Resume 1. Winter League 2013 – Odense Å

  NY
 • 0

8 forventningsfulde medefiskere var denne pragtfulde søndag mødt op til dyst i Odense Å.

Fiskeriet skulle foregå lige bag børnehaven Ådalen, hvor mange fine nye pladser har set dagens lys, ovenpå en kraftige storm for godt 10 dage siden.

Efter lodtrækningen var der 1,5 time til start, så det skulle pakkes grej ud samt hyggesnakkes lidt.

Jeg riggede følgende flåd op:
4 og 8 rund
8 semi rund
15-20 plade

Der var mange som havde læst artiklen fra forrige weekend, så de var forberedt på meget strøm og dermed store flåd, for at kunne komme til bunden.

Jeg fiskede serie 300 henholdvis 20-22 kroge fra Trabucco hele dagen.

Rasmus Brock og jeg fik forholdsvis hurtigt fisk ind på pladsen, da vi efter ca. 20 min havde vores første fisk. Ellers skulle der kæmpes noget mere for dem end sidste weekend. Efter godt en time gik der dog også rygter om at kun Rikard, Rasmus og jeg havde fået fisk. Så det ville blive en svær dag.

Lige før slut fløjtet lander Bjarne Johansen en fin skrubbe på godt 350 g. hvilket må siges at være noget at en bedrift i sig selv.

Der var således kun fire fiskere med fisk denne dag, og indvejningen lyder som følge:
1. Rasmus Brock med 0,97 kg
2. Casper Kærgaard med 0,78 kg.
3. Bjarne Johansen med 0,350 kg.
4. Rikard Jensen med 0,110 kg.

Rigtig hyggelig dag hvor der blev snakket og hygget på bredden. Vejret var fantastisk i modsætning til fiskeriet desværre. Åen er desuden også lukket fra næste uge af.

Vi tager dog revanche om 14 dage, hvor 2. afdeling af Winther League 2013 løber af stablen i Pinsesøen i Kolding. Her er der allerede fuld hus, men alle er selvfølgelig velkommende til at kigge forbi og lure tricks af.

Tak for en god dag

Casper Kærgaard

FLERE BILLEDER SENERE

10 replies
 1. mk fisker123
  mk fisker123 says:

  Jeg synes selv, at der var potentiale til mere efter, at jeg havde haft de to fisketure derned lige optil stævnet… men sådan er det jo nogle gange, og jeg synes bestemt stadig, at det var satset værd.. Glæder mig for vildt til den næste runde af Winter League :), så er jeg klar…

 2. Rasmus Brock
  Rasmus Brock says:

  Tak for et fint stævne.
  Måske i skulle holde det en eller to uger før næste år.
  Men uanset hvornår i holder det bakker jeg op om sådan et nyt godt initiativ og deltager gerne næste år også.
  Det var sjovt at opleve så meget strøm i Odense å, det mindede jo næsten om gudenåen strømmæssigt.

 3. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Hvis Winther league vil afholde en afdeling i tryggen , vil Køge mede team gerne hjælpe. Der er pt. Ikke interesse blandt de sjællandske fiskere for vinter stævner, så de aktive fra vest skal være velkommen.
  Jeg vil tro jeg kan ordne at i ikke skal købe fiske tegn til denne dag.

  Jeg har et forsinket foreslag til mede mødet !
  Hvis vi i mede sektionens skal søge en sponsor , kunde vi startet med at søge hos Storebælt forbindelsen.
  Med den begrundelse at vi er en meget lille sport , men sporten er delt i to dele.
  Storebælt forbindelsen kan rede dansk mede fiskeri 😉

  Det er fedt at læse om den mede kultur der er på Fyn , jeg er fuld af beundring og mega misundelig.

 4. Peter Juul Hansen
  Peter Juul Hansen says:

  Hej alle fiskere. Håber i forstår mig rigtigt, når jeg kommer med dette indlæg. Jeg syntes det er fantastisk når nogle orker at arrangere disse sommer og vinterkonkurrencer. Hyggeligt og afslappet fiskeri sammen. Der deltager en masse nye folk, der ellers ikke kommer til DM, landsholdsudtagelser mm. Sommer og vinterkonkurrencerne er små folkefester – FEDT. Jeg syntes ikke det sidste arrangement i Odense Å var helt gennemtænkt. Odense Å fisker elendigt så sent på året, kan godt se der er fanget fisk op til stævnet, men det er altså ikke voldsomt, og jeg er sikker på det havde været mindre hvis det var normale temperaturer for årstiden. Hvis nogle seniorer har lyst til at fiske åen så sent på året – fint for mig. Dem der er vant til at fiske Gudenåen kan sagtens fiske i Odense Å på denne årstid. Men jeg syntes squ der er synd for de juniorer, der har glædet sig i uger til fiskeriret – de har ikke en chance for at fange fisk, og det er vel det det hele drejer sig om. Vissenbjerg, søen nogen elsker, andre hader, er da et fantastisk vand til vinterkonkurrencer. Juniorene kan fange fisk og have en god dag – og jeg er også sikker på de fleste seniorer i dette land kan lære en masse om fiskeri i denne sø!! Det samme gælder for Marienlundsøen. Skaller til alle, og brasener til dem der kan finde ud af det svære fiskeri om vinteren. Held og lykke til alle ved de næste sammenkomster.

 5. TK
  TK says:

  Da vi nogle ” fisketosser ” startede winterleague tilbage i 90’erne var det for at komme ud og fiske når andre mente at særsonen var over efter DM. Vi ( Peter Brach, Ole Haugnes, Mark Holmbo, Lars Kroun, Bjarne og undertegnet )
  aftalte at mødes ved et vand og så fiske vi om håneretten og vi have nogle hyggelige og kolde turer, men vi var også klar over at der ikke var fangstgaranti og det må man være klar over når man tager ud på denne årstid.

 6. Peter Juul Hansen
  Peter Juul Hansen says:

  Vil du ikke være rar at LÆSE HVAD JEG SKRIVER – og holde op med at tolke på hvad du tror. Gentager mig selv igen igen: Dejligt der er nogen der vil arrangere disse stævner, og dejligt folk vil deltage – jeg er GLAD FOR medefiskeri.
  Og stop venligst dine skriverier med “i bagklogskabens lys og hjemme fra min stol”. Man er ikke bagklog, når man gør opmærksom på tingene inden de sker: Inden stævnet skrev jeg det ville bliver svært i åen på denne årstid – og det blev det. Og selvfølgelig deltager jeg ikke – jeg kender åen godt og troede ikke på projektet – derfor ville jeg ikke deltage. Jeg skriver IKKE for at genere personen Morten, jeg skriver for at alle på sigt får glæde af stævnerne.

 7. Peter Juul Hansen
  Peter Juul Hansen says:

  Hvis du læste hele mit indlæg, ville du måske forstå min kommentar med “ikke gennemtænkt stævne” – Odense Å fisker elendigt på denne årstid . Det sker når temperaturen falder og der kommer meget vand i åen.
  Jeg vil sammenligne med Gudenåen – sent på efteråret og om vinteren samler fiskene sig i Randers Havn, de vil/kan ikke stå oppe i åen i den stride strøm. På dette tidspunkt er det ikke smart at arrangere et stævne ved Stevnstrup – fiskene er der ikke. Fiskene i Odense Å flytter sig også til områder med mere stille strøm – sandsynligvis nede ved bådeudlejningen hvor man ikke må fiske. I har selv fisket meget i Gudenåen, og kender denne måde fiskene vandrer på.
  Ellers har jeg kun rosende ord til overs for dem bruger tid på at arrangerer, syntes også jeg nævner det hele tiden.

 8. Jakob
  Jakob says:

  Hej Morten og Casper.

  Vil bare sige, at jeg bakker helt op bag Peter og Rikards meldinger omkring Winter League i Odense Å.
  Vil ikke uddybe det mere, da det Peter skriver dækker min egen holdning 100 %

  Med venlig hilsen

  Jakob

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.