Røre i karpedammen

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Efter et par ture til Tryggevælde Å var det fredag eftermiddag blevet tid til premiere i den lokale karpedam. Den sidste uges tid med en god del solskinstimer og ingen nattefrost havde fået vandtemperaturen op på hele 10 grader i dammen. Også på dagen skinnede solen, og der blæste kun en svag vind af og til, som gav lidt krusninger på vandet især i den ene ende af dammen.
Benjamin havde valgt en plads i den ende af dammen, som skulle vise sig at være mest lavvandet, men ret hurtigt lykkedes det ham at få årets første karpe på take-aparten på en plads med kun ca. 30 centimeters dybde helt inde under sivene i spejlblankt vand. En plads, som han senere ikke rigtigt kunne få til at producere. Derimod lykkedes det ham efterhånden til modsatte side at få jævnt med karper i kilosklassen. Her var lidt mindre læ, såvidt jeg kunne se. Uden cuppingkit måtte han kaste foderet ud, men måske var der lidt krusninger her, som kunne give fiskene lidt ”tag”, så de blev mindre skræmte af bombardementet? Benjamin endte på anslået 14-15 kg efter godt 3 timer.
Peter Machholdt havde over for Benjamin en om muligt endnu vanskeligere plads. Igen med meget lidt vand at arbejde med og desuden med spejlblank overflade, da han havde vinden over højre skulder. Han fik dog kroget et par karper på TAP’en, men måtte ellers døje med mange af de på dagen irriterende skaller. Herved fik han med klart flest fisk opbygget en efter forholdene flot anslået vægt på 8 kg.
Længere nede på samme side sad Mathias med nyindkøbt gamle karpetake-apart. Ligeledes med vinden over skulderen, men med mere dybde. Han fodrede alene med partikler og fiskede målrettet mestendels med pellets og majs, men alligevel huggede mange skaller. Det udmøntede sig trods alt i en god håndfuld krogede karper med bl.a. en fin spejlkarpe i 3 kg klassen. Ikke alle karper kom dog på land – han var kommet af sted uden landingsnet!
Jeg havde fået en plads med den svage vind skråt ind mod mig. Det gav som sagt lidt krusninger på vandet, og vandet havde også farve, så jeg valgte friskt at sætte et 0,75 g karpeflåd på topkittet. Med omtrent 70 cm over det hele på 11,5 m beholdte jeg flådet, men satte et 0,5 grams på det andet topkit. To pladser blev fodret op med cuppingkittet – en med partikler alene og en med lidt foder samt majs og hamp på toppen. Efter et kvarter med et par skaller på pladsen med foder, toppede jeg optimistisk op i håb om at få spist skallerne af og skiftede til partikelpladsen. En hurtig justering med et par cm ekstra slæb og jeg kunne kroge dagens første spejlkarpe. Herefter var det tydeligt at jeg var placeret i ”smørhullet” og havde held til at få jævnt med fisk på begge pladser, så jeg endte med anslået 20 kg i rusen. Til sidst lagde vinden sig helt og fiskeriet døde ud for os alle. De forskellige dybder på fiskepladserne har betydet en del, men mon ikke også den smule røre vinden skabte har haft en betydning for fiskeriet på de 4 pladser.

1 svar
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Lyder næsten som engelske forhånd i jeres lille karpe Dam og flotte fangster. Hvordan var tryggevælde å ? Og hvad med Sorø søerne er der kommet gang i dem . Jer er i portugal og arbejde så ingen fiskeri i tre uger , men læser og følger meget med her på siden . Der må da også være nogle isk fiskere der kan fortælle om åen og søerne i Ishøj 🙂 men tak til jer andre for at skrive. Hvad med Næstved er susåen stadig i flammer med rimter og skaller ? Knæk og bræk til alle.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.