Pinse i Pedersborg

På denne sommerlige Pinselørdag var vi kun 4 deltagere, der havde valgt at deltage i Sorøs 3. klubtur; de to Machholdter, Benny og undertegnede. Fotografen havde f.eks. valgt at tage på karpetur til Frankrig, så vi fik ikke taget nogen billeder, og den normale referent skulle vist til diskodans.
Som sædvanligt gik snakken, og som sædvanligt måtte vi derfor udskyde starten lidt. Men kl 10:10 var selv jeg nogenlunde klar og vi kunne gå i gang.
På plads nr. 1 var Mathias Machholdt blevet placeret, som den eneste fremmødte junior. Således med en let etter i udsigt, valgte han at eksperimentere med alt fra kort pole til bundmede godt ude i søen, og havde også lidt tid til at gå rundt og kigge på os andre og småsludre og nyde vejret.
På den næste plads sad Peter Machholdt, der – som altid – havde valgt en meget positiv tilgang til fiskeriet. Han ville fra start til slut satse ensidigt på brasen på 7-8 m pole. Efter et par skaller lykkedes det ham da også efter mindre end et kvarters fiskeri at lande en kilosbrasen. På de næste pladser sad først undertegnede og så Benny på kant og fangede små skaller på 5 m pole. En brasen så tidligt betød, at vi var sat omtrent 20 fisk tilbage allerede. Hvad værre var, så havde Peter på de to foregående ture givet nogle overbevisende lektioner i, hvordan man holder gang i et kontinuerligt brasenfiskeri. Så det så ud til, at vi var bag ud på point og ville tabe på knock-out! Desværre for Peter, så blev det ved denne ene rigtige brasen. Han fangede dog stadig fisk – og mange af arten brasen – men de var betydeligt mindre og kunne opvejes af 3-4 af vores mindre skaller.
Både jeg selv og Benny på kanten havde valgt både at fodre en ”brasenplads” på 7 m pole og en ”skalleplads” på 5 meteren. Og hurtigt opstod dilemmaet mellem at bruge forholdsvis langt tid på en ”stor” fisk på distancen eller fange mindre fisk hurtige inde foran. Da ingen af os rigtigt fik samme fiskeri på distancen som Peter, så valgte vi begge til sidst stort set kun at fiske efter skallerne, og så håbe at Peters fisk ikke voksede, som fiskeriet skred frem.
Efter de 4 timer var det svært at vurdere hvordan kampen mellem de ”store” og ”små” fisk var gået, og det viste sig da også at blive meget tæt:

Plads 1: Mathias Machholdt; 7,00 kg
Plads 2: Peter Macholdt; 6,92 kg
Plads 3: Franz Thomsen; 7,25 kg
Plads 4: Benny Kristensen; 7,05 kg

Næste tur er programsat til skulle foregå i Lammefjordskanalerne. Alle er fortsat velkomne!

3 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.