagved.

Torsdag blev der igen fisket i slutningen af C sektionen. Vi var tidligt ude den dag, da der skulle hentes agn i Abbeville kl 7.00, derefter gik turen et smut forbi starten af D sektionen, inden vi kørte til stedet hvor de havde besluttet sig for at fiske. Her fik vi selskab af nogle gutter fra England. Fiskemæssigt var det ikke det bedste sted, men det var et af de få steder der var nogenlunde læ (det blæste rigtig meget, det havde ellers været fint vejr indtil onsdag – op til 25 grader, men det dårlige vejr var på vej). Det viste sig at Stigs og Victors plads var meget varierende i niveau. Stig havde næsten 1,5 m forskel på sin 13 m linje… og victor ca 1 m forskel, så det blev desværre ikke nogen succes. Kasper og Andreas hyggede sig derimod. Kasper fangede en døbel sidst på dagen.
Fredag blev brugt til at lave det sidste grej klar til weekenden. Allerede kl 15.00 var der lodtrækning i det store telt – det tager lige lidt tid at trække lod for ca 250 hold. Fiskene kunne selv vælge sektion, så der ikke ville blive de store problemer mht kørsel mellem de forskellige sektioner (det tog ca. 45 min fra A til D sektionen). Victor i A, Stig i B, Kasper i C og Andreas i D.Efter lodtrækningen, blev der kigget på nyheder fra Sensas 2012, som der var sat op i den ene ende af teltet. Om aftenen var der kæmpe fællesspisning og fest.
Lørdag gik det løs, men det var ikke det sjoveste vejr.. En stærk vind fra vest (lige på langs af A og B sektionen, der er ca 15-20 km lige kanal). Så det blev en udfordring for Stig og Victor. Andreas og Kasper sad lidt mere i læ, da de var godt omgivet af træer. En større udfordring var det dog for Stig – han skulle fiske TOP 7, for at kunne få lidt slæb. Så TOP 7 og en strid sidevind, det var ikke sjovt. Det viste sig også at årsagen til en mistet brasen (den første i delsektionen) efter ca 10 min, da han ikke kunne få skildt stangen hurtigt nok. (prøv næste gang du er på fisketur, og lege at du fisker top 7 – det så ikke let ud). Men det gik rigtig godt de første 2,5 timer, der lå Stig heletiden ca 1 brasen foran 3 andre. Men den sidste time rykkede englænderen fra, og de begyndte at få brasen i den andel del af delsektionen (der bestod af 16 fiskere). Det blev til en 3 plads i sektionen med 4,82 kg. Det viste sig at der var rigtig mange tomme net rundtomkring. De mente det skyldes den omskiftning i vejret, fra 25 grader, til 10-12 grader med regn og kraftig blæst. Kasper sad på c 253 og fik en enkelt fisk. Der var 8 i hans sektion der ikke fangede fisk..Andreas sad på D 15 og fik ikke nogle fisk. Victor sad på A 105 og fik heller ikke nogle fisk. Den ene delsektion i A, var der 14 ud af 16 der ikke fik fisk… Hvilket viser at det var bare ikke nemt at fange fisk.

Det viste sig at fiskerne skulle side i den samme sektion igen søndag, og vi fik igen nummerne dagen før, så alle 1000 fiskere ikke skulle forbi Abbeville inden de skulle ud på pladserne. Da vi satte Victor af i A sektionen kl ca 07.15, var det ”belmørkt”, og ikke muligt at se meget.. men for at komme nogenlunde ordentlig tid ud til pladserne i de andre sektioner, så skulle vi tidligt af sted. Og der var mange der pakke ting ud med hjælp fra bilernes lys. Det gjorde det hellerikke bedre af at det var overskyet med mørke regnskyer. Kl 10.00 gik fiskeriet i gang igen. Stig kæmpede igen med top 7, og han havde vist rimelig lange arme efter lørdagens kamp med vinden og top 7, så han var godt brugt. Fiskemæssigt blev det ikke den store gevinst om søndagen, det var kun Andreas der fangede fisk, med 1,76 kg.
Efter fiskeriet var der kæmpesamling i det store telt (ca 1000m2), hvor der var lignet op med præmier og pokaler. Gutterne endte på en 209 plads, ikke helt tilfredsstillende mente de, men bare en fiske til dem hver, det havde rykket gevaldigt i ranglisten, det var marginaler der skildte, når der var så mange med tomme net.
Gutterne var godt brugt om aftenen, så det blev besluttet at der blev sovet længe om mandagen, inden der skulle pakkes bil og trailer.
Vi kørte fra hytten omkring middag, og så snuden mod dk. På hjemvejen kom vi igennem Holland, og missede en afkørsel, så det endte med vi kom til at køre mod Gent (hvor der er feeder VM 2012), så en sms til Eiberg, for at få info om beliggenhed af rostadion, så vi lige kunne gøre et lille stop. Det viste sig at der blev fisket en lokal konkurrence da vi kom om eftermiddagen (en mandag eftermiddag..). Så der blev skudt nogle billeder, så folk kan se foreholdene dernede.

Men alt i alt var det en kanon hyggelig tur til Frankrig, og er helt sikker på at de unge gutter fik lært noget nyt, og fik en oplevelse med hjem. Helt sikkert ikke sidste gang vi tager derned, hvis vi får en indbydelse igen.

Se mere på

http://www.challengesensas.com/resultats-challenge-sensas-2011.html

og

http://www.finale-sensas-europe-2011.com/accueil/challenge-sensas/

Karina

5 replies
 1. Medefisker
  Medefisker says:

  Ja det var sgu en feedd tur vi havde os der.. Skulle dog mene at den fisk Victor fik om onsdagen (se billede) ikke er en rimte men en døbel lige som den kasper fik dagen efter.

  Forøvrigt har jeg fisket 3 internationale stævner før dette, det er dog gået lige dårligt hver gang så hva faaaeennnn 😉

  MVH:
  Andreas, aka. The Transporter efter den køretur..

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.