Bifangster i Lammefjordskanalen

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3

Jeg tog i dag en tur i Sydkanalen, for at nyde det fine efterårsvejr. Tidligere på året havde jeg frosset lidt jokers, og nu skulle det afsløres hvor godt de havde klaret fryseturen og om fiskene ville have dem. Umiddelbart så de fine ud og de lugtede også som de levende (d.v.s. grimt), så jeg satsede på at det nok skulle virke, og cuppede fortrøstningsfuldt en portion af det røde guld i.
Der var hurtigt godt gang i skallerne, og efterhånden kom der heldigvis også lidt skimmers imellem, før det pludseligt gik dødt. Jeg besluttede at prøve med en lille orm fisket med slæb for at se om der skulle være kommet et par større brasen på pladsen. Ganske som håbet kunne jeg kort tid efter kroge en rigtig fin fisk på bonustopkittet med 6’er elastik (1 mm). Da det efter nogle sekunder gik op for fisken at den var kroget, trak den temmelig hurtigt temmelig meget elastik og jeg turde ikke andet end at hoppe af boksen og trave efter den. Efter en del tovtrækkeri 15-20 m opstrøms og tilbage til boksen igen, kunne jeg lande en fin skælkarpe på omtrent 2,5 kg.
Jeg fodrede op på ny, og der kom igen gang i fiskeriet. Efter noget tid kunne jeg af og til se småskaller i overfladen flygte ud af vandet omkring pladsen. Jeg fangede dog stadig fint med fisk, så jeg tænkte ikke videre over det, indtil agnen pludselig fik lov at ligge bemærkelsesværdigt længe. Snart sejlede flådet stille og roligt under og igen krogede jeg en god fisk, som tog en del elastik. Denne gang skulle det dog vise sig at være en fejlkroget gedde, hvilket nok var forklaringen på de skræmte småskaller tidligere.

5 replies
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Jeg har selv flere gange overvejet en efterårs tur til lammefjorden. Men der har været så meget med Køge mede team.
  Fedt med en fiske rapport fra lammefjorden. Tillykke med fangsten.
  Hvad med en træningstur til tryggen i morgen , forud for jeres klub tur.
  Jeg fisker tryggen i morgen , fik ikke fisket så meget i dag .

 2. Simon
  Simon says:

  Hej Franz

  Godt at se at der er fint med fisk i kanalen, jeg overvejer at prøve kanalen af senere på året, når det koldere vejret. Det kan være du er frisk på en tur, til den tid?

  Simon

 3. Franz Thomsen
  Franz Thomsen says:

  Foss: Jeg så først din besked i dag. De sædvanlige undskyldninger som familie, arbejde osv. gør desværre også, at jeg sjældent synes at have tid til mere end een fisketur om ugen.

  Simon: En tur til Lammefjorden senere på året (efter passende varsling, så fisketurskvoten ikke er opbrugt) kunne måske være en interessant udfordring. Jeg har ikke prøvet at fiske der senere end september, men den bliver sikkert “dejlig” svær når nattefrosten rigtig tager fat.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.