skarv fredning ophører i Tjekkiet

nu er skarven ikke længere fredet i Tjekkiet.

http://www.tackletradeworld.com/news/headlines/item/608-czechs-act-on-cormorants

3 replies
 1. John E.
  John E. says:

  der kørte i lægere tid foråret en tråd på 123nu omkring skarver og hvad de gjorde ved fiskeriet i gudenåen, hvor der også var link til en film fra gudenåen, hvor man så en stor flok skarver er mere eller mindre støvsugede en stykke af åen, i holland gik det hollandske forbund ind i skarv problematikken og dokumenterede at skarvens favorit føde ikke var småfisk som man skulle tro, men derimod fisk i 2-3kg klassen som de henter op og sprætter op hvorefter de suger indvoldene ud og lader selve fisken dumpe. så det har en utrolig stor betydning hver gang der er tiltag til at få reduceret bestanden af skarv.

 2. bingo fuel
  bingo fuel says:

  Gennem vinteren for 2 år siden holdte Skarverne også stort tag-selv bord i susåen nedstrøms for stryget. (Det var et af de eneste steder med åbent vand på hele Sjælland).
  Der røg mange flotte store fisk i maven den vinter… Steder var isen helt rød af blod fra alle de fisk de spiste og hakkede i stykker. Fiskeriet efter helt har været fuldstændigt væk siden den vinter.

  Fredningen kom vist gennem vennerne i EU til at begynde med- så det kan jo være den kære fugl er ved at have opbrugt sin kvote af ubegrænset goodwill, ie fredningen måske snart bliver lidt indskrænket- også i dk.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.