Påskeskaller i Jels Nedersø

  NY
 • 0
 • 1

Kim Thomsen og jeg var i dag taget en tur til Jels Nedersø, hvor vi havde solide efterretninger om et godt skallefiskeri på distancen.

Strækket vi sidder på ligger midt i jels by, og det er dælme lækkert at man kan parkere lige bag sin plads.

Vi riggede begge en bundstang og en match frem, så vi havde lidt at veksle imellem. Kim havde til blandet et fint og lidt let foder, mens jeg valgte at gå “brasen”-vejen med et lidt tungere, klistret foder. Som agn havde vi maddiker, majs og lidt orm.

Vi valgte at fiske lidt forskellige distancer, jeg gik selv ud på 40 meter, også selvom det var lidt svært at styre match på den afstand. Det gik dog fint med en halvtung feeder. Kim fiskede på ca. 25-30m, hvilket var lidt lettere at styre.

Fiskeriet startede glimrende, der gik ikke lang tid før de første skaller lå i nettet. Det var flotte, store skaller omkring 200g i snit, men med enkelte af de rigtige grove. Som tiden gik endte jeg med at fiske feeder på 40 meter, mens Kim fiskede match på 25 meter. Fiskene kom lidt i bølger, og i perioder fik jeg fisk i hvert kast på feederen, mens der også var perioder hvor jeg havde svært ved at ramme huggene. Så er 40m pludselig langt væk, når man skal trække feederen ind og kaste om.

Vi sluttede efter ca. 4,5 times fiskeri, og vi startede med at hive kims fisk på vægten. Den endte på flotte 21,2 kg, lutter flotte skaller og en enkelt rudskalle. Jeg havde på fornemmelsen at jeg havde fanget mere end kim, hvilket dog viste sig ikke at holde stik, da jeg måtte nøjes med 18,4 kg. Det var muligvis den ekstra distance der ikke betalte sig i dag, samt at jeg primært havde fisket feeder, mens Kim trak fra på matchen.

Under alle omstændigheder var det en fantastisk tur i et fantastisk vejr

2 replies
 1. Elo Kjerside
  Elo Kjerside says:

  Ja ham Kim har det sku med at snige et par fisk mere i rusen. Jeg er sku ved at have ham mistænkt for at han gemmer nogle i hans nye rive boks der skulle jo nok være plads til dette.

  Tillykke med fangsterne!

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.