Gyldent løjefiskeri

  NY
 • 0
 • 1

Jeg benyttede grundlovsdag til at tage hul på træningen til dette års VM.

Missionen var klar: fang så mange fisk som muligt kun med 3 og 4 meter pole, og forsøg samtidigt at få trænet rytmen i fiskeriet.

Jeg havde rigget op med løjeflåd i 0,2 og 0,3g, forfang i 0,10 med løjekroge str. 20. Foderet var et kilo af Trabucco’s alborella der er blevet anbefalet som noget af det bedre på markedet.

Fiskeriet startede sløvt, jeg fik nogle enkelt guldfisk, men det var lidt langt mellem snapsene. Til gengæld fik jeg fodret lystigt, og jeg kunne konstatere at jeg havde fået lige en snert for meget vand i foderet. Det ved jeg så til næste gang.

Efter 20 minutters fiskeri blev jeg afbrudt af frokost, men nåede lige at finde ud af at jeg skulle lidt dybere ned. Den optimale dybde denne dag var åbenbart omkring 60 cm.

Efter frokost gik jeg igang igen, og der kom nu pænt med guldfisk mellem 5 og 50g i nettet. Enkelte karper ligeså, men heldigvis kun de små. De sorte skygger holdt sig på behørig afstand. Næste lektion denne dag var at løjekrogene absolut ikke var egnede til guldfisk. Det kostede i første omgang en masse forfang, indtil jeg fandt ud af at klemme krogen tilbage med en spidstang. Bevares, det tog tid, men stadig mindre end at binde et nyt forfang.

Der var nu kommet pænt styr på fiskeriet, og jeg fangede i et jævnt tempo, samtidig med at jeg koncentrerede mig om at holde rytmen: fodre, modhug, afkroge, kaste, fodre… osv.

Efter små 3 timers fiskeri gjorde jeg holdt og indtil eftermiddagskaffen, hvorefter Simon kom forbi. Han skulle selvfølgelig også lige prøve, og han kunne da også fange en fisk eller to. Til slut kom Winnie og Tanja også ned til søen for at deltage, og pånær et næsten-uheld med en guldfisk i hovedhøjde gik det også fint.

Efter endt fiskeri talte jeg fiskene og fik det til 233 fisk på godt 3 timers fiskeri.

Billeder kommer senere

2 replies
 1. superadmin
  superadmin says:

  Det er ca. 1 fisk i minuttet, inkl. indbukning af kroge, nye forfang og brug af krogløser til nogle fisk.

  Det jeg skal arbejde mest på er at kaste tacklet ud inden jeg smider fisken i keepnettet – den ligger ikke på rygraden endnu.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.