Den “hemmelige” fisker

    NY
  • 0
  • 1

Jeg var blevet inspireret af de mange fine karper jeg har set rapporter om her…
Så jeg hav fat i “blå stues” hemmelige fisker, Kasper Mortensen, og han arrangerede en hurtig tur til et lokalt vandhul.

Vejret var fuldstændigt fantastisk, og mine kæ blev hurtigt de obligatoriske Danebrogs farver, knald røde og hvide.

Søen har en god del karper, og vi valgte at satse ben hårdt på at fange en god del af dem- og det lykkedes også – til dels.

Foderet bestod af VdE’s nye Carassio og en dåse majs, catering size.

Kasper valgte en 16 elastik, og jeg overtalte ham til at geare lidt op i line tykkelse, og med et kraftigt 0,3 g flåd var han klar.
Jeg valgte grøn hollo elastik, pull bung, 0,22 hoved line, og en 14 krog- og et 0,3 g flåd var rigeligt stort, der var trods alt kun 70 cm dybt. Normalt bruger jeg Trabucco Race 2 flåd den har line gennemløb som mit “bonus fiskeri” flåd- men jeg lå inde med et af de meget hypede engelse wilkinson flåd… så det brugte jeg…

Fiskeriet startede hurtigt for Kasper og jeg kom hurtigt efter… over de næste 2,5 time landede vi hver 13 karper. de lå mellem 2,5 og 3,5 kg. en enkelt af kaspers tæt på de 4 kg. Herefter dødede fiskeriet brat, vi forsatte dog indtil de 4 timer var gået, men lige lidt hjalp det, – på det tidspunkt var solen højest på himlen og karperne gad ikke mere- men der havde vi også hver ca 40+ kg på land.

Det var helt åbenlyst hvilken stor fordel jeg havde med hollo elastik og pull bung, og det eneste der ikke holdte var flådet, en 0,22 line kunne åbenbart godt skære kroppen, når der er nok smæk på- og det var der… Men det bekræfter bare vigtigheden af gennemløbs flåd- lesson learned…
billederne blev ikke de bedste – beklager…

3 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.