Bolo-nice! i Ryå

    NY
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Her kommer lige en forsinket beretning om en tur jeg havde sammen med Andreas i påsken. Da jeg og min familie skulle til det nordjyske så jeg mit snit til at tage fiskegrejet med. Jeg aftalte med Andreas at vi skulle fiske i Ryå da han har talt så godt om åen.

Vi mødtes om morgen kl 7 for at komme tidligt af sted. Så vi kunne nå at fiske nogle forskellige pladser af i løbet af dagen. Første plads valgte vi da der her var læ og dejligt behageligt at sidde på, samt at vi havde et udløb fra et vandværk som kunne holde nogle fisk. Jeg startede med at fiske bolo med 8 g flåd og andreas startede ud med feeder, men gik lidt efter over til også at fiske bolo. Vægtene lå efter et par timer på henholdsvis 12 kg til mig og 5 kg til Andreas, som også brugte tid på at skyde et par billeder. fiskene har en rigtig flot snit str. som vi skød til at være på 250-300g, med en del fisk som rammer de 400-500g. Her efter tog vi begge en bolo i hånden og gik to-trehundrede meter opstrøms for her skulle være en del fine aborrer i følge Andreas. Rigtigt nok første drev igennem mod modsatte bred reulterede i en fin aborre til mig. Vi fik et rigtig godt aborre fiskeri hvor fiskene lå på 100-500 g stykket og vi fik også en del skaller i mellem. skide fedt fiskeri.

Efter nogle timer mente vi det var tid til at prøve “brasen-stykket”, for at se om vi kunne liste en enkelt højrygget fætter ud af vandet. Der var bare lige en enkelt ting ved stykket. Det ligger langt, langt, laaangt ude. Så vi måtte lave en hurtig ompakning og kun tage det mest nødvændige med. Men efter at have gået i noget som føltes som flere timer! nåede vi ud hvor det så ud til at her kunne man fiske. Vi fik pakket ud og jeg riggede et flåd til som kaldes surf fra crallusso. Dette flåds fordel er bl.a. at det står stille i strømmen og man kan meget nøjagtigt føre det hen, hvor man vil have det til, at stå med sin match/bolo/pole/tap etc. vi gik i gang med at fiske og her var igen store flotte skaller i str. 250g – 600g. Her kørte det rigtig godt for andreas som fik de fleste fisk. forskellen var at han fiskede et 4g alm poleflåd som han lod løbe igennem og jeg fiskede med surfen hvor agnen bliver holdt helt stille. A sluttede så lige af med at fange en brasen og en regnbueørred. Det var slutningen på en fed dag. billeder bliver tilføjet når jeg har nogle 🙂

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.