November – December stævne

Jeg har et stykke tid gået med tanken om at starte et vinterstævne op.
fordi jeg synes det ville være en god ide at lave et årligt
stort “afslutnings stævne” hvor så mange som muligt kunne samles.
og efter at have set hvad Susåens nedre stykke kan producere på denne årstid
er det klart at det må blive her.

istedet for bare at sætte stævnet op som sædvanligt, vil jeg forsøge få en snak frem om hvilket format
folk er intresseret i at fiske efter.

mine ideer går på 3,5 timers fisketid på en lørdag, i enten slutningen af november eller begyndelsen af december
så folk kan nå hjem igen og holde søndagen fri.
derudover er ideen at det bliver et tandem stævne, hvilket ikke bare kan nedbringe rejseudgifterne for folk fra jylland men også
giver dobbelt så mange pladser til folk.
1 person fisker i det blotlagte stykke (valgfri metode) kraftig 6-7m pole er nok et godt valg
1 person fisker i udløbet (tvungen bundmede) (der må ikke fiskes flåd her iflg. loven)

men alt er åbent hvad synes folk om bundmedesektionen?
er 3,5 timer for meget eller skal det være kun 3 timer?
hvad synes folk om “pakket” lodtrækning så et hold kun kan trække een kant ialt?
hvad synes folk er max deltager gebyr (alle penge går til præmier) mine personlige ideer går i retning af 500kr pr hold, så vinderne føler de kom hjem med noget.
skal det være præmie til 1-2-3 eller kun til 1.holdet?
hvilken dato vil passe folk bedst?

alt er sådan set åbent.

15 replies
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Hej John . God ide . Jeg syntes bedst om slut norvember. Prisen pr. Hold er fin . Jeg syntes der skal være premie til nr 1 2 3 . Fiske tid 3 timer lørdag super . Det stykke hvor det skal fiskes bundmede er de fisk der ? Flere af den slags gode tiltag. Bare sæt en dato.

 2. John E.
  John E. says:

  ok 19.nov er ude af billedet og tilbage står så
  stadig
  lør. 26.nov
  lør. 3.dec
  lør. 10.dec

  det behøver såmænd ikke være et hold stævne, det kan sagtens bare være et enkeltmands stævne, der behøver såmænd heller ikke være en bundmede sektion, det er op til folk selv at komme med ideer til hvad formen skal være, det jeg har skrevet er bare et oplæg.

 3. ulrik møller
  ulrik møller says:

  Hej john jeg syndes det er godt at i på sjælland vil begynde på dette også, men jeg syndes persoligt at det er for meget med 500 pr hold da man ikke kan være sikke på at fiskne er der , det skal man have prøvet nogen gang først inden man søsætter et større stævne , hvis der ingen fisk er bliver mange negativ over at betale så mange penge . da vi startet det på fyn/jylland var det for at komme lidt ud og man behøves ikke at forbedre sig helt vildt , to mands hold kan blive en forhindring for flere at komme så igen har det været positivt ved de winter league over ved os at det har været indv. . Hvorfor laver i ikke 3 stævner over ved jer , Sorø 1 , Ishøj 1 og dig john 1 , i kunne godt lave det i samme weekend som os og det ville være kanon hvis i tog lørdag for jeg er sikker på at der vil komme lidt fra fyn og jylland til nogen af de stævner . du kan også se at vi bruger også vande som vi kender der kan gøres gode fangster i . Sidste år var vi i ribe og det var ikke så godt men esbjerg har arbejdet på et nyt vand i år og jeg er sikker på at det vil være fyldt op i år igen . så prøv nu at gøre tingne lidt mere simplet , jeg kører ikke til sjælland til et 500 kr stævne i denne årstid men 50 kr så vil jeg gerne komme.

 4. John E.
  John E. says:

  jamen så lad os starte op med 50kr pr mand det er fint for mig, de 500kr er mere ment som min personlige limit.

  hvad sorø og ISK vil, ved jeg ikke, men indtil videre synes det ikke som om de vil andet end lave interne klubstævner, hvor jeg hellere vil lave Opens.
  men det ville da være rart med en melding om hvad disse klubber vil og om de er intresserede i at arrangere noget vinter fiskeri.

  mht at lave en sjællandsk vinterleague så er der ikke noget jeg hellere vil lige PT, og jeg har kig på ihvertfald dette vand.

  Vintappersø ved Lyngby
  Google: 55.761862,12.514506

  der er ca 120m der ka sættes et stræk af på, med ens dybde hele vejen hen, og her kan fiskes op til 11,5m TAP. hvis folk vil det, de mindre moser osv i københavns området er mere eller mindre alle enkeltplads søer.

  hvad siger folk forresten til Lørdag den 26.nov kl.10
  med fiskeri fra kl.11.00 til 14.00 ?
  Enkeltmands stævne med kun een sektion på det blotlagte stykke?

 5. Peter M.
  Peter M. says:

  I Sorø har vi, som de fleste nok har bemærket, 6-7 konkurrencer om året. De har aldrig været mere interne, end at andre har kunnet deltage (og det har flere gjort). Sjælland har udviklet sig til et “mede u-land”, og det betyder, at de få klubber der er tilbage, bør være mere åbne. Det prøver vi at være i sorø, og jeg vil lade det være op til andre at vurdere, om det virker. Sorø og ISK er, mig bekendt, de eneste klubber der har aktive medefiskere (derudover er der div. fiskere der har prostitueret sig i det fynske og jyske ;-)), og kun sorø har juniorer. Så mon ikke der er basis for et samarbejde klubberne imellem, f.eks. om en vinterleague??
  Vi arbejder med div. ture vinteren over, og det er Franz Thomsen, der er sat på sagen. Så han og Eiberg (og ISK?) burde tale sammen.

 6. John E.
  John E. says:

  Det er da rart at høre at udefra kommende fiskere er velkomne til de interne klubstævner i Sorø, det er undgået min opmærksomhed og jeg synes ikke lige jeg har kunne finde nogle opslag på disse stævner herinde før de har været afholdt.

  Man kan synes hvad man vil om klubskifter, men ordvalget i omtalen af de fiskere der har valgt at fiske for fynske og jyske klubber syntes jeg ikke er særligt velvalgt.
  mildt sagt.

  Jeg vil hellere arrangere et vinterleague stævne i Vintappersøen da den ligger i cykelafstand af hvor jeg bor end jeg vil arrangere noget der ligger i Næstved så hvis Franz vil tage Næstved/Susåen så er det fint med mig. jeg går ud fra at han bor tættere på?

  så snupper jeg Vintaper søen. og det vil så være lør. 26.nov
  jeg vil foretrække til det.

 7. Peter M.
  Peter M. says:

  Vi har endnu ikke annonceret vore klubture på Medesiden, men kan godt se Rikards pointe, og vil (hvis vi husker det) gøre det i fremtiden. De “ikke sorømedlemmer” der har deltaget i vore konkurrencer, er i.f.m. snak ved vandet blevet opfordret til at “kigge” forbi.
  Og ja, John – humor er en svær en, specielt når den misforstås!!

 8. Peter M.
  Peter M. says:

  Ja, Bo er go’. Og altid helt neutral i sine indlæg…. M.h.t. vore klubture er alle velkomne, dog er det ikke i alle vande, der er plads til mere end de 8-15, vi normalt er. Men det er bare at kontakte os. Og tak for tilbuddet, Rikard.

 9. John E.
  John E. says:

  Den 3.dec er ganske rigtigt lidt tæt på det i vintapper søen,
  marts i tryggen er fint med mig, det ville være super om du kunne tage et stævne der.
  jeg har som sagt ikke noget imod at arrangere Cool Cup part 2 i susåen den 10.dec, er der nogen med erfaring i dette stykke der kan fortælle om fiskene plejer at være der så sent på året?

 10. John E.
  John E. says:

  Prøv at høre her.
  jeg gider ikke jokke rundt i folks gisninger om andres klubskifter, og deres syn herpå, det rager mig en papand hvad folk render rundt og snakker om i krogene.

  kald det en joke whatever jeg er ligeglad, jeg bryder mig ikke om at blive kaldt prostitueret, ligegyldig om det er i en joke.
  og så må det være nok med den snak

  Jeg har forsøgt at komme med et oplæg til et stævne, hvor folk kunne byde ind med ideer til at komme ud af det dødvande som fiskeriet står i på sjælland, undervejs har jeg fået at vide at Tryggevælde måske også var en mulighed, men den har jeg ikke mulighed for selv at tage ned og checke da jeg ikke har bil på regelmæssig basis.
  et stævne i tryggen må derfor arrangeres af andre end mig.’

  nu har jeg sat mig for at arrangere stævnet i Vintapper søen den 26.nov og jeg håber at andre kan tage en del af arbejdet,andre steder, men skulle der ikke være andre der melder sig, til de andre datoer så er lør. 10.dec det bedste bud jeg har på Næstved dvs. den dato jeg bedst vil kunne´arrangere noget så langt væk.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.