Taktisk fiskeri ved 1. LU 2012

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Årets landsholdsudtagelse blev skudt igang ved Gudenåen i den forgangne weekend.

Selvom fiskevandet, vejret og deltagerfeltet i det store hele var som det plejede at være, så var der også noget nyt i år. Tidligere har vi kun fisket TAP, hvilket er blevet lavet om til denne sæson, så alt flådfiskeri var tilladt. Dette betød selvfølgelig at der var en del flere ubekendte ved årets udtagelse, så starten blev imødeset med stor spænding af deltagerne. Hvilke metoder ville dominere, og ville det påvirke resultatet af weekendens dyst?

Lodtrækningen om sektionerne blev foretaget fredag aften, og det endte med at de så således ud:

A-sektionen: Frederik Pedersen, Morten Kirkegaard, Claus Foss, Claus Jakobsen, Ole Haugnes, Daniel Singeorzan, Bo Pedersen, Jimmi W. Johansen

B-sektionen, John Eiberg, Rikard Jensen, Ulrik Møller, Stig Thomsen, Simon Jensen, Peter Larsen, Casper Kærgaard og Tim Percival.

B-sektionen blev lidt betragtet som den hårde sektion, med 7 fiskere der er på et eller flere landshold i år, og kun en enkelt der ikke er. Gæt selv hvem 🙂

Vejret var lørdag morgen ok, dog blæste der en strid vind og temperaturen var heller ikke imponerende. Slet ikke sammenlignet med hvordan det havde været i ugen op til. Forholdene var dog ens for alle, og man kunne jo selv bestemme hvordan man ville fiske i blæsten. Lodtrækningen foregik bag ved standpladserne, og kl. 09.00 blev vi sendt ind på vores pladser for at pakke ud.

Lørdag var som nævnt kraftigt domineret af blæsevejret, og af samme grund foretrak de fleste at fiske TAP på en relativt kort distance, for at opnå den bedst mulige kontrol med tacklet. Enkelte vovede sig også ud på distancen med bolo/match, men den stride blæst gjorde dette fiskeri meget vanskeligt. TAP-fiskeriet var bestemt heller ikke nemt, og der røg en del led på de dyre stænger ned gennem sektionerne. Blæsten var dog ikke værre end at de fleste også havde et ok fiskeri, og som forventet var det primært skaller med et festligt indslag af flirer rundt omkring.

I A-sektionen var plads 1 og 2 som forventet godt kørende, og Frederik Pedersen og Morten Kirkegaard dystede her fisk for fisk. I sidste ende faldt dysten dog ud til Frederik, der slog Morten med en snæver margin. Det var dog ikke Frederik der tog sektionssejren, den kom lidt overraskende fra plads 8, hvor Frederiks far, Bo Pedersen, havde fisket stabilt gennem konkurrencen og havde et par kilo mere end Frederik og Morten.

I B-sektionen var det ligeledes kantpladserne der dominerede, for ingen kunne nå hverken John Eiberg eller undertegnedes vægt, da de 4 timer var gået. Jeg havde selv 10,77 kg på plads 7, mens John havde en sjat over 5 kg. 3. pladsen tilfaldt Stig Thomsen fra plads 5.

Til søndag skete der en udskiftning i A-sektionen, da Jimmi desværre blev syg og kørte hjem. I stedet fiskede Peter Schytt, og der var derfor stadig 8 mand i hver sektion. Som reglerne foreskriver blev der byttet sektioner, og samtidig blev lodtrækningen lavet således at dem der havde siddet kant dagen før, ikke kunne gøre det igen. Derfor fik John Eiberg lov til at sidde på A7 og jeg selv på A5, inden A1 og A2 kom i posen så de andre kunne trække kanterne. En smart løsning, der sikrer at man ikke trækker kanter 2 dage i træk.

I A-sektionen fik Ulrik møller æren af plads A1, mens Casper Kærgaard tog plads A2. I B-sektionen fik Daniel Singeorzan plads B8, mens Claus Foss tog plads B7.

Vejret var søndag noget bedre, specielt var vinden så svag at der flere gange var helt fladt vand på Gudenåen. Udover en kort byge lige omkring lodtrækningstidspunktet, holdt det også tørvejr resten af dagen, så forholdene var noget nær optimale.

Fiskeriet var dog trægt denne dag, fiskene kom ikke for alvor ind på TAP, og mange gik derfor hurtigt ud på bolo og match. Dette viste sig at være afgørende i begge sektioner, for i A-sektionen havde Simon Jensen på plads A6 og Peter Larsen på plads A8 et ok fiskeri på distancen. Simon kronede en fin indsats på distancen med en brasen på et par kilo. Vi ved at brasnerne er på strækket, men de kommer sjældent i keepnettet under TAP-fiskeri, da de tilsyneladende foretrækker det mere stille vand langs modsatte side. Simons brasen var dog ikke nok til at vinde sektionen, han måtte se sig slået med omkring et kilo af Peter Larsen på plads 8. 3. pladsen kom fra A2, hvor Casper Kærgaard lige præcis sneg sig forbi Ulrik Møller på A1.

I B-sektionen var det også bolo/match der var vejen frem, og her var det Morten Kirkegaard og Claus Jakobsen der dystede om sektionssejren. Den dyst faldt ud til Mortens fordel, og han vandt sektionen med lige over 7 kg. På 3. pladsen kom Daniel Singeorzan fra plads 8.

Der er selvfølgelig ingen samlet vinder sådan en weekend, da det kun er de 2 første del-konkurrencer ud af 8 ialt, men der var selvfølgelig nogle der kom bedre fra start end andre. I toppen må Morten Kirkegaard siges at være skarp, da han med en 1. og en 3. plads kom ud af weekenden med flest point. Generelt var holdningen til weekenden at fiskeriet havde været som forventet, men at regel-ændringen med frit flådfiskeri havde åbnet for langt mere taktik i fiskeriet end tidligere. Man er knap så låst som tidligere, og det var tydeligt at flere fiskere formåede at udnytte denne mulighed til at fange endnu flere fisk.

Næste udtagelse er om en godt en måned i Vidåen, hvor fiskeriet og taktikken forhåbentlig kan nå samme højder som i Gudenåen i denne weekend.

Vel mødt til alle fiskere, vi ses i Vidåen

Se resultatet her: http://medesiden.dk/indhold/landsholdsudtagelse-2012

5 replies
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Som de fleste her på siden nok har bemærket , er vi på Sjælland nu en mede fisker mere der er aktiv . 2012 var året hvor jeg så småt startede op igen . Og der var sket meget inde for både grej og teknik , take a parten havde fået en elastik og bolo fiskeri var nyt i dansk mede. Det har været en spænende rejse tilbage til nutiden , men også en dyr rejse 🙂 jeg har købt meget brugt grej her på siden , og har fået meget godt for pengene. Der har også været et par fejl køb og enkelte ting har jeg betalt for meget for. Men alt i alt skal der lyde en tak til de menesker der har hjulpet mig på vej. Jeg planlage i vinters at jeg ville lave et comback til kunkorance mede i Gudenåen sidste weekend. Jeg valgte et lU stævne for at møde de bedste og lære af dem , ikke for at jeg skal fiske på landsholdet, det kan jeg godt anbefale andre at gøre , det har været en spænende weekend . Michael Ballerup og jeg drog mod Randers mandag morgen og fiskede hele ugen i fantastisk vejr og mange fisk, træningen toppede torsdag hvor jeg fik 26 kg på fire timer. Fik dog forklaret at jeg ikke måtte forvente nået sådan i weekenden. Det kom også til at holde , jeg havde begge dage 4 til 5 kg. Som lørdag var nok til at jeg blev nr.4 og søndag nr. 5 . Lørdag var nok det bedste jeg kunde få ud af min plads , mens søndag var pladsen til mere end en 5 plads , jeg var på dagen bare ikke bedre. Alt i alt var det en fantastisk uge i Randers . Hvis nogle begyndere eller gamle øvede sider der ude og tænker om de skal fiske sådan et stævne . Vil jeg sige se at kom afsted det er meget lærerigt. Og lad jer ikke skræmme af de menesker i møder de er top nørdet bestemt ikke som folk er flest og en smule tosset , men det er en del af oplevelsen og alle er søde og hjælpsomme. Jeg er selv mere lystfisker end kunkurrence fisker så har der for valgt vidåen fra da fiskeriet der er nået specielt og ikke så mange fisk. Tak til stig og Ole for deres indsats .

 2. bingo fuel
  bingo fuel says:

  Det var en super optakt til weekenden, med godt fiskeri hele vejen rundt…
  Og det var helt fantastisk bare at stå og se det fiskeri efter flirer Foss havde på pole torsdag… det var til mindst 10 kg i timen… men det holdte så ikke hele dagen…

  I mine øjne var det det en fin konkurrence, hvor specielt bolo fiskeriet åbnede meget op på de inderste pladser… og nu var 4-5 kg. muligt på mange pladser, – hvis man lykkedes med både taktik, teknik, osv… Samtidigt var det mest klassiske agn der scorede bedst: maddiker og casters…

  Peter

 3. superadmin
  superadmin says:

  Jeg er enig i at åbningen med frit flådfiskeri var vellykket i Gudenåen. Kanterne var knap så dominerende som tidligere, og fiskeriet på distancen var livsvigtigt, specielt søndag.

  De fleste har nok fået en aha-oplevelse, for taktikken kom pludselig langt mere i spil end tidligere.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.