4 dåser majs og én gummimajs.

  NY
 • 0

Igen i dag skulle take-a-parten ud og luftes. Jeg ville fiske karper. Søen indeholder mange minikarper/hybrider – og jeg ville i dag lade være med at bruge forfoder og pellets, og se om jeg kunne få et godt fiskeri kun med dåsemajs – og undgå de mindste fisk på pladsen. 10 m take-a-part, karpekit med 0,8 g flåd, 0,20 hovedline, 0,18 forfang med en 10ér krog – et tackel der kan holde en stor fisk, og som sjældent laver kludder. På krogen satte jeg et stk. gul gummimajs. Fyldte cuppen med majs, og lagde det hele under stangspidsen, herefter ville jeg nøjes med at fodre med slangebøsse og majs ud over fiskepladsen. Karperne tog villigt gummimajsen, og for hver fisk røg der 10-15 majs ud over pladsen. 3 timers fiskeri var der tid til i dag, det var egentligt også nok, for der havde været fisk hele tiden. Var overrasket over hvor godt fiskeriet gik med gummimajsen. De 3 timer gav 27 kg karper og hybrider, i alt 182 fisk. Bestemt en metode der snart skal prøves igen.

2 replies
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Fedt fiskeri du har haft dig der, må indrømme jeg er nået misundelig.
  Godt at gummi majs virker , men hvorfor ?
  Havde en alm. majs ikke fanget det samme eller bedre ?
  Med en gummi majs er det jo ikke mede fiskeri mere 😉
  Mede fiskeri er et begreb , der dækker over fiskeri med naturlig agn ! Eller hvad HR Danmarksmester 🙂
  Jeg er skide misundelig 😉 men gummi majs 🙁
  Tak for en fin historie.

 2. Peter Juul Hansen
  Peter Juul Hansen says:

  Hehe – gummimajs hører nok til i en “gråzone”, jeg vil ikke påstå det hører til under naturlig agn. Har brugt gummimajs rigtig meget under specimenfiskeri efter store suder og brasen. Gummimajs, gummimaddiker, boilies af diverse naturlige og unaturlige materialer – har en kæmpe fordel når der er småfisk i vandet: De holder til rigtig meget gnaskeri fra småfisk uden at blive ødelagt. Med den størrelse fisk jeg fangede i går: Havde jeg fisket med almindelige dåsemajs, var majsen lynhurtigt blevet flået i stykker af småfisk – har prøvet det mange gange, ellers var der ikke kommet gummi på krogen. Jeg fanger ganske simpelt mere i sådan en situation på gummimajs. Har opdaget en anden fordel: Mindre karper kan hurtigt sluge krogen med almindelig dåsemajs, og blive skadet. Gummimajsen er tilpas stor, og bliver ikke knust i halsen på fisken, den er altså sværere at sluge – så jeg har endnu ikke oplevet at kroge en karpe “kritisk dybt” med gummimajs.
  Selvfølgelig er det medefiskeri 🙂 Alt andet foregår “normalt” – bruger bare en agn der efterligner en majs, men holder bedre.
  Selvom det ikke er tilladt at fiske med gummimajs/gummiblodorm ol. til en medekonkurrence.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.