Put & take sudere

  NY
 • 0

Jeg har fået en aftale med ejeren af den lokale Put & Take sø. Aftalen går på at jeg må medefiske alt hvad jeg vil, helt gratis, bare jeg afliver og bortskaffer hvad jeg fanger af skaller. Det er selvfølgelig lidt trist, men på den anden side er vandkvaliteten i søen helt i bund og vandet er grønt og uklart. Ikke den bedste reklame for en ørredsø.

Søndag aften var jeg ved søen klokken 19.30, bevæbnet med forfoder, hampefrø, maddiker og en 4 m. pole. Målet var at fange en masse skaller, men efter en halv time fik jeg en større fisk på krogen. Jeg har tidligere knækket toppen på en quiverstang på en af søens karper der alle er over ti kilo, og de første 5 sekunder frygtede jeg faktisk at det var ved at ske igen. Det viste sig at være en fin suder på omkring 1,5 kg. Jeg var slet ikke klar over der fandtes sudere i søen, så det var en positiv overraskelse. Den næste tid skruede jeg godt op for løsfodringen med maddiker og hamp, og det lykkedes at fange endnu 2 sudere inden jeg kørte hjem klokken 22.00.

Det blev til i alt 3 sudere med en samlet vægt på 4,2kg samt 73 skaller med en samlet vægt på 2,3kg. Altså 6,5kg. på knap 2,5 time.

Næste gang jeg besøger søen bliver det helt klart et mere målrettet sudersats.

6 replies
 1. RB
  RB says:

  Hvor er du heldig 🙂 men arveligt du skulle aflive skaller dem kunne jeg ellers godt bruge til min private sø 🙂 :-))) hvor alle fiskene døde en isvinter :’-( men det lige meget, fin tur du havde der håber det bliver lige så godt næste gang 😉

  Men du skulle ikke også aflive suderne vel?

 2. Kåre
  Kåre says:

  Suderne blev selvfølgelig genudsat. Og jeg tror forresten ikke de her Skaller er nogen men kunne tænke sig i sin sø. 15-20% af dem er ramt af en eller anden parasit der giver dem sortebprikke på kroppen

 3. Simon
  Simon says:

  Hej Kåre

  Det lyder som en god deal, du har fået der…. Specielt når der er mange suder i søen…

  Det bliver spændende at høre om, når du tager et suder sats.

  Knæk og bræk

 4. Kåre
  Kåre says:

  Hej John

  Ja jeg må også geddefiske. Jeg ved der er kæmpegedder i søen, for jeg har set en svamperamt regnbue på omkring 40cm blive snuppet af en af dem. Jeg har dogaldrig rigtig gjort så meget i geddefiskeri og den “kraftigste” stang jeg har er en kyststang med kastevægt op til 27g. og jeg er ikke sikker på den kan tøjle sådan en krokodille. Det kunne være man skulle købe en kraftig karpestang til formålet, så kunne jeg også forsøge mig med karperne i søen. Dem er der aldrig blevet fisket efter.

 5. Kåre
  Kåre says:

  Ja det er en super god deal, men jeg har også kommet der i mange år efterhånden, så han kender mig godt. Det er i øvrigt ham jeg køber maddiker af også. Super flink fyr.

  Jeg regner med at give suderne et skud i aften hvis jeg får mulighed for at komme afsted og jeg er lidt spændt på udfaldet. Jeg har på fornemmelsen at der er nogle store imellem.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.