Strømvands brasener fra Odense Å

  NY
 • 0
 • 1

Gennem min hjemmeside og facebook er jeg kommet i kontakt med en del blandet personer som er meget intresseret i mede og specimenfiskeri, bl. andet Mikkel som her i denne historie kun er 14 år og måske en kommende medefisker, han ville meget gerne med mig ud på en medetur og kigge mig lidt over skulderen og måske lære lidt triks !!

Så da Mikkel og undertegnede havde fastsat en dato og dagen den endelig nærmede sig, var vi topklar til vores første medetur i år, vi valgte at prøve på hans mors private stræk af odense Å, og knap 7 km fra udspringet ved arreskov sø hvor åen er forholdsvis smal, hvilket gør at strømmen løber lidt stærkere, vi fik hurtigt båret grejet de 800 meter ned til åen og fandt en fin plads i et U-sving, hvor åen den render rimeligt men hvor der samtidigt er et lavvandet område, der vil de trækkende brasen helt sikkert svømme op på det lave vand og stå og hvile sig, hvis nu strømmen skulle blive for kraftig, dagens udrustning bestod af feederstang og matchstang med stickflåd, Mikkel havde 2 spinnestænger med på dagens tur, jeg kunne hurtigt se at hans stænger var for kraftige til dette fiskeri, så han fik min lette bundstang, jeg gik og forsøgte mig med stickflådet en 2-3 timer dog uden held, da der ikke skete mere kunne vi lige så godt spise den medbragte madpakke, kaffe, sodavand og så gå til den igen, Mikkel kaster hurtigt feederstangen ud i den sparsomme fodring som bestod af blackmagic og GrandSlam fra Browning samt lidt majs og maddikker, og bang pludselig står Mikkel med sin første brasen fanget på bundmede på omkring 1,2 kg og glæden lyser ud af øjnene på ham, nå men så blev det min tur og der gik ca. 1 time inden jeg kunne sætte krogen i en fornuftig plade på 1,95 kg, og ja så var min tur pludselig også reddet, så kunne der lige blive drøftet lidt teknik osv. inden den næste fisk hugger og krøller bundmeden sammen, Mikkel griber stangen og kan lande en flot fisk på 2,1 kg efter foto bliver den hurtigt og forsigtigt genudsat.

Jeg vil godt sige tak for nogle dejlige timer sammen i den hårde og skarpe forårssol (og sige det er sku`godt fisket Mikkel), så mon ikke lidt af de kommende penge fra den forestående konfirmationen bliver brugt på nyt medegrej – Det tror jeg på..;-)

Mvh. Allan – Team Browning DK
www.allans-medeside.dk

3 replies
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Mig en stor fornøjelse at læse om jeres tur, det er i den rette mede ånd 2013. Håber der kommer flere af den slags historier fra ture hvor de gamle tager sig lidt af de unge . Til Mikkel frækhed belønnes , og super flot fisk.

 2. Allan Nielsen
  Allan Nielsen says:

  Tak for det Foss, det er sku klasse at se julelys i øjnene på de unge mennesker, husker jo selv tilbage med stor glæde på vores første møde med medefiskeriet i vores lokale ungdomsskole…;-)

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.