Efterår i Tryggen

    NY
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Så var tiden kommet til Sorø´s første efterårstur i Tryggevælde å. Turen var den syvende konkurrence i år, og efter de gode fangster i foråret, håbede vi nu på lignende fangster i efteråret. Vejret sagde også efterår, der blæste en kraftig vind fra øst, som var skyld i at sluserne var lukket. Dette medførte at vandstanden var steget ca. 30 cm fra sidste weekend, men samtidig var der intet strøm overhovedet (= svære forhold).

På skovstrækket hvor vi sad, var der heldigvis læ bag træerne, og det eneste vi hørte til vinden, var bruset fra havet.

Til dagens konkurrence havde vi fået fint besøg. To medlemmer af Køge Mede Team var blandt deltagerne, men lodtrækningen havde ikke givet Kasper W. og Claus F. de bedste pladser på deres hjemmebane.

Længst opstrøms sad juniorerne. På forhånd var disse pladser regnet for de bedste, og de to juniorer,, Johannes og Mathias fik da også begge to gode brasen. Johannes var den første med brasen, men kort efter fik Mathias også gang i dem, og hurtigt fik han flere end sin sidemand. Begge drenge fiskede TAP, og på denne lykkedes det Mathias at lande en god brasen omkring 2 kg. Med flest brasen og største brasen, vandt Mathias med godt 3½ kg. (incl. et par sten, der fejlagtigt blev vejet med) mere end Johannes.

Blandt seniorerne var det kun den tilbagevendte Peter A., der fik flere brasen. Han fangede en del sølvfarvede småbrasen, men også en rigtig god fisk. Disse fisk gav ham en tredieplads blandt ti seniorer, i det meget tætte felt.

Resten af deltagerne fangede enten ingen, eller kun en eller to brasen, mest af mindre størrelse. I foråret havde vi fået mange gode brasen over 2 kg. og så sent som sidste weekend fik Benny og Franz flere af dem, men denne dag ville de ikke lege med.

Første og andenpladsen skulle fordeles mellem Peter M. og undertegnede i en tæt duel. Det lykkedes Peter at fange et par mindre brasen, men med 190 g. mere end Peter, lykkedes det undertegnede, uden brasen, men med 175 fisk at tage sejren.

Benjamin og Foss fik det ikke helt til at køre denne dag. Benjamin fik først rigtig gang i fiskene, da han droppede TAPén og gik over til pole, og Foss fik bøllebank af sine sidemænd Flue-Peter (hans kun anden konkurrence) og Benny. Med vægte omkring 4 kg. sluttede de feltet af.

De øvrige deltagere fangede alle mellem 6,3 kg. og 8,1 kg. Det var således kun en enkelt god brasen der skilte 4. til 8. pladsen. Franz trak det længste strå og tog fjerdepladsen, foran Kasper (Køge Mede Team), der havde sin lille hund med. Det ledte tankerne tilbage på “John Marmelade”, der altid fiskede med sin hund. Efter dem fulgte Pihl, Benny (der tog sin anden 7. plads i år, i sit gamle hjemmevand) og Peter S.

Alle metoderne var i brug blandt de 12 deltagere. De fleste fiskede TAP, men også pole blev flittigt brugt, og endelig var der enkelte der fiskede bund og match ved modsatte bred. De fleste havde fodret op og fisket på flere linjer, dog ikke Mathias med højeste vægt, der satsede alt på TAP.

Resultatet blev:

Standplads 1: Johannes Olesen (jun.) 9,17 kg.
Standplads 2: Mathias Machholdt (jun.) 12,52 kg. (incl. sten!!!)
Standplads 3: Peter Andersen 9,10 kg.
Standplads 4: Bo Pedersen 12,28 kg.
Standplads 5: Benjamin Spaniel 4,11 kg.
Standplads 6: Kasper Wendelin 7,58 kg.
Standplads 7: Peter Stoltze 6,33 kg.
Standplads 8: Claus Foss 4,52 kg.
Standplads 9: Benny Kristensen 7,34 kg.
Standplads 10: Peter Machholdt 12,09 kg.
Standplads 11: Thomas Pihl 7,41 kg.
Standplads 12: Franz Thomsen 8,11 kg.

En dejlig dag i Tryggen var nu slut, i hvert fald for 11 mand. Efter indvejningen blev Claus F. siddende og trænede videre. Imponerende at han gad dette, efter fire lange timer. Han skal nok nå langt.

Efter 7 ud af 8 konkurrencer, hvor fire er tællende til Sorø´s åbne klubmesterskab, er stillingen nu den, at Mathias fører klart hos juniorerne med 6 point, mens Peter M. og Benny ligger side om side hos seniorerne med 7 point, dog har Peter højest vægt.

Sidste og afgørende konkurrence er søndag den 27. oktober på det fritlagte stykke af Susåen. På dette stræk fik 13 mand på en tilsvarende tur i 2011 i gennemsnit 30,67 kg. Det er et stræk hvor der fiskes ren tons mest med 5-6 m. pole, men også enkelte TAP. For at opnå disse vægte, skal der helst være en del vand i åen, så vi håber på massere af regn de næste 1½ uge. Kommer der ingen vand i åen, kan der blive tale om at flytte turen til Tryggevælde å.

Alle er igen velkomne!

Bo P.

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.