Afgørelsens time – kapitel 7

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11

Efter seks hårde dyster fra slutningen af april og til nu, var det endelig blevet tid til den syvende og sidste konkurrence om klubmesterskabet i Sorø L.F. I den samlede konkurrence tæller de bedste fire resultater med, og inden sidste afdeling var kampen tæt om både junior- og seniortitlen. Hos juniorerne var der fire der kunne vinde. Frederik førte med et enkelt point inden sidste afdeling, men også Mathias, Johannes og Laurits havde chancen for at løbe med sejren. Laurits deltog dog ikke i sidste runde, så det skulle afgøres mellem de tre førstnævnte. Hos seniorerne var der kun to der kunne vinde. Undertegnede førte inden dagens fiskeri med et point over Peter M., som til gengæld havde største samlede vægt, i tilfælde af pointlighed.

Ligesom for en måned siden var stedet hvor vi skulle fiske, det fritlagte stykke af Susåen i Næstved by. Desværre var vandstanden faldet 20-30 cm siden sidst og den faldt yderligere ca. 20 cm under konkurrencen. Den meget lave vandstand gjorde ikke optimismen stor inden start. Den lokale mand Claus mente en vindervægt på 3-5 kg. ville være realistisk, mens Peter M. (optimisten) mente den ville ligge mellem 10 og 20 kg. Endelig mente pessimisten, at der højst blev fanget 10 kg. af samtlige deltagere tilsammen ( i dagens anledning var der 11 mand).

Samtidig med at kirkens klokker ringer på den anden side af åen, starter fiskeriet. Desværre sidder jeg lidt nede af åen (faktisk nedstrøms kant, øv) og kan ikke se hvad der sker længst oppe. Men dem jeg kan se, hiver skaller op fra start, i et gevaldigt tempo. Til venstre for mig sidder Peter Larsen og flår store skaller op på en stiv 4 m pole og et tackel på 0,22 mm med 0,18 forfang (ren tons). Selv får jeg 74 skaller den første time, men det virker som om Peters skaller er lidt større.

Efter 1½ times fiskeri begynder nogle fiskere at gå lidt rundt, og det viser sig at de opstrøms pladser, stort set ingen fisk fanger. Frederik længst opstrøms har ikke haft et eneste hug i den første ½ time, og det gode fiskeri vi har nedstrøms bliver dårligere og dårligere jo længere op man kommer. Det besluttes derfor at korte konkurrencen ned til tre timer.

Nede hos os bliver det også sværre af få fisk, og plads 3 (Benjamin) der ellers har fået rigtig mange og fine skaller, må den sidste time se sig slået af plads 1 og 2. Det er ellers lykkedes Benjamin at lukke effektivt af, så fiskene ikke kommer længere opstrøms, og på trods af at det kun bliver til en tredieplads denne dag, er han måske alligevel den, der har gjort det bedst.

På plads 10 sidder den dobbelte juniordanmarksmester Johannes, næsten samme sted som til sidste konkurrence. Her fangede han imponerende 40 kg., i dag blev det til 140 GR. Sådan kan fiskeri også være.

Da de tre timer er gået vejes ind og resultatet bliver:

Plads 1: Bo Pedersen 36,72 kg.
Plads 2: Peter Larsen 30,08 kg.
Plads 3: Benjamin Spaniel 28,22 kg.
Plads 4: Peter Andersen 10,62 kg.
Plads 5: Peter Machholdt 9,54 kg.
Plads 6: Benny Kristensen 6,56 kg.
Plads 7: Claus Jacobsen 5,10 kg.
Plads 8: Franz Thomsen 2,74 kg.
Plads 9: Mathias Machholdt (jun.) 1,36 kg.
Plads 10: Johannes Olesen (jun.) 0,14 kg.
Plads 11: Frederik H. Pedersen (jun.) 4,14 kg.

Nogle fisker vildt godt men går ned på grund af dårlige pladser, andre fisker elendigt men har held i lodtrækning (endelig er der dem der har held i kærlighed, men det er en helt anden sag) og således blev det endelige resultat for sæsonen 2011:

JUNIOR:
Nr. 1: Frederik H. Pedersen 1+1+2+2 = 6 point
Nr. 2: Mathias Machholdt 1+1+2+3 = 7 point
Nr. 3: Johannes Olesen 1+1+2+3 = 7 point
Nr. 4: Laurits Sloth 1+2+3+4 = 10 point

SENIOR:
Nr. 1: Bo Pedersen 1+1+1+2 = 5 point
Nr. 2: Peter Machholdt 1+1+2+3 = 7 point
Nr. 3: Claus Jacobsen 2+2+3+4 = 11 point
Nr. 4: Benny Kristensen 1+3+4+4 = 12 point

På de syv konkurrencer har der været fra 7 til 14 deltagere, ialt har der deltaget 7 forskellige juniorer og 10 seniorer. Blandt de 17 deltagere har der været en god blanding af gamle medefiskere men også nogle nye ansigter, som i år har investeret meget tid og penge på sporten.

Med håbet om en lys fremtid for Sorø, vil jeg gerne sige tak for kampen i år, vi ses i 2012.

Bo P.

5 replies
 1. superadmin
  superadmin says:

  Tillykke til Far & Søn med klubmesterskabet!

  Hvor meget skal vi lægge i flg. udtalelse: “(endelig er der dem der har held i kærlighed, men det er en helt anden sag)”? Blev der lagt an på hundeluftere, med succes, fra midterpladserne i dag?

 2. Bo P.
  Bo P. says:

  Det skal der ikke lægges så meget i. Den eneste der lagde an på nogen, var en mere eller mindre ædru mandsperson, der var meget interesseret i Claus og hans take-apart stænger.
  Jeg tror ikke at interessen var gengældt.

 3. bingo fuel
  bingo fuel says:

  Ja der skal jo nok en hel flaske små grå til før “claus 30 kg” ser ud som en flot fyr… men det var jo også lige præcist det den kære mand havde drukket… så det passer jo fint…

 4. timpe
  timpe says:

  Clause (30gkg) is quite cute and he is a Fireman – i bet he is in one of those charity fireman calendars’ as well 🙂 !!!

  ROTFLOL – Rolling On The Floor Laughing Out Loud.
  ROFLAPMP – Rolling On the Floor Laughing And Peeing my Pants.
  ROFLMAO – Rolling On the Floor Laughing My Ass Off.
  ROFLMAOASTC – Rolling On the Floor Laughing My Ass Off And Scaring The Cat.
  ROFLMAOAY – Rolling On the Floor Laughing My Ass Off At You.
  ROFLMAOWTIME – Rolling On the Floor Laughing My Ass Off With Tears In My Eyes.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.