Vidåen er LU klar

  NY
 • 0
 • 1

Jeg var i dag taget til Vidåen for at afprøve et af de stræk som måske skal bruges til dette års flåd LU. Fiskede i 3 timer og fik en blandet fangst at skaller, flirer og rimter og med en samlet vægt på 8,5 kg. Største rimte vejede 1,4 kg. Alle tiders dag med masser af sol og vind.

12 replies
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Jeg ved at LU i vidåen er en seriøs konkurence , og at jeg ikke kan forvente at folk vil afsløre for meget. Men vil nogle fortælle lidt om fiskeriet. Vi er to , Joachim og jeg selv der skal der over en uge og fiske. Jeg har hørt lidt om fiskeriet , men må indrømme jeg er mere forvirret end afklaret. Det jeg har hørt er at alt kan komme i spil lige fra pool og tap kort og lang . Bolo og slider match . Og hvad med foder / ler med jokers ? Agn: orm , maddiker , majs , blodorm osv. Hvad skal jeg pakke af stænger ? , hvor store flåd ? Plade flåd ? Foder og hvor meget ? Hvor meget strøm er i den å 😉 . Når man fisker slider match , et det så når strømmen er væk og eller svag . Og bolo når den er stærk ? Hvor dybt er der ? Top 4 på en 13 m tap eller hvad ? Håber der er nogle der vil hjælpe 😉 bedste hilsner Claus Foss.

 2. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Hvis vi nu siger den løber lidt , og det er bolo. Hvad størlse flåd ? Snakker vi fra 6 til 18 g ? 0,16 til 0,18 hoved Line og 0,14 forfang eller hvad ? Og slider match har set det men aldrig fisket det. Er det 0,14 til 0,16 hoved Line , 0,12 til 0,14 forfang . 13 til 15 fod stang . Flåd størlse 8 til 20 gram ? Lille knude og en perle som stop , og så bare der ud af 😉 har jeg fattet lidt eller ……… Tap og foder er jeg med på .

 3. superadmin
  superadmin says:

  Jeg ville satse på 10-15g på bolo, hvis der er kommet godt med fart i vandet. Det betyder så samtidigt også at du kan gå op i hovedline til 0,18. Selve tacklet ville jeg lave i 0,22-0,25, hvilket er et trick vi lærte fra Champions Teams DVD fra silokanalen. Hvis du vil fiske bolo når den flyder langsomt så er det meget finere, f.eks. 5-6g flåd, 0,16 hovedline til forfang i 0.10-0.12 med kroge omkring str. 18. 95% af tiden er strømmen stort set ikke eksisterende, jeg kan faktisk ikke huske hvornår jeg sidst har fisket vidåen med strøm kraftigere end 4-5g på TAP.

  Slider foretrækker jeg flåd omkring 10g, men jeg ved at andre fisker med større flåd. Det vigtigste er en tynd antenne, så du ser huggene. Hvis antennen er for tyk så ser du absolut ingenting. Stanglængden synes jeg er ligegyldig, brug din normale matchstang.

 4. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Kender godt det lille fif med den lidt tykke Line mellem hoved Line og forfang. Tak for de gode svar.
  Telefon nummer til pørksen , nogle der har det.
  Jokers ? Dem har jeg aldrig selv købt . Til en fiske tur i vidåen hvor mange bruger man ca. Og blod orm til krogen hvormange ca ?
  Kender godt til at blande ler i foderet , tung ler i meget strøm . Men her er det let ler , det er købt.
  Og til jokers er det ren ler , ellerfoder og ler og jokers , eller måske både jokers i foder og ren ler til hevy Bait.

 5. superadmin
  superadmin says:

  Pørksen: Jeg plejer at maile til ham på angelsport@friesencenter.de

  Jokers: Jeg bruger ikke mere end 250g til en dags fiskeri, det svarer til en halv pakke.
  Blodorm: En hookpack eller 50-100g pr. dag.

  Jokers ville jeg fodre i Double leem (artikel her: http://www.matchangler.com/features/groundbait/207-make-mine-a-double.html). Meget forfoder slår dem ihjel, hvilket ikke nødvendigvis er skidt, men de er i hvert fald i live i double leem.

  Elastik: som standard en 1.00 mm i top 3, men du kan godt risikerer at skulle både op og ned 1-2 tykkelser.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.