Benny sejrer

    NY
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Sol, sommer og varme, er erstattet af blæst og småregn, da vi kører afsted mod Sydkanalen i Lammefjorden, for at afholde 4. afdeling af klubmesterskabet i Sorø.

Undervejs på vores køretur gør vi holdt ved den “lokale” købmand i Hagested, for at provianterer og købe dagkort. Nå ja, helt lokal ser han måske ikke ud, men han er flink og morgenbrødet fejler ikke noget. Her møder vi også Benny, der kan fortælle, at Franz og han, har været heroppe og træne for nylig. Fiskeriet lignede sidste års LU, med mange små skimmers (brasen) og små skaller, dog med en pæn suder til Franz.

Vel ankommet til kanalen trækker vi lod om standpladserne og får udleveret agn. På alle Sorø´s ture, bestiller vi madikker samlet, og til denne tur havde Franz været så flink at køre til Tyskland efter bloodworms og jokers. Da flere af deltagerne ikke havde prøvet disse agn før, underviste Claus i lerblanding til jokers, for selv om vi er konkurrenter,kan man godt hjælpe hinanden.

Da vi lettere forsinket kommer i gang, bliver der lagt foder ud på de forskellige linjer. Nogle har valgt at køre med tre linjer, andre to og enkelte kun en. Jeg lægger selv foder ud på 11 m. TAP svarende til 6 meter pole og 3-4 m. kortpole. Flere af de andre lægger også lidt foder ud på match ved modsatte bred.

Med det samme får jeg en skalle på 4 m. pole, men så sker der heller ikke mere hos mig. Efter 3 timer har jeg kun 6 små skimmers (á 150 gr.) og 20 små skaller. Derimod sker der en masse hos Benny og Franz. Benny sidder og fisker 7 m. pole (tror jeg nok) midt i kanalen. Han fisker hele dagen på bunden med slæb, og der glider en lind strøm af skimmers ind i fangstnettet.

Franz fisker både tap og 4 meter pole, og på begge linjer får han jævnligt skimmers, dog ikke i samme tempo som Benny. Det virker som om man kan få et par skimmers, hvorefter der ikke sker så meget. Det er således svært at få et jævnt fiskeri, især for dem der stædigt holder fast i kun en linje. Frederik fisker hele dagen kun kortpole, og han får klart flest fisk, men mange af dem er små skaller. Endelig sidder Claus længst opstrøms.Han fisker ikke tættere på end 11 m. tap. og vi andre har svært ved at se hvad der sker hos ham, men til indvejningen kan vi se, at han har fået en bonus brasen (1,7 kg.), mange skimmers og kun meget få skaller.

Det viser sig også, at man er nød til at fange skimmers. Der er ikke nok rud- og gråskaller og de er meget små, så uden de små brasen, er det svært at nå en godkendt vægt. Til gengæld er det svært at sige, hvilken agn der har været bedst. Nogle brugte bloodworms andre en halv orm og endelig var vi flere der brugte madikker. Men da resultatet skulle gøres op, var der kun knap 900 gr. der skilte os, bortset fra Benny, der var suveræn med næsten 1 kg. ned til den nærmeste konkurrent.

For et par år siden, kunne man møde op uforberedt og alligevel klare sig godt, men det kan man ikke længere (Peter). Konkurrencen er meget tæt og det gør det hele mere spændende.

Peter og jeg kunne efterhånden se, at vi ikke havde nogen chance. Undervejs havde vi øvet os i underdrivelsens kunst. Man skal i hvert fald ikke overdrive sin fangst, og det skal jeg lige love for at vi ikke gør. Her er vi sande mestre. Hellere sige at alle andre fanger mere end en selv, end at overdrive. Til vores forsvar skal det dog siges, at når der ikke sker noget på ens plads, synes man jo let, at de andre fanger en masse. Den sidste time satsede Peter på bonusfisk, da slaget ellers var tabt. Jeg holdt stædigt fast i 4 m. pole og efter en tilretning af tackel og foder, fik jeg omkring 3,5 kg. små brasen på den time. Peter derimod mistede nok et par pladser på satset.

Det tætte resultat blev:

Standplads 1: Benny Kristensen 7,41 kg.
Standplads 2: Peter Machholdt 6,13 kg.
Standplads 3: Bo Pedersen 5,66 kg.
Standplads 4: Franz Thomsen 6,21 kg.
Standplads 5: Frederik H. Pedersen (jun.) 6,25 kg.
Standplads 6: Claus Jakobsen 6,50 kg.

I alt afholder Sorø 8 konkurrencer, 4 af dem tæller med til det samlede resultat. Stillingen efter 4 afdelinger er:

Junior:

Nr. 1: Frederik H. Pedersen 1+1+3= 5 point (3 konkurrencer)
Nr. 2: Mathias Machholdt 1+2+2= 5 point (3 konkurrencer)
Nr. 3: Laurits Sloth 1+3= 4 point (2 konkurrencer)

Senior:

Nr. 1: Peter Machholdt 1+1+3+4= 9 point
Nr. 2: Benny Kristensen 1+2+3+7=13 point
Nr. 3: Franz Thomsen 1+3+4+5=13 point

De næste to konkurrencer er i Tuel sø og Pedersborg sø. De er åbne for alle, og hvis forbundet godkender vandene til junior DM, er der en enestående chance for udenbys juniorer, for at prøve vandene sammes med Sorø´s juniorer.

Vi ses!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.