FINALEN – Romaerne indtog åbredden!

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11

Søndag var det blevet tid til den store finale i Sorøs åbne klubmesterskab 2013. Oprindeligt var planen, at fiske på det fritlagte stykke af Susåen i Næstved, men den tørre sommer/efterår, havde ikke givet meget vand til åen, så de store skallestimer der normalt dækker hele stykket, var ikke trukket op i åen endnu. Det blev derfor besluttet, at flytte konkurrencen til Tryggevælde å. Da vi også fiskede i Tryggen for to uger siden, valgte vi denne gang, at fiske på et andet stykke (stykket ved rideskolen) godt 1 km længere opstrøms skovstykket, hvor vi sad sidste gang.

Ni mand havde denne søndag valgt at tage kampen op med hinanden og vejrguderne. Det var 8. afdeling, og til det samlede resultat er de fire bedste resultater tællende. Inden dagens fiskeri var der tre mulige vindere hos både juniorerne og seniorerne.

Vel ankommet til åen blev der kantparkeret ved cykelstien, hvorefter alt grejet blev læsset ud af bilerne. Grejet blev rullet og båret ned til åbredden, og her må jeg indrømme, at vi medefiskere ikke er dem med mindst oppakning. Den enorme mængde grej gjorde en hundelufter meget skeptisk. Han stod længe oppe på cykelstien og kiggede ned mod den sære samling mandspersoner og deres gear langs åen, og da Franz og jeg skulle op til bilen efter mere oppakning, fik vi forklaringen. Manden troede simpelthen, at det var romaer der var ved at indtage marken, og han blev lettet, da han fik af vide, at vi bare skulle ud og fiske. Nu kunne vi jo også godt ligne nogle sigøjnere, særligt da Benny kom til i det samme (undskyld Benny), men tømmermændene havde sat sine spor. Når dette er skrevet, skal det siges at jeg intet har mod romaer, og da slet ikke imod mine gode venner Franz og Benny.

Nå. Drengene lavede en hurtig men tiltrængt oprydning langs åen og vi fik trukket lod. De tre opstrøms pladser, fik juniorerne, og plads 4 til 9 blev besat med seniorer.

Kl. 10.05 går starten, og inden længe har Laurits, på opstrøms kant, brasen på sin 6 meter pole. I alt får han fire brasen over kiloet, og da de andre juniorer ikke får brasen, giver det ham, sammen med nogle skimmers og skaller, en klar sejr hos juniorerne. Inden dagens konkurrence lå Laurits nr. 3 i klubmesterskabet, men med et enkelt point i sidste afdeling, lykkedes det ham for første gang, at blive klubmester. Mathias på plads 2 og Frederik på plads 3 havde en tæt kamp. Kun 700 gram skilte dem ved indvejning, og her var Frederik bedst. Han fik langt de fleste fisk på 4 m. pole, mens Mathias gik død til sidst, og faldt fra en førsteplads i mesterskabet, ned som nr. 3. Det lykkedes også Mathias at knække en stang denne dag, og han var ikke den eneste (øv).

Hos seniorerne var Franz hurtigst ude med brasen. Han startede med at smide et par stykker, inden han på TAP fik sin første 2 kg. brasen. Ligesom Laurits fik han fire gode brasen, med den største på hele 3,53 kg. Ved siden af Franz sad ugens gæst, landsholdsfiskeren Peter Larsen. Det lykkedes Peter at fange tre brasen med en samlet vægt på 5,7 kg., (største fisk 2,7 kg.). Desværre lukkede han også effektivt af for braserne, og vi andre opstrøms, så aldrig skyggen af de store plader. Det betød at Machholdt senior kunne fiske defensivt, da han blev klubmester, hvis Benny og undertegnede ikke kom i top 2.

Rigtigt spændende blev det aldrig. Benny, Peter A., Bo og Peter M., kunne ikke true dem med brasen, da der i modsætning til for to uger siden, ikke var skaller nok, til at gøre kampen ligeværdig. Det blev derfor de få brasen, der afgjorde kampen, og her var Franz skarpest med sin store fisk, og fik sin anden sejr for sæsonen.

Som om den til tider stærke blæst der var nedstrøms åen, ikke var forhindring nok denne dag, fik vi også lige lov til at veje ind og pakke sammen i regnvejr. Dejligt at komme hjem når alt er gennemblødt og mudret. Efter indvejningen var der fint besøg af “Kongen af Tryggen” Claus Voss, der havde haft samling af Køge Mede Team længere nede af åen.

Resultatet blev:

Standplads 1: Laurits Sloth (jun.) 11,74 kg.
Standplads 2: Mathias Machholdt (jun.) 7,52 kg.
Standplads 3: Frederik H. Pedersen (jun.) 8,22 kg.
Standplads 4: Benny Kristensen 6,22 kg.
Standplads 5: Peter Andersen 4,29 kg.
Standplads 6: Bo Pedersen 7,93 kg.
Standplads 7: Peter Machholdt 10,86 kg.
Standplads 8: Peter Larsen 13,79 kg.
Standplads 9: Franz Thomsen 15,80 kg.

Det samlede resultat af klubmesterskabet blev:

Juniorklubmester: Laurits Sloth 6 point (1+1+1+3), 61,24 kg.
Nr. 2: Frederik H. Pedersen 6 point (1+1+2+2), 58,28 kg.
Nr. 3: Mathias Machholdt 6 point (1+1+2+2), 57,31 kg.
Nr. 4: Johannes “Danmarksmester” Olesen 10 point (1+2+3+4), 30,71 kg.

Seniorklubmester (igen, igen): Peter Machholdt 7 point (1+1+2+3), 91,00 kg.
Nr. 2: Benny Kristensen 7 point (1+1+2+3), 68,87 kg.
Nr. 3: Bo Pedersen 8 point (1+1+2+4), 51,55 kg.
Nr. 4: Franz Thomsen 8 point (1+1+3+3), 59,35 kg.

Tak til alle dem der har deltaget i årets konkurrencer, særligt de nye deltagere (håber vi ses igen), men også flere af de “gamle”, der har rykket sig rigtig meget, og formår at presse alle tiders Sorø mester Peter M. til det yderste.

Vi ses til konkurrencerne i 2014, og husk ALLE ER VELKOMNE!

Bo P.

2 replies
 1. bingo fuel
  bingo fuel says:

  Pave Franz, gør det ikke let at at justere taktikken underfiskeriet når han sidder og fanger den størrelse brasner….

  Tror måske, jeg ville have fanget mere ved bare at køre skaller på pole end at gå all in med at klippe en hel orme gård og cuppe på TAP…. men om ikke andet stoppe det de store fisk i at når op til Machholdt…- sådan en fin ven er jeg nemlig…

  Peter

 2. Bjarne
  Bjarne says:

  ikke være for bropengene er det godt nok fristende at deltage i nogle af jeres klubkonkurrencer, det er godt nogle nogle gode vægte i har haft og det ser ud til at I hygger jer.

  Bjarne

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.