Har en fisker der har sagt ja fil at fiske på et landshold forpligtelser ?

Har en fisker der fisker for sig selv og kun fisker hygge mede , nogle forpligtelser ?
Ikke mange 😉
Han skal ha fiske kort og rydde op efter sig selv .
Behandle fisk og nauren med respekt.

Men har en fisker der fisker på et landshold forpligtelser. Har hold kaptain og folkene omkring et landshold forpligtelser og opgaver .
En fisker der representere sit land, skal vide der er et ansvar forbundet med det og skal tænke sig om , da han er et forbillede .

Men da der ikke er nået officelt , hvad der forventes af fiskere , og det team der er omkring holdet.
Er det svært ar pege finger.
Mit problem er at der ikke foregår nået . Der bliver formodentligt fisket lidt som træning .
Jeg formoder hver fisker gør sig nogle tanker. Og forbereder sig bedst muligt .
Jeg må tro på at fiskerne gør hvad de kan , ud fra egen moral og krav til sig selv.
Mit problem er at der ikke bliver skrevet eller gjort nået for at fortælle fiske Danmark om hvad der foregår .
Der er stærkt kritisabelt og 100 % ikke godt nok.

Jeg mangler profiler på hver fisker , holdleder og kaptajn .
Beskrivelser og viden om de mennesker det fisker for Danmark.
Jeg mangler en beskrivelse af det er venter fiskerne i Polen .
Jeg mangler viden om hvordan de har kvalifikaseret sig, hvordan de forbereder sig, hvad de træner , hvor og hvornår osv osv osv osv .

Skal der stilles krav til landholdsfisker og kaptajn ?

Eller er det op til hver fiskers egen moral og vadier hvordan man opføre sig .
Hvad man gør for at oplyse og videre give historier der er til fiske Danmarks interesse .

16 replies
 1. mk fisker123
  mk fisker123 says:

  Vi har internt haft utrolig mange taktiske overvejelser omkring fiskeri, vand og udgangspunkter for diverse måde at gribe vandet an på. Men der er stor forskel på at holde det på et feedback-præget plan internt mellem landholdsfiskerne og så at skulle formulere en sammenhængende tekst/rapport om hvad vi har tænkt om vandet før vi overhoved har set vandet.

  Jeg tror, at jeg inden jeg tager afsted har brugt i omegnen af 30-40 timer på forberedelser (det er måske nok endda en underdrivelse). Samtidig så har jeg den sidste uge skulle lave 7 afleveringer på 5 fem dage og nu går jeg så og finpudser alt grejet op til og binder de sidste tackler. Derfor har jeg ikke tid til at formulere alt det jeg har inde i hovedet der omhandler VM. Det er derfor jeg tror det forbliver sparinger mellem os der er på holdet, da det er lettest og knap så tidskrævende.

  Jeg håber, at det var svar nok, da jeg simpelthen ikke tror, at det bliver en realitet, det som du beskriver og så behøver det heller ikke at blive diskuteret videre.

  /Morten

 2. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Det gav et lille indblik set fra din stol og tak for det.
  Om det skal diskuteres mere i fremtiden ……..
  Det vil jeg da håbe , om det behøver at blive en diskusion ! Håber jeg da ikke.
  Et landshold er ikke er et klub hold, hvor man kan gøre hvad man vil , og på den måde holdet vil.
  Holdet og hver fisker forpligter til at gøre sit bedste rent sportsligt . Der tvivler jeg ikke at på sker.
  Mit ønske om at få indsigt i hvad der foregår , i kvalifikation , op til , under og efter et WM .
  Er en naturlig interesse , som jeg er sikker på jeg deler med mange fiskere .
  Nu var dette ikke kun et ønske til flåd landsholdet , vi har jo også et feeder hold.
  Nu udgøre blå stue en stor del af flåd landsholdet og har gjort i mange år. Det er høj klasse og det glæder jeg mig over.
  Men det giver jer ikke ret til at i kan drive landsholdet som jeres klub hold.
  Der må mere åbenhed til . Det er det jeg mener med forpligtigelse .
  Men vil gi jer ro til at fiske , ønsker jer knæk og bræk.
  Håbe på at i vil vise klassen , format og overskud, til at underrette fiske Danmark hvordan det går.
  Ha en fantastisk tur.

 3. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Jeg tror vi skriver lidt forbi hinanden . Jeg kan godt høre på dit program med skolen , at du har nok at se til.
  Oven i det dit flotte arbejde med at lave stævner.
  Jeg forventer ikke du deler alt med alle.
  Jeg mener dog godt at fiske Danmark kan forvente at vide lidt om de fiskere der fisker på WM landsholdet.
  Hvordan du laver dine takler og hvad din taktik er er ikke interesant .
  Det jeg efterlyser er hyggelæsning , fakta om fiskerne som frk alder , hvor længe de har fisket , hvordan man forbereder sig , og om man evt. glæder sig 😉 osv osv.
  For mange unge fiskere er du være et forbillede . Det er at ansvar og skulle være en glæde ikke en byrde.
  Alt sport har brug for stjernet , alle mennesker har brug for forbilleder .
  Dansk medefiskeri har brug for åbenhed og idoler.
  Men idolerne vil helst være anonyme 😉 lidt ærgerligt.
  Nok om det 😉 god tur.

 4. superadmin
  superadmin says:

  Der vil komme opdateringer fra Polen i det omfang det er muligt. Jeg har tidligere været flittig ved tasterne, specielt når jeg ikke selv fiskede, men jeg synes godt nok at jeg er bagud i år med grejet. Måske har Struck/Ole bedre tid?

  Resten af ønskerne/forslagene kan jeg ikke forholde mig til, det må være op til medemødet at sætte kursen for hvordan det skal være fremover.

 5. Søren
  Søren says:

  Der kommer naturligvis også opdateringer fra Sydafrika. Men ligefrem skrive en hel roman om hver enkelt fisker er måske lige at stramme den. Vi fra feeder holdet der skal sydpå har selvfølgelig snakket meget om turen, teknik, grej osv osv osv men det er nok ik så klogt at ligge alt ud på en offenlig side. Det er ik alle i lille Danmark der har ligeså meget energi, tid og lyst til at skrive så meget som dig Claus. Fint at du gør det men lad været at snakke om forpligtelser overfor sit land osv. Der er ik nogen der bruger så meget tid og penge på de her ture som ik yder sit bedste

 6. Claus Jakobsen
  Claus Jakobsen says:

  Der er ingen som bruger landsholdet som sit klubhold! Nok er det kun fiskere fra Team Preston der skal til VM, men der er jo ingen som har monopol på landsholdet, da der jo netop fiskes udtagelse hvert år.. Men samtidig udnytter vi da at vi sammen afsted, hvilket at Team Browning nok ligeledes gjorde til klubholds VM, tidligere på året.

  Jeg forstår ikke din forventning om at fiskerne skal “aflevere” alt hvad de har lavet i forberedelse og under konkurrencerne og slet ikke kvalifikationen, som jo må være landsholdsudtagelsen???

  Hver fisker gør naturligvis det den enkelte kan ud fra de muligheder/tid der er til rådighed. Det kan der slet ikke være tvivl om! Men at være afsted på en tur er sgu ingen ferie! Man er tidligt oppe og sent i seng hver dag, således at forberedelser er bedst mulige til den efterfølgende dags fiskeri. Jeg mindes ikke at der har været et hold afsted til VM/EM hvor der ikke efterfølgende er kommet en artikel omkring det generelle ved fiskeriet, hvilket jeg har fundet ganske fint.

  I min optik så må det være op til den enkelte fisker hvor han vil placere sin indsats. Altså hvor meget han vil dele ud af sin erfaring fra sin trænning/ konkurrence m.m. Jeg kan slet ikke hvor spørgsmålet om et “krav” kommer fra. Siden jeg startede med medefiskeri igen har jeg oplevet den tilgang at de fleste fiskere ikke fortæller specielt meget om deres taktik, agnvalg m.m. inden en konkurrence, men det er som regelt muligt at få lidt oplysninger efter fiskeriet. men min erfaring er samtidig at dette lykkes bedst med en anelse ydmyhed og respekt for de øvrige fiskere!

  At være så heldig at komme på landsholdet betyder i min verden at man skal samarbejde med de øvrige fiskere, der skal med om at lave det bedst mulige resultat og samtidig have en god oplevelse. Men du ser jo heller ikke landshold i fodbold efter en slutrunde ligge alle deres træningspas og kostplaner m.m. op til frit skue (jeg ved godt at vi slet ikke er så store)! Men nogle af de ting man opdager/lærer ved et vm kan måske give en fordele til næste års udtagelser, hvilket gør det naturligt at man ikke nødvendigvis vil kaste taktik ud.

  Sorø har i år valgt at åbne deres klubmesterskab for andre. Dette er jo en oplagt chance for at få lidt konkurrence træning, men samtidig få indsigt i hvordan folk gør det. Flere har her på siden (dig selv inkl.) meldt deres ankomst uden at gøre det. I samme boldgade har der været arrangeret stævner på fyn m.m. i løbet af sommeren, som igen er alle tiders mulighed for at komme igang. Men du må/kan sgu ikke forvente at man gå bag ved fiskerne og få alle guldkorn.

  Ovenstående står naturligvis helt for egen regning!

 7. Karina
  Karina says:

  Nu ser jeg jo tit fiskeriet fra en anden side end drengene.
  Jeg har været med som holdkaptajn/hjælper ved 1xEM, 1xklubVm, 5xVM, og 4 NM.
  Alle de ture jeg har været med på, har jeg hjulpet med alt det praktiske. Finde hus til fiskerne, Info om området osv inden vi tog afsted. Når vi ankom til træningen/konkurrencen, så er der bare ikke meget tid tilovers, hvor mærkeligt det kan lyde for dem der ikke har været afsted.
  En normal træningsdag starter med afgang fra huset kl ca 7-7.30, afhængig af hvor tæt man bor på strækket. Man kommer tilbage til huset mellem ca 17 og 19, afhængig af hvor længe der fiskes/ laves grej ved strækket. Så skal der handles mad, bad, blandes foder og lige holdes taktikmøde. Så klokken bliver hurtig 23 eller mere, inden lyset slukkes.
  I sommers da Stig og jeg var med Team Browning til klub VM i Italien, havde vi en lækker pool ved huset. Vi ankom lørdag, og det var først fredag eller lørdagen efter, at jeg nåede i poolen, da der bare ikke var tid – selvom jeg ikke fiskede, men bare skulle sørge for alt muligt andet.
  Jakob og jeg havde dernede lavet den fordeling, at han lavede teksten og jeg sørgede for billederne, for det tager faktisk noget tid at lave en dagsraport incl. At finde og rediger de rette billeder.

  Foss, jeg kan godt se hvor du gerne vil hen, men tror bare ikke gutterne har tiden og overskuddet til det. Ved at der flyver mange mails mellem fiskerne inden de tager afsted, med diverse Info og video fra fiskevandet. Med det bruger de også mange timer på at finde på nettet.

  Men kunne kort skrive under eks vm 2013, hvem der fisker og hvem der er med som kaptajn/hjælpere, hvilket by der fiskes ved. Hvornår gutterne tager afsted, evt et link til hjemmeside der oplyser om området og resultaterne.
  Men det skal bare være ganske kort, ingen lang roman.
  Men syntes altid, at holdene har været rimelige gode til at komme med Info hjem til DK under fiskeriet. Bare lidt billeder og kort tekst er super.

  Syntes ikke man kan lave nogen “regel” om at der skal skrives. Men man kan opfordre til det.

  Det er min mening, set fra ” sidelinjen” af både holdene, og når Stig deltagere på landsholdet.

  Karina

 8. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Claus jacobsen , jeg skriver at det IKKE er interesant hvordan du laver takler og hvad din taktik er, læs hvad der står.
  Jeg ber dig ikke om at fortælle mig dine hemmeligheder , jeg skal nok få skovlen under dig alligevel 🙂
  Super god ide du har åbnet sorøs stævner , eller var det ikke din ide 🙂 det var vist mit ønske . Og jeg havde meldt fra til det sidste stævne .
  Svar til andre , jeg efterlyser ikke en roman.
  Det der nu er skrevet , havde været rigeligt , hvis det havde handlet om WM.
  De fiske rapporter der er lavet til de forskellige mesterskaber, har været super gode og jeg har læst og takkede hver gang.
  Det jeg efterlyser er , hvem er de dygtige , hvordan er de blevet dygtige , hvilken klub fisker de i , hvor længe har de fisket og har de vundet nået osv osv det kunde være skrevet i vinters.
  Der er mange brugere på mede siden for hvem Peter , Morten , Stig , John , osv bare er navne.
  Men igen står jeg lidt alene med mine meninger 😉 ok med mig .
  Hvis man er god til at fiske kan man fiske sig på landsholdet , det forpligter ikke til at gøre nået for sporten .
  Og hvis man er på landsholdet har man så travlt , at man ikke kan bruge lidt tid til at skrive lidt og sig selv og holdet.
  Det er svar nok til mig .

 9. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Det jeg grundlæggende ønsker mig er at mede fiskeri bliver en folke sport , mindre kan dog også gøre mig glad 😉
  Men lad os bare starte med at konstatere, at der mig bekendt aldrig har været færre fiskere end nu.
  Jeg vil dog starte med at sige at jeg syntes der bliver gjort meget godt , og jeg ser lyst på fremtiden.
  Hvis man ikke gør / prøver nået nyt ! Sker der ikke nået nyt.
  Og nyt skal der til, hvis der skal flere fiskere til.
  Men jeg mærker tit i mede danmark at nyt er = skidt . Lad os gøre som vi plejer det er mere trygt.
  Det føles som om at store dele af de etableret fiskere , har det fint med og ønsker at mede fiskeri er en lille lukket klub.
  Måske det også er bedst sådan , men det er bare ikke hvad jeg ønskers:-)
  Så nået må gøres 🙂
  Jeg vil ikke udelukke at nogle af mine ideer og meninger er alternativ , og kan være svære at sluge.
  Måske ikke alle deler mit mål om at gøre medefiskeri til en folke sport 😉 eller måske bare udbrede kendskabet til sporten .
  Der er mange ting der kan gøres , og mange gode ting bliver gjort .
  En af de ting jeg mener kan og bør gøres er at vi dyrke vores landshold .
  Giver dem stjerne status og gør dem til idoler og forbilleder.
  Men ønsket om dette er der ikke mange der deler med mig , så jeg bukker mig i støvet for demokratiet.
  Jeg har dog ikke opgivet mit mål 😉 og der skal nok komme mere støj her fra.
  Dansk medefiskeri er spækket med politik , i sådan en grad det nærmest er komisk.

 10. Struck
  Struck says:

  Kære Foss

  Som udgangspunkt, vil jeg mene at de spørgsmål du stiller, bliver belønnet med et svar…
  Selvfølgelig skal man sortere i hvad man får at vide, når man spørger en garvet medefisker. De har det jo med at udelade detaljer og pynte på resultater 😉

  Jeg mener…
  Hvis du har nogle spørgsmål til VM vandet, taktikken, fiskene osv…
  Har jeg de første 15 A4 sider på mailen jeg kan dele med dig…

  Det er ikke fordi vi ikke vil dele med jer 🙂
  Men når vi ikke ved om det bliver en dreng eller en pige, er det svært at købe udstyret inden vi ser barnet…

  Så spørg endelig 🙂

 11. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Ok , om igen.
  Den danske befolkning er stadig mere interesseret i fodbold og håndbold.
  Det danske fiske folk , er stadig mere interesseret i put and take .
  Dansk mede fiskeri består af max 100 tosser og 50 semi tosser.
  Og det er ikke nok , basta 😉
  Men det er der en grund til . Vi sælger vores sporten/ hobby mega dårligt .
  Der mener jeg at blandt et WM kan bruges til at skabe lidt omtale.
  Og vi kunde jo starte på vores egen side , men det kan vi ikke finde ud af .
  Fordi nogle tror jeg vil kende deres meget hjemlige foder , takler og taktik hold nu op.
  Det er ikke det jeg vil , jeg vil ha at dem der er på vej ind i vores verden kan læse lidt om hvad der sker.
  Lidt hygge læsning som kan vække interesse .
  Og som tidligere nævnt Morten , peter , Simon osv. er for mange bare navne .
  Og med alt respekt , der er ikke nogle lande med til WM der er interesseret i jeres taktik og hvad i gør jer af tanker.
  Men nu er der skrevet en del , om hvorfor der ikke bliver skrevet nået .
  Jeg havde forestillet mig nået i retning af 😉
  I slutningen af september drager det danske landshold i medefiskeri til Polen for at deltage i WM .
  Holdet består af 5 fiskere osv osv osv osv.
  Tak for jeres indlæg og undskyld jeg ikke har udtrykt mig klart for start.
  I vinters opfordrede jeg til flere stævner og flere fiske rapporter , det er der kommet tak for det.

 12. Peter Juul Hansen
  Peter Juul Hansen says:

  Vil give Claus ret i en ting: Jeg syntes det kunne være sjovt at Medesidens brugere kunne oprette en profil her på siden. Ikke nødvendigvis 40 tætskrevne sider om hvad man har været igennem som medefisker – men et billede, lidt beskrivelse af sig selv og hvad man syntes er sjovt at fiske, evt. med 5-10 billeder af fede fangster. Det behøves ikke være voldsomt – kender ikke alle brugere af siden. Tror det vil give siden et pift opad, at vi lærer hinanden lidt bedre at kende. Det er ikke altid til at gætte hvem der skriver, når man underskriver med et par forbogstaver eller et øge/kaldenavn. Det bliver snart vinter, og det vil ikke tage mange halve timer for hver fisker at oprette en profil med lidt billeder. Kunne være lidt hyggeligt.

 13. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Jeg kan ikke forvente DSF og andre gider skrive om mede fiskeri når vi ikke selv gider.
  Profiler på mede siden er en god ide og hvis det teknisk er muligt kunde det være en vinter hobby.
  Det er ikke min ide , for det er ikke det jeg efter lyser i forbindelse med WM .
  Er jeg virkelig så svær at forstå 😉
  Jeg efterlyser vi bruger WM som et redskab til at gøre opmærksom på vores sport, og på landsholdet som ikke har den store interesse hos danske medefiskere.
  Mine film til DM var et forsøg ! det betragter jeg selv som et sjovt tiltag i et forsøg på at vise hvad vi laver.
  Min drivkraft var ikke at gi de 41 fiskere der var med et minde , men at vise fiske Danmark og interesseret hvor sjovt og hyggeligt vi har det og vise det fantastiske kammeratskab og sammenhold der er .
  I den forbindelse kan jeg da godt nævne at ikke alle syntes det var en god ide , flere fiskere var modstander fordi de mente jeg kunde ødelægge deres fiskeri . Flere fiskere ville ikke stille op til foto med deres fangst . Hvad det skyldes ved jeg ikke , måske skuffelse .
  Jeg fik en sms fra Peter Larsen i går , han havde fisket to trænings pas og fangede 3,3 kg og ca to kg. Det var dagens Info fra WM i Polen , lidt er bedre ind end ingen ting 😉
  Jeg syntes det er god stil at være der nede i så god tid og træne , håber i får nogle gode dage.
  Ønsker jer det bedste .

 14. timpe
  timpe says:

  Stop being so inflexible with your opinions – trust me I tried in Denmark to use the feeder VM in South Africa to get something going.
  I tried ALL the big shops in Denmark, the sportsfisker magazine, etc. etc. etc. etc. etc…
  NOT interested as soon as I mentioned medefiske – if it had been a big salmon them maybe.
  I have managed to pull it around by getting foreign sponsorship as they hold more worth to it.
  As I said the profile is not a bad idea BUT it must be voluntary – BUT the people this website reaches out to compared to the big associations and magazines is nothing.
  Until the game fishing gives way a little we will struggle – even when we all up and left Esbjerg fishing club and went to OSK to try and get some interest — they didn’t bat an eyelid, in fact I think they were happy we went.
  NO you are not hard to understand BUT you don’t appear to be willing to understand other people’s opinions on the matter.

  I tried to get some seriouse interest going by opening an official forening and posting this thread – http://medesiden.dk/indhold/feeder-world-champs-2013 — as you can see only TWO people outside of the feeder selection commented….

  good luck.

  Tim

 15. Søren
  Søren says:

  Jeg har også taget fat i Kolding soirtsfiskerforenings junior afdeling for at høre om de ville med ud og mede lidt. Men da klubben efterhånden kun går op i ørreder så hørte jeg aldrig mere fra dem og så gider man da slet ik bruge tid på det

 16. mark r
  mark r says:

  I think the only way is to start Clubs ONLY for course fishing and let the game fishermen have their own
  Maybe one for Jylland/one for fyn/and one for Sjælland instead of it being spread out over denmark with one here and two there.
  Fyns medefisker klub sounds good does,nt it?
  If there is enough people (members) to create an opinion then others will take an interest and big Clubs create interest
  We should be able to get the backing of DSF with all the international competitions we fish, NOBODY flies the Danish fishing flag as much as all us competition anglers does.
  and do we get any recognition NO
  You would think that the fishing magazines would be interested in doing an articel about the VM and EM and even the DM
  Is there a dm in game fishing?or is there a VM in game fishing and are there any Danish competitors ?

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.