Årets sidste tur – eller – starten på den nye sæson?

    NY
  • 0

Jeg håber meget på det sidste!! Vi har haft vinter nok, og nu skal vi squ i gang med at fiske igen. I dag tog jeg til en af de små søer tæt på Odense. I denne sø plejer isen at smelte hurtigt, havde alligevel medbragt vaders og spade – hvis nu der stadig var is på søen så skulle den smadres, for jeg VILLE fiske i dag. Heldigvis var halvdelen af søen isfri, og jeg kunne fiske på den plads jeg havde satset på. 10 meter take-a-part, 0,3 grams flåd og en 16ér krog blev monteret. Jeg havde blandet knap et kg foder hjemmefra, en blanding af Black Magic, Gardon, B22 og ler. Cuppede foder på 2 pladser, så kunne jeg skifte plads hvis fiskene var sky, eller gedderne var meget sultne. En enkelt maddike på krogen, juhu, nu skulle der fiskes. Skallerne huggede forsigtigt men stabilt, og efter en time kom den første brasen på land. Havde problemer med en gedde, der havde valgt at stå på lur for enden af opbevaringsnettet, og snappede lystigt efter skallerne når jeg skulle skille stangen ad. På et tidspunkt fik gedden fat i en af skallerne og susede ind under grenene på et træ der hang ud over vandet. Da line sprang, fløj flåddet tilbage, og borede sig en cm ind i min finger – argh! Jakob kom forbi lidt senere, og da gedden huggede den næste skalle, var jeg heldig at få bæstet i pandenettet. Jakob genudsatte gedden et stykke fra fiskepladsen, og det hjalp. 3½ times fiskeri gav 136 skaller og 3 brasen, i alt 5,4 kg. Rigtig god vintertur, hvor 3 brasener overraskede.

5 replies
  1. Peter Juul Hansen
    Peter Juul Hansen says:

    Godt nytår herfra til alle – og med den vejrudsigt DMI kommer med nu, ser det ud til vi kan komme ud til søerne igen i næste weekend. Måske får vi slet ikke vinterpause hvor vi kan nå at klargøre grejet til den nye sæson ?? 🙂

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.