Karpetur

  NY
 • 0
 • 1

Så kom dagen hvor jeg igen igen havde fået skrabet stampet et karpesæt op af jorden, og var kommet afsted. beslutningen om igen at begynde BBB fiskeriet kom efter DM i år hvor jeg ligesom syntes der manglede noget når DM var slut. så de gamle opskrifter blev fundet frem og til min store irritation var der vist lige sket noget med prisen på bla. birdfood og fiskemel der betød at jeg skulle ud i en omstrukturering af mine mix´, men det blev klaret så længe man holder sig til ca 33-35% protein og max 9% fedt så går rulingen ikke helt galt og så længe de vandopløselige ingredienser ligger i omegnen af 35-50% og disse indeholder hovedparten af de signalstoffer der skal til så har man en brugbar agn, og det fik jeg så efter en del eksperimenteren. resultatet efter de første 5 overnatninger var flg.
25/8 spejlkarpe 14kg
26/8 skælkarpe 11,8kg
fridage
29.sept – kl.19:30 Skælkarpe 13,3kg (2 x 24mm steamie snowman popup)
29.sept – kl 22:00 Spejlkarpe 18,675 (2 x 24 mm steamie snowman popup)
30.sept – kl 03:00 Skælkarpe 13,0kg (2 x 24 mm steamie snowman popup)’
30.sept – kl 21:00 Skælkarpe 9,4kg (single 24mm steamie bundagn)

mixet hvis nogen skulle få lyst til at eksperimentere

2700gr Kalvemælkserstatning “Elite Kalv Classic” (vallebaseret)
500gr Kalvemælkserstatning “Unika” fra Vitfoss (skummetmælksbaseret)
800gr Orlux Birdfood (gul tør”)
1000gr Olrux Birdfood (fasan)
500gr Couscous fin (i virkeligheden meget grov)
500gr Semolina (grov)
800gr Rismel (polenta kvalitet)
800gr Majsmel (grov)
500gr hvedeklid
300gr tørret Okse Lever (pulveriseret)
300gr blodmel
1000gr Nutricell ølgær pulver

flavour: Toasted nut / Cream
4 dråber pr æg

Billedet af den største på 18,675kg

6 replies
 1. John E.
  John E. says:

  jo tak, det er jo ikke fordi jeg afskyr fabriksrullede boilies.
  de kan snildt bruges også til længere kampanger (i bestemte årstider)
  men det jeg gør nu er at fiske langt ind i efteråret og begyndelsen af vinteren, og hjemmerul tillader mig dermed
  at tweake agnen til lavere og lavere fedt% og protein% højere og højere opløselighed efterhånden som vandtempereaturen falder men stadig med de samme føde signaler som basis, noget jeg altså ikke ville være istand til med fabriksrullede. uden at skulle bytte selve det primære signal stof ud, (og så er selve ideen med tilvænning gået fløjten) div fabrikker har typisk 3-4 boilie serier (Fisk- kød/benmel – mælkeerstatning – semolina) alle tilsat en hel del flavour, og fisker man med det mest effektive i sommeren (fiskemel / kød & benmel) så vil der typisk være 1-2 flavours for hver af disse serier og typisk vil den mælkebaserede være med 2-3 forskellige flavours (ex tutti-frutti-jordbær-scopex ell cream) mens semolina kuglerne vil komme i en del flere varianter. men det betyder så bare at man ikke kan lave den glidende overgang fra kød/benmel til højtopløselige mælke stoffer uden også at skifte flavour.
  derfor denne opskrift hvor man langsomt tager fx rismel og hvedeklid samt semolina ud og opper mælkedelen (vallebaseret) samt skærer ned i birdfood og erstatter den med noget fedtfattigt der har samme funktion (dertil har jeg lige købt en del rød og gul Charpelure) de vandopløselige signalstoffer
  Ølgær
  Blodmel (samtidig binder)
  Okseleverpulver
  mælkeerstatning
  bibeholdes og dermed er fødesignalet intakt bare i en mere fedtfri kugle, skulle det gå helt galt så skal man ud i noget med emulgatorer men den side af sagen er jeg ikke helt inde i.
  by the way næste torsdag til søndag er det tid til en session igen

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.