Fantastisk karpefiskeri

  NY
 • 0

Jeg havde fået et tip fra en god bekendt om et spændende karpevand med skælkarpe.

Det er altid spændende at prøve et nyt fiskevand og idet jeg ikke vidste hvor mange eller hvor store fiskene var startede jeg med en hel gardering ved at pakke 2 stænger ud og fiske med relativ tynde liner. Det blev til en metodefeeder til modsat side og 9 meter takeapart.

Metodefeeder var en 20 grams flat udgave med gennemløb og et kort 0,18 mm forfang og med en 12´er krog. På take aparten fiskede jeg med et 0,5 gram flåd og 0,16 mm i hovedline og 0,14 mm i forfang og igen en 12´er krog, som elastik brugte jeg en gul hollow = 2,1 mm .

Forfodret bestod af 1/2 Browning Halibut BBQ og 1 Browning Black Magic tilsat 4 og 6 mm pellets og majs.

Jeg havde taget maddiker med, men med disse på krogen fangede jeg kun skaller, derfor blev der mest fisket med majs på krogen på takeaparten og minibolies på metodefeederne via et pellet-bånd.

I løbet af de 3 timer jeg fiskede fangede jeg 7 karper = ialt 6,5 kg samt utal af skaller som jeg ikke talte. De 2 på metodefeeder og 5 på takeaparten, jeg mistede også 3 fisk som jeg ikke kunne holde og den sidste smadrede mit tackel helt.

Da jeg tog afsted nogle dage senere, var taktikken anderledes, der skulle fiskes med kraftigere grej og jeg ville koncentrer mig om takeaparten. Jeg pakkede ud i 11 meter, men denne gang var det den grønne 2,5 mm og den orange 2,85 mm elastik, der blev valgt. Flådene blev taklet op med 0,18 mm og 0,20 mm direkte til en modhage fri 12´er krog (2 med vindflåd og 1 med fastflåd) fra 0,75 gram – 1,5 gram til dagslyset samt mit 6 grams Browning Waggler Holme Pierrepont med knæklys adaptor + knæklys til når mørket faldt på.

Jeg fik fundet dybten, der var ca. 1,5 m og fik fodret op på 2 pladser med 1/3 del Browning Betain Mussle Mix, Big Fish og Black Magic, igen tilsat 4 og 6 mm pellets og majs. Jeg lod pladserne få lidt ro, men jeg pakkede resten af grejet ud.

I de første 3 timer fangede jeg 18 karper fra ca. 0,5 til 1,2 kg, det var virkeligt sjovt, de huggede på 1-2 majs, jeg forsøgte også med pasta men uden held. Efter de 3 først timer døde det lidt, men da det blev mørkt lykkedes det mig at få dagens største en flot skælkarpe på 2,7 kg – det tog et ordentligt udløb (20 meter elastik), men jeg fik den heldigvis i landingsnettet efter en fight på over 5 min – fedt.

Det blev ialt til 24 karper og 24,1 kg på de 5 timers fiskeri – det er ikke sidste gang jeg besøger den sø.

Med venlig hilsen

Bjarne Johansen

1 svar
 1. Peter Juul Hansen
  Peter Juul Hansen says:

  Hej Bjarne

  Det ser godt ud, tror nok lige du kan lokke mig med…

  Var selv afsted i morges efter skaller. Startede nok lidt for tidligt, hvor det kun var 4 grader varmt. Fik 26,7 kg, 260 skaller – med det bedste fiskeri til sidst. Det kan gøres bedre med varmere vejr.

  I fredags var jeg en tur ved Kastaniebroen, Odense Å. Ud over at være tilskuer til et kvindeløb lige bag mig, blev det til 4 brasener og 58 skaller, rimter og aborre, omkring 10 kg.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.