FANTASTISK fiskeri i JUNIOR DM vand

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11

Søndag afholdt Sorø deres 5. åbne klubkonkurrence dette år. Søen der var valgt, var endnu engang Tuel sø, som om kort tid skal lægge vand til 2 sektioner ved Junior DM. Det var sidste konkurrence i Tuel inden DM, og det skulle blive en dag med rigtig gode vægte.

Dagen startede med skyet vejr, men dog tørt og forholdsvis stille. Det skulle dog vise sig at vare kort, for lidt inde i konkurrencen, blæste det kraftigt op. Vi fik en hård vind ind skråt fra venstre og ikke nok med det, kom der også lidt vådt fra oven.

Som altid når vi fisker i Tuel, står vi i vand til knæene. Det bringer os ca. 10 meter ud fra bredden, og gør at der er lidt vand til keepnettet. Junior DM vil blive fisket på samme måde. Man står på fast stenbund, og alle kan se hinanden, da der ingen siv er. At vi står lidt ude i vandet, giver også mulighed for polefiskeri, som ikke ville kunne fiskes fra land, grundet den ringe vanddybde.

Til dagens konkurrence var der mødt 3 juniorer op (plads 1-3) og 6 seniorer (plads 4-9). Kl. 10.10 gik vi i gang, og der var fisk fra start. Allerede mens vi fodrede op, var der bid. På Sorøs ture er der foderbegrænsning på 4 kg. tørt foder, og på dage med mange fisk, er 4 kg. ikke meget. Man skal virkelig tænke sig godt om, inden man fodrer op på flere linjer. Til dagens konkurrence, blev der fodret på pole, match og feeder/bundmede. Det giver ikke meget foder på hver linje, men det er ens for alle.

På de første tre pladser sad juniorerne. De fiskede alle mest match, og havde desværre ikke så mange brasen i deres ende. Den eneste af dem der havde mere end en enkelt god brasen var Laurits, der ligesom sidste gang i Tuel, endnu engang løb med sejren. Laurits havde god margin ned til Frederik og Johannes der begge havde en svær dag, dog med vægte over 10 kg.

Efter juniorerne sad der tre seniorer, der fangede langt det meste på feeder/bundmede. Peter fik også skaller på pole, men den store vægt blev grundlagt på bundmede og brasen. I midten sad Claus “30 kg.”. Han har efterhånden fået et godt tag på søen, og hans feederstang var glohed den sidste 1½ time. F… ….! Halvvejs i konkurrencen lød der nogle fremmede ord fra Claus mund. At dømme efter den stille mands toneleje og udgydelser, havde han vist mistet endnu en brasen, var det fordi han ikke gad bruge fangstnet? Men Claus han styrer for vildt, og de sidste 15 min. fik har 6-7 brasen, og de bragte endnu engang Claus over de 30 kg. Sidste feeder fisker var Benjamin som ikke havde andet med denne dag. Benjamin har i år fanget fredfisk over 30 kg. men denne dag havde han ikke orm med, og han blev mast af sine sidemænd.

Sidste tredjedel var besat af polefiskere. Vi fiskede alle sammen 7 meter pole, og der gik ikke længe før Franz på kanten fik sin første brasen. Jeg havde inden starten ved et “uheld” kaldt Franz for en 3. divisionsfisker (dog med et glimt i øjet), men Franz glemmer ikke så hurtigt, og nu skulle det hævnes. I en periode havde han rigtig mange brasen, men de fik også noget at leve af, og allerede efter 1½ time, var der krise i foderbeholdningen. Franz havde måske fodret lidt rigeligt, og da der ikke var så meget foder tilbage, trak den store stime brasen videre (ikke til den næste plads, han kunne nemlig kun fange skaller, undertegnede var ikke god nok), men over til Benny, der endnu engang var skarp.

Stille og roligt stod en koncentreret fisker med sin 7 meter pole. Benny siger ikke meget mens han fisker, han lader i stedet for stangen tale. Han gør det stabilt hele dagen igennem, med undtagelse af de par gange, han kommer over til mig, for at hente de ting som vinden har blæst i vandet. Overskriften kunne lige så godt have været “Benny sejrer igen”. For som på sidste tur i Lammefjorden, en han suveræn, og kun Claus slutspurt kan presse ham. Benny tager dermed også den gule førertrøje i årets klubmesterskab foran Peter.

Resultatet blev:

Standplads 1: Johannes Olesen (jun.) 10,32 kg.
Standplads 2: Laurits Sloth (jun.) 18,34 kg.
Standplads 3: Frederik H. Pedersen (jun.) 12,68 kg.
Standplads 4: Peter Machholdt 29,02 kg.
Standplads 5: Claus Jakobsen 36,82 kg.
Standplads 6: Benjamin Spaniel 14,83 kg.
Standplads 7: Benny Kristensen 39,10 kg.
Standplads 8: Bo Pedersen 21,97 kg.
Standplads 9: Franz Thomsen 30,09 kg.

Gennemsnitsvægt: 23,69 kg.

SUPER GOD reklame for det kommende JUNIOR DM.

HUSK om små tre uger lørdag den 7. september (ugen inden DM), er der endnu en åben konkurrence i Sorø. Denne gang i Pedersborg sø. Alle er velkomne, og her er en enestående chance for at træne mod Sorøs egne fiskere inden DM. Skulle nogen komme over broen, som ønsker at fiske hele weekenden, kan vi også hjælpe med at finde overnatning.

Vi ses i Pedersborg!

Bo P.

8 replies
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Igen meget imponerende vægte til jeres stævner. I ved hvornår i skal fiske hvor , ikke kun god reklame for junior DM men god reklame for medefiskeri . Det er meget indponerende hvad sådan en flok 3. Divisions fiskere kan præstere 😉
  Jer er dybt misundelig , havde håbet jeg kunde deltage . Men det må blive en anden gang.
  Men det glæder mig at jeres stævner er åbne , selv om det ikke har givet flere fiskere.
  Det kommer , det skal komme , vi skal være mange 😉 det lykkes en dag at medefiskeri igen bliver en folke fest.
  Tak for den gode fiske godnat historie.

 2. Stoltze
  Stoltze says:

  Det ser bare rigtig sjovt ud. Kommer fra Slagelse, så jeg vil se om ikke jeg kan liste mig afsted og deltage næste gang. Hvad er der brug for af udstyr? Har en allround matchstang (13 fod), et par begynder-poles (3, 5 og 7meter) og et par almindelige kystspinnestænger, der nok kan anvendes som feederstænger til en start. Dertil keepnet, fangstnet, bait-waiter og lidt stangholdere. Kan det fungere? Har mest erfaring med majs og regnorm som agn, og forfoder plejer jeg at blande af lidt rasp, vanillesukker og krogagn. Det lyder ikke som om det kan lokke mange fisk i det selskab 😉

 3. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Jeg mener heller ikke du er langt væk med hendsyn til grej , du har mere end de fleste som ny fisker .
  Du skal tænke på at de folk fra sørø er dygtige fiskere. Og ja måske være forberedt på stry , men hvad så ?
  Se bare at kom med , de er super søde og hjælpsomhed . Med hendsyn til dine pool stænger , fiskene kan ikke se hvad mærke det er og hvad den har kostet. Det vigtige er taklet , Line tykkelse , flåd størrelse , krog størlse og hvordan dit bly sider. Det er de vigtige ting , det er nemlig ting der har indflydelse på agn præsentation .
  Som ny fisker på Sjælland har du flere muligheder , Sorø er et godt bud med de mange ture de har hvert år.
  Køge mede team’s fiske kurser er et andet bud.
  Knæk og bræk , håber du kommer godt igang .

 4. Peter M.
  Peter M. says:

  Som Bo skriver er alle velkomne! Og de vil få den hjælp som kan tilbydes på dagen. Hvis der er nogle der er friske, så ring i forvejen, så finder vi ud af det. Et er garanteret – det er altid hyggeligt! Også selvom konkurrencen er væsentligt skærpet. F.eks. bliver overdreven discodans tydeligt afspejlet i resultaterne ;-). Men spring ud i det… men jeg vil advare: der er stor risiko for at blive “hooked”. Spørgsmål/råd ring på 21420565 (Peter Machholdt).

 5. Franz Thomsen
  Franz Thomsen says:

  … Det eneste, der mangler på din liste, er en spand eller klapstol eller lign. at sidde på. I Pedersborg Sø foregår fiskeriet (siddende) fra bredden og ikke stående i vandet som i Tuel.
  Mht. foder og agn, så få matchcraft.dk til at sende dig nogle kg (brasen)foder; det koster kun 20 kr/kg + forsendelse. Regn med at du får brugt de tilladte 4 kg på dagen. Udover dine majs og orm, så kan du nok få Peter M. til at bestille maddiker for dig; han plejer at tilbyde at lave en samlet bestilling for alle deltagerne. Hvis du kun bruger maddiker som krogagn, så burde en halv liter være rigeligt.

 6. Stoltze
  Stoltze says:

  … og alle de gode råd. Jeg er ikke så nervøs for at få færrest kilo i nettet – det kommer formentlig helt af sig selv.
  Lyder godt at jeg er nogenlunde dækket ind med udstyr til en start. Jeg skal måske supplere lidt op på nogle af småtingene.

  Af kroge har jeg hidtil mest benyttet mig af Kamasan B980, som jeg har fra str 2-14. På polestængerne B532 (Crystal Long Shank Red, spadeend) i str 10-14.Skal jeg bruge mindre kroge eller andre typer? Hvor tynde forfang benyttes? Min tyndeste line er 0.127mm (3,4 lbs).

  Af matchflåd har jeg et par håndfulde fra Drennans crystal-serie: Wagglers fra 1½ AA til 2½ SSG samt loadede wagglers på 3 og 4 gram. Dertil Driftbeaters på 2-2½ SSG og et par mindre Stillwater blues. Til polestængerne har jeg lidt færre flåd: 2xNo 4 (2 stk), 2 gram (4 stk), 3 gram (2 stik) som er monteret og ligger på vindsler. (0,205mm og 0,185mm fordi de også skulle bruges af børn – er det for kraftigt?) Og kan man få en smart kasse (med låg!) til at opbevare disse i når man ikke råder over en medeboks?

  Skal måske tilføje, at jeg på ingen måde er ny fisker, blot ny medefisker 😉

 7. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Jeg har en del brugt grej jeg opkøber her og der. Sælger det videre til mine fiskere i Køge mede team.
  Blandt andet flåd til match 8 til 20 g og flåd rør , Så de ikke går i stykker under transport.
  Har også stænger i alle kvaliteter og længter . Boxe , tasker osv.
  Men jeg mener ikke du behøver mere til at starte med, du er godt kørende .

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.