86 kilo sultne skaller !!

    NY
  • 0
  • 1

Fredag lovede DMI lunt vejr og en del sol, det skulle selvfølgelig udnyttes så Allan og jeg tog på en lille skalletur sammen, og jeg tog hjem fra arbejdet lidt før, for at vi kunne nå de 5 timers fiskeri vi havde aftalt, målet var 50 kg skaller så 2 stk 4 meter polestænger med vindflåd, 0,18 hovedline, 0,14 forfang, og en let 12´ krog der passede godt til et enkelt majskorn blev klargjort, og et par kg Gardon og godt med dåsemajs til forfoder, jeg ville fiske med majs når fiskene var sultne, og maddiker i de sløve perioder, søen er ca 50 cm på det dybeste. Og med den gode geddebestand kan der godt være lidt sløve perioder, hvor fiskene ikke rigtig vil være på foderpladsen, den første time gav mig 100 skaller på maddiker, og følte jeg kunne begynde at fiske med majs, 115 – lidt større fisk i anden time på majs, og talte ikke fiskene i den 3 time, men den var rigtig god, her brugte jeg et større flåd (3½AA), med et AA som naphagl og det fungerede godt, efter ca 3 timer blæste det så voldsomt lige ind på vores pladser, at vi næsten ikke kunne smide majs og foder ud på foderpladserne, og beholdningen af majs var næsten opbrugt, jeg besluttede at fiske lidt tættere på land med en 2½ meter, og fodre sparsomt med de sidste majs, så kom der betydeligt færre fisk i nettet, lidt senere kom Jakob forbi med et par dåser majs til mig, og det hjalp lidt på fiskeriet igen, men jeg fik ikke rigtig gang i fiskene igen, Jakob hjalp med et par hurtige billeder og indvejning : 501 skaller med en samlet vægt på 46,2 kg, Allan som ankom lidt senere til søen og derfor sluttede lidt senere end mig med de 5 timers fiskeri han kunne indveje ialt : 438 skaller og en samlet vægt på 39,4 kg, han havde sammenlagt ca 1 time hvor fiskene forsvandt mere eller mindre fra hans fodring, pga af gedder som jo kan være en monster plage.

Næste gang er jeg bedre forberedt med ”den rigtige” størrelse majs, og så bliver det over 50 kg fisk – Tror jeg.

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.