Velpolstrede skælkarper – Med video

  NY
 • 0

Har slet ikke turde tænke tanken om det måske skulle blive iår, at det skulle lykkedes mig at få en ny 10+ skælkarpe som i rigtig mange år har stået som det næsthøjeste på min pr ønskeliste (altså lige efter den store pigvarre fra vestkysten)

Så jeg ankom til søen kl ca 19,00 og fik hurtigt pakket de 3 stænger ud med methodfeedere monteret, samt sat bedchairen på plads under parasollen, jeg ville fiske 2 stænger med gummi majs poppet op med skum samt 1 enkelt stang med popup bollies monteret, idag valgt jeg at blande 1 kg Betain Musselmix og 1 kg Big Fish begge foder fra Browning tilsat lidt sort beton farve derefter blev der iblandet 2 størrelser pellets samt dåsemajs, også blev der ellers forfodret godt op med ca 10 kugler på hver plads + lidt bollies + 2 dåser majs på nærdistance stangen, d e første timer forblev bidmelderne tavse og kl 22,00 blev riggene lagt om for sidste gang til nattens strabasser, jeg var heldigvis meget hurtig til at falde i søvn for allerede kl 01,00 var der bud efter den højre stang i form af en 4-5 bib efterfulgt af et kraftigt dropback så jeg fløj op af bedchairen og fik givet stangen en over nakken, endelig fisk efter små 10 års karpe pause og så stod jeg med en rigtig god skælkarpe som stille og roligt gled ind over netrammen en fin karpe på 9,6 kilo og 72 cm var en realitet, da adrelinen i kroppen havde lagt sig kunne jeg endelig falde i søvn igen.

Klokken skulle blive præcis kl 05,00 da jeg blev vækket igen af en ufattelig larm af screaming Delkim!!!!!!!!! jeg fløj ud af soveposen, det var denne gang den venstre stang og fik lynhurtigt givet et solidt modhug, men det var fisken sgu mere eller mindre ligeglad med, den blev ved med at flå line af hjulet, og adrenalinen pumpede rundt i kroppen på mig, med rystende arme kunne jeg mærke en meget tung fisk der uddelte nogle tunge rusk og slag i hele stangen længde og uden på noget tidspunkt at vise træthedstegn, stod ellers klar med nettet men fisken var langt fra træt endnu, og nu valgte den at gå på tværs af alle linerne men på mirakuløs vis fik jeg afværget katastrofen, der gik ca 8 min mere hvor jeg overhovedet ikke kunne pumpe den op fra bunden den stod bare dernede og slog med hovedet, og på et tidspunkt troede jeg faktisk at den havde sat sig fast, men så begyndte jeg endelig at vinde lidt line ind igen på hjulet og fik fisken lidt tættere på, en kæmpe hvirvel kom til syne i overfladen og for første gang viste fisken sig i overfladen, og der var jeg ikke et sekund i tvivl om at det var en ny pr i skælkarpe, nu rystede jeg bare endnu mere og tro det eller lad være om den ikke stak af endnu engang, men nu kunne jeg mærke at den var ved at være træt så jeg lagde yderligere pres på den, og fik den styret stille og roligt ind i nettet – Jahuuu!!!!!!

Nå så var tiden vist kommet til at løfte den ud af vandet men det kunne jeg ikke med kun arm og en stang i den anden arm, så måtte tjekke engang med pandelygten om nettet nu sad fast i bunden eller i brinken, det gjorde det heller ikke så begge arme måtte i brug og fik den så bugseret sikkert på land og en rigtig fin kuglerund skæller lå nu på måtten og ventede på dommen fra min 25 kilos waymaster vægt som sagde 12,3 kilo og længden kun 71 cm – Og hvilken fisk.

Genudsætningen af karpen kan ses her : http://www.youtube.com/watch?v=Cw6wWVAqD8E

Mvh. Allan – Team Browning DK
www.allns-medeside.dk

2 replies
 1. tokio
  tokio says:

  Det er sgu en enorm flot fisk! Den ser vel ud til at være med rogn – lad’ os håbe,at den kommer til at gøre gavn for bestanden! Du slår vist sidste års gode fangster med flere stanglængder i år. Det er som at vinde stort i Lotto. Godt gjort Allan.

 2. superadmin
  superadmin says:

  Det er satme en flot fisk – tillykke med den!

  Jeg har også haft god succes med metode-feederne til karperne, det er en noget mere simpel måde at fiske på – sammenlignet med det traditionelle boilie-fiskeri. Ulempen er så at man fanger alt muligt mærkeligt, suder, brasen, skaller osv, men det er til at leve med.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.