Karpemekka

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 32
 • 33
 • 34
 • 35
 • 36

Har netop været 4 dage i England for at fiske i 2 fisheries, jeg fiskede i 3 dage og har aldrig fanget så mange karper som på denne tur.

I 2011 fik jeg kontakt til Frank Thomas fra Team Browning Wickford i forbindelse med, at jeg var til Browning European meeting i Tyskland og i den forbindelse tilbød han, at han ville vise mig hvordan de fisker i deres commercial fisheries, såfremt jeg kom og besøgte ham og jeg tog ham på ordet.

Frank Thomas er midt i 50´erne og fisker nu 2-4 gange om ugen. Han er produktudvikler hos Browning og har bl.a. udviklet den nye Z12 takeapart samt mange andre produkter, det var meget interessant at få et indblik i hans viden. Han fortalte iøvrigt, at der til næste år kommer en del nye produkter i Browning kataloget, så der er noget at glæde sig til.

Ønsket med turen var at afprøve forskellige metoder og agn i løbet af de 3 dage.

Onsdag fiskede jeg i Pathfield Lake og jeg skulle prøve takeapart fiskeri oppe i vandet med pellets på et gummebånd, samt margin fiskeri med paste og majs. Jeg fangede min først F1, koi karpe, goast karpe og barbe. Endvidere holdte vi et par pauser og så på en fiskekonkurrence. I Colemans Cottage holder de konkurrencer 3 gange om ugen, det koster mellem 16-22 pund for at deltage i en 6 timers konkurrence, de 9 pund går til fiskekort, mens resten går til kontaktpræmier.

Torsdag var vi fordi en grejbutik og jeg fik købt småting for kr. 800,-, de har mange ting som vi ikke har i DK. Derefter kørte vi til Robin´s fishery, et klub vand, hvor kun medlemmer må fiske, men idet Frank var med kunne jeg købe et gæstekort. Jeg skulle prøve at fiske med pellet waggler med pellets som agn og margin fiskeri med kød som agn, jeg fangede i løbet af 3 timer ca. 80 kg. karper, det var mega sjovt. Om aftenen var der en lille konkurrence og Frank blev nr. 3 med 180 pund på 3 timer.

Fredag var vi tilbage i Colemans Cottage igen og idag skulle jeg prøve metode feederen og takeapart fiskeri efter barber. Jeg fik nogle gode fif og kunne stort set fange den ene karpe efter den anden. Barberne lod sig vente lidt på sig, men det lykkedes mig at fange 5 stk. inden vi stoppede og kørte ud til kysten for at få en gang fish and chips til aftensmad.

Lørdag lærte jeg at lave hair rigs og fik besvaret de sidste spørgsmål omkring deres fiskeri. Jeg fik talt med ejerne af Colemans Cottage og handlet lidt i butikken som ligger sammen med resturanten, de fortalte at de overvejer at bygge nogle hytter som man kan leje – såfremt I vil se flere billeder af søerne og resultaterne fra konkurrencerne mv. kan I tjekke deres hjemmeside www.colemansfisheries.co.uk et sted jeg godt kan anbefale og jeg vil helt sikkert besøge dem igen en anden gang.

Er der nogle af jer læsere, der kunne tænke jer at få mere at vide om turen kan i bare kontakte mig.

Med venlig hilsen

Bjarne Johansen
Team Browning

14 replies
 1. ulrik møller
  ulrik møller says:

  Hej Bjarne . Sikke en tur du har haft , det er stærk at du tager en tur til medefiskernes paradis og det land hvor flest
  fisker medefiskeri.. total i orden. Det må være fedt at lære alle de forskellige metoder at fiske det på .
  hat af Bjarne og tillykke med din gode turen. Hilsen Ulrik

 2. mk fisker123
  mk fisker123 says:

  kan vel ikke sige andet end tillykke med turen!:) har jo selv prøvet det med den engelske måde at fiske på. Det er så fedt og anerledes fra vores fiskeri i Danmark.

  Skal helt sikkert også der over igen snarest;)

 3. Bjarne
  Bjarne says:

  Jeg tror ikke at man kan sammenligne fiskeriet i fisheries i UK med noget i DK, de udsætter jo karper og andet godt i større stil end en put og take ejer udsætter ørreder i DK. Men det er sjovt og det er desværre noget der drager, jeg tænker allerede på hvornår jeg kan komme afsted igen – bare hygge sig og fange godt med fisk flere dage i træk.

 4. mark r
  mark r says:

  Happy to hear you had a nice time Bjarne,I was looking at the results for the fish-o-mania matches,200kg for a five hour match thats things we dream of here but we could easily make a carp lake here if it was deep enough it would survive the bad winters, you could even put jordvarm in it? the problem would be stopping all the non serious people from fishing it and taking fish out i,m sure if we all put our heads together we could find a suitable water where this could be done

 5. Bjarne
  Bjarne says:

  And maybe a airpump – they use them everyday. I think that someone need to live nearby and sow that the can check the lake everyday. On matchangler.com they describe how to make a fishery.

 6. timpe
  timpe says:

  unfortunately its not so easy – they use some seriouse (sometimes illegal) water treatments to kill and critters once or twice a year and you need some seriouse water volume to contain the PO4 levels — too much fish shit for my puddle i am afraid 🙂

  Tim

 7. mark r
  mark r says:

  What we need is someone who has a friend in the kommune we have loads of water in the esbjerg area which just gets used as a rubbish pits with ,cans ,grill trays,chips packets o,s,v, why can,t we be allowed to have one of these waters on lease, if we agree to doing all the work such as weed cutting, collecting litter, keeping the trees and grass in order,.if i had any idea how to go about it i would.there must be a way around this.like teaching kids how to fish that must be a plus.

 8. John E.
  John E. says:

  problem there is that if the water is not private property, the water directives – biologists evaluations – the prohibition of carp in waters in southern jutland and just about every other hurdle you can think of comes into the equation – making the project impossible

 9. Bjarne
  Bjarne says:

  passe sammen med familie osv., men nu ved jeg lidt mere hvad det drejer sig om. Jeg har allerede planlagt 2 ugers ferie i udlandet i år, så der kommer ikke mere på programmet, men lad os se om vi ikke kan finde et tidspunkt næste år, så kan vi evt. kører sydover så vi slipper for den dyre færge fra Esbjerg. Kan du hygge dig.

 10. timpe
  timpe says:

  why dont we put a group together ?
  two guys can take all the gear down to roterdam and sail over and the rest can jump on a cheap ryanair.

  done this way with say 8 guys you can make it quite cheap ?

  just a thought.

  Tim

  could be realy fun – especially if we could get permission to hold matches and use keepnets..

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.