Feeder vm set fra min side

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Nå jeg vil prøve at lave et mindre resume omkring min oplevelse i Sydafrika. Tim havde fra start lavet et træningsprogram vi skulle følge hvorved vi så kunne udelukke det foder der ik virkede osv. Feks så fiskede fisker nr 1-3-5 med en slags foder og 2-4-6 med en anden slags og det bedste foder gik så videre. Systemet virkede rigtig godt og vi fik hurtigt et billede af hvilket foder og dip vi ville bruge. Mht dip så er det et KÆMPE område at komme ind på da det ik er unormalt at man har 100 forskellige dips med ud efter karper dernede. Men vi havde hjemmefra fået det begrænset ned til 10-15 forskellige dips vi skulle arbejde med. Flouro er også stort dernede og virkelig spændende at arbejde med. Man er ik i tvivl om nogen bruger det da det giver en vild grøn/rød sky når det rammer vandet. Som krogagn brugte vi majs i forskellige afskygninger og ik mindst skindet fra majs. Men under træningen bliver vi klart bedre og bedre for hver dag der går og det går ik uhørt hen blandt de andre hold. Torsdag sidder vi ved siden af de engelske stjerner og jeg sidder kant mod dem. Jeg slår min sidemand og fisker lige op med Steve ringer. Begge hold har ca lige mange fisk men vores er større. Fredag fanger vi 101 karper hvor det næstbedste hold fanger ca 70 karper så vi vidste vi havde fat i det rigtige. Så holdet var max klar til lørdags fiskeri. Vi får en go lodtrækning med Flemming på A1 bla. Jeg sidder på E11 og da hornet lyder har vi 1.5 time til at blive klar. Jeg har alt mit grej sat op efter 25 min og går derefter igang med at profilere bunden hvilket var super vigtigt for at finde små forskelle på bunden. Alt går efter planen da katastrofen indtræffer. Under baitkontrol glemmer jeg to super vigtige dips/sprays ude på min platform. Da schlögl gør officials opmærksom på det tror de jeg har taget dem ude fra min boks som jeg sidder i. X antal officials bliver tilkaldt og jeg forklarer at jeg havde dem på min platform men den tyske captajn ved siden af går helt amok og siger at det må jeg ik bruge osv osv. Da jeg så henter de 2 dips ind på land tror jeg den ene official siger jeg skal vise det er en spray og derfor trykker jeg 2 gange på den hvilket resulterer i at 2 små dråber ryger ned i mine majs. Så måtte jeg pludselig heller ik bruge dem ifølge tyskeren. Det hele ender med at hoved dommeren bliver tilkaldt og tager mine sprays men jeg får ham overbevist om at give mig mine majs tilbage. Det skal lige siges at ved fredagens stormøde bliver det forbudt at bruge dips hvilket var en katastrofe for mange hold. Det var dog tilladt at bruge sprays. Så Tim forlader mødet og sender 2 mand afsted til grejbiksen for at købe alle de sprays de har. Hele aftenen bruger mark, schlögl og Felix på at få vores dips lavet om til sprays hvilket var et kæmpe arbejde men det lykkedes nogenlunde. Tilbage til fiskeriet så var jeg lidt nede efter den episode da jeg vidste hvor vigtige vores dips/sprays havde vist sig at være under træningen. Der var kun en ting at gøre nu og det var at lave et konge resultat uden det sprøjt. Det hele starter perfekt og efter den første time har jeg 7 karper hvilket er et godt stykke foran de andre. Det hele kører perfekt for mig og jeg smider ganske få fisk og ender på 24 fisk og 33.9 kg og nr 2 har 28.1kg så et helt perfekt resultat efter den start. Da den ene af official kommer forbi for at sige tillykke får hun også lige en krammer for at ta mine sprays :-). De andre havde lavet blandede resultater og vi lå efter dagens fiskeri på en 8 plads. Der var masser af optimisme til søndagens fiskeri MEN det skulle vise sig at blive en trist dag. Jeg får b12 hvor der faktisk var en Tom platform ved siden af pga et træ som stod ude på bunden som de havde prøvet at trække op med en traktor. Så jeg vidste der var mulighed for lort på bunden hvilket der også var. Jeg havde sat 5 ens stænger op så jeg hurtigt kunne komme igang med at fiske hvis jeg skulle springe en line. Plus 2 stænger til langdistance 70mtr. Jeg smider 4 fisk i løbet af dagen pga fejlkrogede fisk og lort på bunden og ender på en 9 plads hvilket skulle vise sig at blive dagens bedste resultat for DK. Ulrik smider de første 8 karper han har på pga lort på bunden!!! Han havde væsentligt flere hug end de andre men det spillede ik for den ellers så effektive fynbo. Flemming sidder i en lille bugt hvor ham og mark ryger i diskussioner med div officials og fiskere pga krydsede liner hvilket bestemt ik er til Flemmings fordel. Ole har fisket rigtig godt under hele ugens træning men det spiller ik på konkurrence dagene. Det hele ender med at vi laver det dårligste resultat af alle hold på anden dagen og vi dumper ned på 13 pladsen. Det viste sig også at fiskeriet havde ændret sig meget fra ugens fiskeri og pludselig ville fiskene ha meget foder og det fandt vi først ud af den sidste time. Under ugens træning brugte vi under 1kg foder pr mand på 5 timers fiskeri. Så alle er lidt skuffede men alligevel er humøret højt på vej hjem til den ranch vi havde booket. Alt i alt havde jeg er helt fantastisk og uforglemmelig tur som især Tim skal ha tak for. Uden hans kæmpe arbejde var denne tur aldrig blevet til noget. Jeg ved jeg har glemt sindssygt mange ting men spørg endeligt hvis i har spørgsmål

Mvh Søren sørensen NR 16 🙂
/

8 replies
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Hej søren .
  Velkommen hjem .
  Tak for en super fed fiske report, mega god stil.
  Det var super fed læsning, det glæder mig at du har lyst og overskud til at skrive .
  Høj klasse , tak .

 2. mk fisker123
  mk fisker123 says:

  Det er noget af det fedeste at være med sådan en uge, havde selv den vildeste oplevelse til VM i år, det er noget helt for sig! Det er godt at høre, at humøret er højt på trods af modgang, men sådan er det bare nogle gange.. Det med at vandet forandrer sig er et kæmpe aspekt, som igen er noget helt for sig, og det skal opleves før man helt præcist ved, hvordan det fungerer..

  Endnu en gang tillykke med resultatet på trods af skuffelsen ;)!

 3. superadmin
  superadmin says:

  Først og fremmest tak fordi du deler dine oplevelser med os andre. Jeg tror på at det er med til at give andre fiskere appetit på mere, både herhjemme og i udlandet.

  Et par spørgsmål, når du nu efterlyser :):

  – Hvor store feedere brugte i til at fiske på 70m+? Var det udelukkende fletliner, eller brugte i nylon på kortere distancer?

  – Det lyder til at i har haft positive erfaringer med dips/sprays dernede, er det noget du vil tage med hjem og prøve at overføre til vores hjemlige fiskeri?

  – Gav samarbejdet med tyskerne nye inputs til dit feeder-fiskeri, og synes du at du er blevet en bedre fisker af at have været afsted?

  – Sidst: Hvad var den største a-ha oplevelse for dig i Sydafrika?

  Tillykke med 16. pladsen individuelt, jeg tror kun at det er overgået en enkelt gang i nyere tid til et FIPS-stævne. Jeg håber du får chancen for at fiske med om verdensmesterskabet igen, men 1’erne hænger ikke på træerne, så du oplever det måske ikke igen.

 4. tokio
  tokio says:

  Jeg fulgte med fra sidelinjen bl.a. gennem én af Tyskerne, som opdaterede sin side hver dag.
  Efter første dags resultat, troede jeg godt nok, at det ville være muligt for dig, Søren, men med den 9’er på anden dag var jeg godt klar over, at der måtte være sket et eller andet! Enten det ene eller det andet. Men alligevel flot gjort af jer alle.

 5. tokio
  tokio says:

  På dage, hvor det hele ikke spiller godt nok, vil diverse sprays og dips også gøre en forskel herhjemme. Ikke at det vil kunne vende det hele og få en umulig situation til at blive en vinderplads, men det kan give flere fisk i en ellers død periode, noget jeg også har fundet ud af i år ved diverse ture. Det hele er alt sammen lidt “hemmeligt”, men helt sikker noget vi kan profitere af her i det fremtidige fiskeri!

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.