Mads og Claus i Tryggevælde å.

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Kulden var på vej , så onsdag kunde være sidste mulighed for brasen i år. Jeg ville til Tryggevælde å igen, igen. Som jeg har gjort det for vane, skrev jeg det lige her på siden. Jeg sider af og til, og tænker om mede sidens brugere er trætte af mine historier og fiske rapporter, hver gang jeg fanger en skalle. Men ind til nogen stopper, mig forsætter jeg glad. Tirsdag ringede Mads, han var meget opsat på at møde op i Tryggevælde å dagen efter. Det lidt specielle i det, er at mads kommer fra Kolding. Vi mødes ved Ølby frakørslen, Mads havde fået et lift af sin far der skulle til møde i København. Jeg havde en extra TAP med som mads skulle låne. Det der havde tændt Mads, var brasen fiskeri med TAP i strømvand. Da Onsdag var sidste dag i denne omgang med lunt vejr, så måske sidste chance for at få brasen i Tryggevælde. Da vi kom frem var det meget vand i åen, som de andre gange den sidste måneds tid. Der var en svag strøm og næsten ingen vind, så gode muligheder for at strømmen ville tage til, det skete dog ikke. Vi satte os på hver en lille flyde bro , med 11 meter TAP. Jeg havde et rundt 3 grams flåd Eliza, og et 4 grams rundt fra Sensas, hvis strømmen skulle tage til. Det søde og mørke brasen foder, fik lidt ler og en del maddiker. Mads havde godt gang i skallerne fra start, det kørte næsten non stop fra start til slut. Han fik dog lov at mærke hvad han kom for, det blev også til to brasen. En på ca. 1,5 kg. og dagens største fisk, en flot brun bjørn på over 3 kg. Mads havde fisk hele tiden og endte på ca. 20 kg. Jeg havde ikke så mange fisk, startede med to skaller og så en brasen på ca.2 kg. Så var jeg godt i gang, men så nemt skulle det ikke gå. Efter sidst hvor min fornemmelse var, at der var mange flere store fisk på pladsen end jeg fangede, havde jeg tænkt lidt og ny taktik var klar. De ikke spiste så meget, så i dag havde jeg været meget forsigtig med at fodre. Fiskene var der, og i løbet af dagen miskede jeg mindst 25 brasen som var fejl kroget, jeg havde lige en kort glæde inden de slap. Jeg prøvede alt, det var ”bare” at få dem til at tage min agn, som var majs, maddiker og mix majs og maddiker. Med mit takkel prøvede jeg, kort slæb, langt slæb med og uden bly på bunden, jeg fiskede lige over bunden, 10 cm over bunden Osv. Osv. og fik så en god fisk, så tænkte jeg nu er den der. Men så mistede jeg et par stykker mere. Sådan foresatte hele dagen, jeg endte dog med at fange 12 brasen fra 1. til 2,5 kg. Mine skaller fik jeg ca. 4-5 meter nedstrøms mit foder. Det er meget typisk, at hvis man ikke fanger skaller, er der Gede eller Brasen på pladsen. Hvis det er Gede springer de rund og hvis det er Brasen er de at finde nedstrøms. Jeg havde ikke så mange fisk som Mads og han havde også den største, men havde flest kilo totalt. Jeg sider dog stadig tilbage med blandet smag i munden, for der var mange Brasen på min plads. Men alt i alt, igen en fantastisk dag i Tryggevælde å . Danmarks bedst og mest stabile mede vand, til hygge mede.

4 replies
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Hvad laver en fisker der er ramt af mede feber, i en tid som denne. Alle stænger er pusset og ordnet, boxen er vasket og tørt af, alle 350 flåd sider på takler og der er ryddet op i mede skuret. Han går rundt om sig selv, som en løve i et bur og venter friheden. Fuck det er en svær tid 🙂 jeg håber snart det bliver lunt igen, går og drømmer om en jule ferie, med 6 graders varme , sol og ingen vind. Jeg har to ugers jule ferie fra den 19. til den 2. Hvis ikke det bliver vejr til at fiske i ligger jeg mig til at dø. Andre der har det som mig ? Hvis mit juleønske om en lun jul går i opfyldelse ses vi så i susåen, til lidt terapi mede ? God jul til alle.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.