Spring Cup 2012

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 32
 • 33
 • 34
 • 35
 • 36
 • 37
 • 38
 • 39
 • 40
 • 41
 • 42
 • 43
 • 44
 • 45
 • 46
 • 47
 • 48
 • 49
 • 50
 • 51
 • 52
 • 53
 • 54
 • 55
 • 56
 • 57
 • 58
 • 59
 • 60

For 3. gang blev Danish Spring Cup afholdt i Gudenåen v. Stevnstrup, denne gang arrangeret af Bjarne Johansen fra Team Browning.

Formatet var det samme som de første to gange: man fisker sammen 2 og 2 og lodtrækningen er pakket således at man får en “god” og en “dårlig” plads hver dag. I år var konkurrencen dog rykket en måned frem, i et forsøg på at få et mere stabilt fiskeri inde midt i sektionen.

Den ændrede dato betød også at en del hold desværre ikke kunne deltage, da det lå samme weekend som nogle store stævner i Tyskland, og deltagertallet var derfor på 11 tilmeldte hold.

Vi mødtes lørdag morgen på P-pladsen ved Stevnstrup, og den ene vogn efter den anden blev pakket. Specielt de fiskere der skulle den lange vej ud i A-sektionen sørgede for at få et lille forspring inden lodtrækningen startede. Vejret var glimrende, omend lidt koldt. Heldigvis fik vi alle varmen da vi skulle ud i sektionerne.

Jeg skulle selv sidde i B-sektionen lørdag, og lodtrækningen havde maget sig således at jeg havde Team Preston-fiskeren Peter Schytt på min venstre side, plads 2, og Team-Garbolino’s frontmand Tim Percival på plads 4. Under normale Stevnstrup-omstændigheder er et lavt nummer normalt at foretrække, så jeg var naturligvis godt tilfreds med min lodtrækning. Det betød så samtidigt at brormand havde den mindre fede plads 9 i A-sektionen, men sådan er gamet jo.

John Eiberg, Team Browning, blæste konkurrencen igang kl. 11 og allerede efter få sekunder var de første skaller på vej i keepnettet rundt om i sektionen. Da samme historie gentog sig mange gange i løbet af den første halve time stod det klart for de fleste at det nok skulle blive en god dag. Fiskeriet var egentlig ikke overraskende, det var primært et skalle-ræs, hvor det dels handler om at få så mange fisk i nettet som muligt, men samtidig belønner den fisker der evner at finde de større skaller, der hurtigt kan bygge en vægt.

Jeg havde en fin dags fiskeri, også selvom jeg følte mig lidt rusten undervejs. Jeg kan godt mærke at jeg på dette tidspunkt ikke har haft de sædvanlige 5-6 ture til Gudenåen i foråret. Rusten blev dog banket af undervejs, og efter et par tips af Team Prestons meget kompetente runner, Peter Larsen, fik jeg lavet nogle justeringer i mit fiskeri der fik mig tilbage på sporet.

Ved indvejningen var jeg usikker på plads 1 og 2, da de sad skjult bag et træ, samtidig havde både Tim Percival og Casper Kærgaard på plads 4 og 5 fået godt med større skaller, så jeg var egentlig ikke klar over hvordan det var gået. Jeg mente dog at jeg havde fisket en ok konkurrence, udover en times tid hvor det gik lidt sløjt.

Mine bange anelser viste sig at holde delvist stik, da Casper Kærgaard havde udnyttet plads 5 optimalt til en vægt lige over 12 kg, hvilket var et godt kilo mere end hvad jeg kunne hænge på vægten. Den største overraskelse kom dog på plads 10, hvor Daniel Noch fra Team Matchfishing kneb sig foran Casper på primært at have fanget mange, mindre fisk. Altså var det en 3’er til mig, hvilket jeg var ok tilfreds med.

I A-sektionen var det forløbet lidt mere som forventet, idet de lave numre havde domineret fangsterne. Efter en times tid var de høje numre dog også kommet i gang, hvilket dog var for sent til at hente dem de havde fisk fra start. Bjarne Johansen, Team Browning, trak det længste strå fra kantplads A1, mens Ole Haugnes fra Team Matchfishing blev nr. 2 fra plads 5. Viktor Smidt fra Team Bombix blev nr. 3.

For hold var Team Matchfishing i spidsen med imponerende 3 point (1+2), med Team Bombix (3,5+4 = 7 point) og Team Browning (1+7 = 8 point) på de følgende pladser.

Lørdag aften var der fællesspisning på campingpladsen, hvor Tim Percival fra Team Garbolino havde lavet indisk mad. Det var vældig hyggeligt, også selvom det var lidt stærkt.

Søndag morgen vågnede de fleste til et godt regnvejr, så det var dystre udsigter til dagens konkurrence. Det holdt dog op igen, lige inden lodtrækningen, så vi krydsede fingre for at kunne fiske i tørvejr. Regnen havde dog ikke hjulpet på mudder-niveauet på stien, så det var hårdt arbejde at komme om i A-sektionen for dem der skulle det.

For mit eget vedkommende havde jeg muligheden for plads 6 eller 11, og jeg var lidt ambivalent i forhold til hvad jeg foretrak. Kantpladsen nr. 11 er altid interessant, men vurderet på lørdagens resultater ville det måske være bedre for holdet at jeg tog plads 6, så Simon kunne få plads 11 i B-sektionen. Ved lodtrækningen endte det dog med at jeg fik kantpladsen, mens Simon så måtte nøjes med den “dårlige” plads 6.

Igen søndag havde jeg fornøjelsen af Peter Schytt umiddelbart nedstrøms. I den anden ende af sektionen sad Tim Percival, Casper Kærgaard og John Eiberg på de 3 første pladser. Kl. 10.30 gik vi igang, og det startede stort set som det sluttede dagen før, der var nemlig fisk fra start på alle pladser. Jeg koncentrerede mig om at holde et højt tempo og bekymre mig mindre om størrelsen af fiskene. Der var nemlig rigtig mange fisk i perioder, omend størrelsen lod lidt tilbage at ønske. Jeg prøve lidt forskellige tiltag til forhåbentlig at få de større fisk igang, og det virkede også i perioder. Jeg kunne dog se at Peter Schytt fulgte pænt med, og tilmed få en pæn sjat af de bedre skaller. Via vores runner, fik vi info om at Simon så skarp ud i A-sektionen og lå godt til. Det var selvfølgelig positivt, og gav lige et ekstra boost til at få puttet nogle fisk i nettet. Efter 3 timer så vi at bolo-stængerne kom i aktion på de lave numre, og det betød enten at de havde fanget godt i de første 3 timer, og var gået kolde, eller at de var desperate efter at få fisk i nettet, hvilket ville være mere positivt for Peter og jeg. Specielt da vi stadig fik fisk på TAP-linien. På midterpladserne så jeg ikke så mange fisk blive landet, dog fik Daniel Singerorzan fra Team Mix Int. angler nogle gode skaller, men jeg var i tvivl om han havde antallet af fisk med sig.

Efter 4 timers fiskeri blæste vi af, og jeg begyndte at pakke grej med det samme, for at kunne komme hurtigt tilbage på P-pladsen. Mens jeg pakkede sammen fik jeg et opkald fra Simon, han havde vundet B-sektionen med godt 19 kg, med Morten Kirkegaard, Team Preston 2, og Nils Jahnke fra Team Osterrönfeldt lige efter. Det lagde et vist pres på mig, for med en god placering ville vi have en mulighed for at avancere i klassementet.

Vægten nåede omsider Peter Schytt, og jeg kunne af vejesedlen se vægte på både 14 og 16 kg – det så umiddelbart tæt ud, for jeg havde umiddelbart skudt mig selv til at have 12 til 14 kg. Da Peter satte 18,3 kg på vægten fra plads 10 var jeg sikker på at han havde vundet sektionen, for det var jeg sikker på at jeg ikke havde. Jeg havde dog fået respektable 16,84 kg, hvilket var 120g fra 2-pladsen, der tilfaldt Daniel Noch, Team Matchfishing, men dog også 20g mere end Andreas Reinau, Team Bombix, der måtte nøjes med 4. pladsen.

Simon og jeg havde dermed scoret 4 point denne søndag, og dermed avancerede vi gevaldigt i klassementet. Jeg var ret sikker på at vi var gået forbi både Team Browning og Team Bombix, da jeg havde slået begge deres fiskere i A-sektionen, og Simon havde gjort det samme i B-sektionen, da han jo vandt den. Tilbage var kun Team Matchfishing, hvor jeg havde sat et point til mod Daniel Noch, der slog mig med 120g.

Vi mødtes alle mand på P-pladsen, og det så ud til at Simon og jeg var gået hele vejen, og lå forrest med 12 point. Det blev bekræftet ved præmieoverrækkelsen, hvor vi fik overrakt 1. præmien af Bjarne. Kanon afslutning på weekenden, og noget vi har drømt om længe.

Team Matchfishing med Daniel Noch og Ole Haugnes tog 2. pladsen med 14 point, mens Team Preston II blev nr. 3 med 16 point.

Det fulde resultat kan findes her: http://medesiden.dk/indhold/danish-spring-cup-2012

3 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.