1. afdeling af klubmesterskabet i Sorø

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Så kom tiden hvor klubmesterskabet i Sorø skulle sættes igang.

Fredag morgen mødte der 10 fiskere op, klar til at starte årets kamp. Tradiotionen tro var det Tryggevælde å, der skulle fiskes.

Efter en hurtigt lodtrækning og udlerevring af agn, gik arbejdet med at pakke ud igang. For nogen var det et glædeligt gensyn med TAP og fiskeriet generelt, som ellers har ligget stille i nogle måneder, mens andre allerede have et par ture i år.

Under udpakningen gik snakken på hvor lang tid der måtte gå, før første brasen var i nettet, samt om fiskeriet kunne blive ved i 4 timer. De fleste havde sat næsen op efter at der skulle en masse store brasen på land og at skaller m.m. nok ville få en mindre rolle.

Og da Peter og undertegnede efter meget kort tid kunne høre at der var kommet brasen på land på de pladser længst opstrøms, faldt snakken hurtigt over i, om dette ville blive en gentagelse af sidste års tur, hvor der var tydelig forskel på pladserne opstrøms og nedstrøms. Hurtigt skulle det dog vise sig at der var fint med fisk på alle pladserne. Og med enkelte perioder hvor fiskeriet gik lidt ned så var der godt fiskeri i 4 timer til alle mand.

Ved indvejningen stod det hurtigt klart at der havde været godt med skaller og små rimter til alle mand. Desuden lå der brasen i nettet hos alle, dog ikke i de mængder og de størrelser som vi havde håbet på. Så efter 4 timer hyggeligt fiskeri og en udramatisk indvejning, var der ingen tvivl om udfaldet. Der var blevet fanget fra ca. 12 kg og op til ca. 32kg (de præcise vægte kommer som en kommentar til denne nyhed.

Vinderen af 1. afdelingen var Peter M med 32kg, efterfulgt af Thomas, der fra en plads midt i sektionen fik trukket ca. 27 kg på land. Brasnerne spillede helt sikkert en rolle, men størrelsen på skallerne skulle ligeledes vise sig at være en meget stor faktor i d agens konkurrence. Så stort tillykke til Peter med årets første sejr.

Som billederne viser var det alt ialt en gruppe glade fiskere der havde nydt en forårsdag i tryggen.

/Claus

3 replies
 1. Bo P.
  Bo P. says:

  Standplads 1: Frederik H. Pedersen (jun.) 31,13 kg.
  Standplads 2: Mathias Machholt (jun.) 23,79 kg.
  Standplads 3: Bo Pedersen 19,05 kg.
  Standplads 4: Benjamin Spaniel 15,37 kg.
  Standplads 5: Thomas Pihl 27,42 kg.
  Standplads 6: Franz “Mediedarling” Thomsen 23,07 kg.
  Standplads 7: Benny Johansen 13,59 kg.
  Standplads 8: Peter Machholt 32,12 kg.
  Standplads 9: Claus “30 kg.” Jacobsen 25,48 kg.
  Standplads 10: Lauritz Sloth (jun.) 14,33 kg.

  Gennemsnitvægt: 22,54 kg.

  En fantastisk tur med massere af gode fisk til alle. Flere brasen over 2 kg. (største 2,52 kg.), rimter over 1 kg., to aborre omkring kiloet + en mistet på netrammen (Pihl) omkring 1,5 kg. Derudover massere af skaller omkring ½ kiloet men også rigtig mange rimter på 30-40 gr. som vi prøvede at undgå.

  Hvis Claus synes at det var en udramatisk indvejning (artiklen ovenfor) må han være en hærdet mand. Da han skulle hive sit nye blå keepnet op, kom der en “lille” flænge, på ½ meter i den nederste ring. heldigvis var det over vandoverfladen og adskillige af fiskene der røg ud blev reddet. Vi skønnede dog alligevel at han mistede 1-2 kilo.

  Super tur, vi gælder os til næste tur den 9. maj i Tuel sø hvor ALLE er velkomne.

 2. Peter M.
  Peter M. says:

  Nej, vi havde så travlt med at hive fisk ind. Selv Claus 3o kg., som var kamerafører, havde, selvom Bo frivilligt var mødt op i “kvajehatten”, travlt med at nå de 30 kg. Men den dag var det ikke netkanten, men netbunden der kostede! Men en skøn dag med fantastisk fiskeri

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.